Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lelkileg a pincében érzem...

Lelkileg a pincében érzem magam. Mi az, ami esetleg segíthet, hogy legalább az életkedvem visszatérjen?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy Édesanyámat nemrég elveszítettem és ez önmagában is nagyon nehéz, főleg, hogy mindjárt itt van a Karácsony! Ez mégjobban kikészít. Ennek tetejébe még sokminden összejött mostanában, így most azt érzem, hogy már nem bírom a nyomást:/ Úgy érzem, hogy nem sok kell és megint mélypontra fogok kerülni, illetve már ott vagyok, de úgy értem, hogy megint ki fogok borulni. Van egy 16 éves Hugom, próbálom magam tartani, mert Ő belém kapaszkodik, engem követ, nem mutathatok rossz példát Neki, nem mutathatok gyengeséget, különben akkor Őt is mégjobban lehúzom! Ő is hatalmasat sérült lelkileg, hogy Anyu meghalt és ha lehet, szeretném megvédeni a további sérülésektől, de ha gyengének lát, akkor biztosan sérül:-( Szóval próbálom magam tartani, de azt hiszem, most értem el oda, hogy nem érzek magamban több erőt. Olyan, mintha zuhannék az ismeretlen sötétségbe és nem tudnék fékezni:/ Egyre nehezebben bírom magam tartani. Mikor nem lát, persze sírok én is (néha Előtte is, de lehetőleg ritkán), mostanában sajnos egyre többet, nagyon nehéz a tudat, hogy egy hét múlva Karácsony és Anyu nélkül kell töltenünk! ...és a tudat, hogy mostmár nem lehet változtatni! Ez kikészít! Kezd elmenni az életkedvem, nem látom semminek sem értelmét és ez kezd megijeszteni, de egyben érdektelen is vagyok sokminden iránt.

Kérem, aki tud valami tanácsot, hogy hogyan tudnám ezt átvészelni, megköszönöm a válaszát! Tudom, ilyen helyzetben nem igazán lehet tanácsot adni, de hátha valakinek van - sajnos - tapasztalata, vagy mégis van ötlete.

2011. dec. 19. 21:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Kellene valaki, akivel tudnál erről beszélni, akár egy szakember.:(
2011. dec. 19. 22:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Én is azt ajánlom, akárcsak az első válaszoló, hogy fordulj szakemberhez. Lehet,hogy a hugodnak sem ártana kibeszélni magából a fájdalmát, ki tudja,hogy mit érez legbelül, mit fojt magába.
2011. dec. 20. 12:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem kell ide szakember csak néhány barát, akikkel ezt meg tudnád beszélni! Ők ilyenkor a legjobb támasz az embernek. És a bánat átvészeléséhez kitartás és idő kell.
2011. dec. 20. 18:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm mindhármotoknak a válaszokat! Az az igazság, hogy járok szakemberhez, sőt, a Barátaim is mellettem vannak, segítenek, mégis ez a helyzet:/ Úgy érzem, hogy bármennyire is próbálok valahogy előrébb jutni, egyhelyben topogok. Néha úgy érzem, hogy talán egy kicsi lépést tettem a javulás felé, ezt mások is megjegyzik olykor, de aztán újra lent találom magam a mélyben és nem tudom, hogyan másszak ki.

2011. dec. 20. 19:16
 5/7 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem az előbb, de most mondom:

2. válaszadónak: A Hugom szerencsére nem fojtja el a bánatát. Ő mindig mondja, hogy mit érez, sokat is sír. Inkább én voltam eddig, aki elfojtotta a dolgokat és nem is igazán sírtam. ...de az utóbbi időben mégnagyobb erővel tör rám a fájdalom, nem bírom olyankor elfojtani. Egyébként a Hugom is jár szakemberhez, tehát Ő is ki tudja valakinek beszélni a bánatát.

2011. dec. 20. 19:59
 6/7 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Azért vagy ilyen állapotban mert még nagyon friss az "élmény", biztos vagyok benne,hogy idővel fokozatosan enyhülni fog a fájdalmad, csak légy türelmes és ne add fel. Én csodállak,hogy egyáltalán így tudod tartani magad a húgod előtt...

21L

2011. dec. 20. 20:19
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves 2. válaszadó!

Köszönöm a bíztatásodat! Nem adom fel! Nem szabad! Legszívesebben azt tenném mostmár... de tudom, hogy nem szabad!!!

Igen, muszáj valahogy tartanom magam a Tesóm előtt. Nem mindig megy... de igyekszem.

2011. dec. 20. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!