Miért kell lepontozni azt, aki a kérdésre válaszol, csak nem tetszik a véleménye?
túl sok itt a hülye azért van ez.
nekem is van hogy adom a jó választ aztán valamelyik beír egy kis humort és látom hogy fel van pontozva,az enyém meg le van sz@arva.
első vagyok
ezért kell úgy csinálni mint én,két regisztrációm van,egyikkel az ilyen kategóriában válaszolok mint ez az egyéb is ahol nagyon könnyen lepontozhatnak bármennyire is hasznos a válaszom. lásd pl.most.
és van egy másik regisztrációm ahol ilyen probléma nem szokott előfordulni,és nem is válaszolok vele akármilyen kérdésre.
így nem idegesít ha lepontoznak itt mert itt úgyis az a regisztrációm van ami nem érdekel nagyon és csak igen ritkán használom.
Határozottan vannak olyan kérdések amelyeknek a válaszát nem kellene sem lepontozni, sem felpontozni, a te példád egy megfelelő példázat az ilyen esetre, azonban ez nincs mindig így.
Amennyiben viszonylag komoly kérdésről van szó a válaszok minőségét nem lehet elhanyagolni. Valójában az iskolában sem a tanárra kell haragudni, amikor osztályozza a teljesítményed, hanem saját magadra. Azt kapod vissza amit adtál.
Az ' Önismereti ' kategória amúgyis egy viszonylag komoly szekció, ahol olyan kérdezők szeretnének választ kapni, akikre egy komolytalan, idétlen és helytelen válasz akár nagyobb negatív hatással lehet, mint azt a poénkodó vagy egyáltalán nem hozzáértő válaszoló gondolná. Ilyenkor a lepontozások arra szolgálnak, hogy jelezzék a kérdezőnek, hogy mégcsak véletlenül se vegye komolyan az adott választ.
Nem hiszem, hogy bárki jó tréfának venné, ha az orvos poénból rossz gyógyszert írna fel, majd amikor jelentkeznek a mellékhatások akkor egy annyival válaszolna, hogy " Jah, én csak hülyéskedtem. Hát a beteg nem vette észre, hogy hülyeséget írtam fel neki ? " - Így van ez válaszok terén is. Persze gyógyszerek helyett válaszok vannak és nyilván a legtöbb ember nem érti félre olyan mértékben a legtöbb választ, hogy abból gond legyen, de a beteg embereknél ez a veszély igenis fennáll és ami neked poénnak tűnik vagy szimpla " vélemény "- nek, az az adott személyre nagyonis negatív hatással lehet. És ilyenkor számít az, hogy legalább a válaszod alatt látszodjon, hogy mondjuk 10%-ban hasznos csak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!