Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan segíthetnék az önpusztí...

Hogyan segíthetnék az önpusztító életmódján?

Figyelt kérdés

Van egy haverom, aki erősen alkoholista és drogfüggő. Vizet csak akkor iszik, ha éppen másnapos reggele van, de a napot már egy Jagermeisterrel kezdi, gin-toniccal és sörrel folytatja. A fű nála olyan dolog, mint a levegő, de más drogokat is szed, amit inkább el sem akar mondani, gondolom mert annyira rá van szokva. Minden áldott nap éjszakázik, reggel jár haza és alig alszik. Keveset eszik, ha éppen eszik akkor is Mekis hamburgert.

Ez ez egész már a kinézetén és a viselkedésén is meglátszik, szerintem egy barátja sincs, viszont rengeteg ismerőse van. Próbáltam hozzá közelebb kerülni, de nem engedett, sőt elutasitott, pedig kb. fél éve még nagyon jóban voltunk, szinte minden másnap beszéltünk telefonon. Nagyon féltem őt, úgy érzem hamar vége lesz az életének. Ja, és nem valami tróger, mert van saját lakása és nem szorul rá senkire, a pénzt munkával szerzi.

2011. nov. 16. 15:28
 1/7 Stella90 ***** válasza:
a trógereknek is lehet lakásuk, és ők is dolgozhatnak...egyébként majd rájön, ha ez így neki nem jó...ha nem akar változtatni rajta, akkor minek erőlteted? amíg ő úgy nem látja, hogy változtatni szeretne, addig úgysem fogja belátni, hogy igazad lehet...(remélem egyébként nem rólam írtál...bár én azért szoktam enni :) )
2011. nov. 16. 15:43
 2/7 anonim válasza:
Hát, nem tudom, hogy ilyen élet mellett, hogyan lehet munkahelye, és ráadásul olyan, amiből mindezt ki is tudja fizetni. Amit leírtál, képtelenségnek tartom, hogy ezt normális munkahelyből lehet finanszírozni. Végül is a drog dealer is dolgozik, csak épp nem törvényes.
2011. nov. 16. 16:27
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem erőltetem, csak közelebb akartam hozzá kerülni, mert láttam rajta, hogy sokszor kicsesztek vele az emberek és ez miatt eléggé előitéletes.

Utcai mutatványosként dolgozik, meg szokták hívni fellépni is, ezen kivül van egy tánccsoportja is, külföldön híres.

Azt hiszem ezentúl meg fogom tartani a 2 lépés távolságot, de aggódom miatta.

2011. nov. 16. 16:43
 4/7 anonim ***** válasza:

semmilyen csodamódszerrel nem fog menni addig, amíg ő szereti ezt csinálni.

addig az orvosok sem tudnak mit kezdeni vele, és igen, van aki egy életen át tudja és akarja csinálni, például ha van elég pénze, és viszonylag kevésszer szenved elvonási tünetektől.

2011. nov. 16. 16:56
 5/7 anonim válasza:
Szerintem, az ilyen embereket kerülni kell. A drogos világ nem egy normális embernek való világ. Még az is előfordulhat, hogy a szándékod elkezdi csípni annak a szemét, akinek üzlet, hogy ez az ember drogos. Semmilyen formában nem szabad ebbe a világba bekerülni! Hagyd!
2011. nov. 16. 17:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Nyomd fel őt a szüleinél!

Egy ilyen ismerősöm már meghalt a túladagolásban!

Egy másik meg rehabon volt egy egész nyarat!

Szóval nem érdemes ezzel várni amig le nem pusztul teljesen az ember!!!Ha más nincs akkor küld rá utcai fülképből rendőröket!Tudom nem a leghumánusabb megoldás ,de ezeknél beszéddel nem fogsz senkit sem lebeszélni.Itt mindenféleképpen rehab kell neki vagy hogy önszántából tegye meg a lépéseket.

2011. nov. 17. 12:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Elég idős már ahhoz, hogy azt csináljon amit akar... Azért annyira szemét nem vagyok, hogy ráküldöm a zsarukat.
2011. nov. 20. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!