Van értelme élni, ha az ember nem boldog?
Mindenképp járj el valami társaságba.
Amúgy nem gyászolsz véletlenül, nem ért valami trauma a közelmúltban?
Nem halt meg senkim ! De a lány akit szerettem, nem viszonozta amit érzek, semmi sikerélményem...
tudom magamról, hogy bármit elkezdek, azt úgyis abbahagyom, mert nem lesz kitartásom, és már bele sem vágok semmibe.... nincsenek igazán haverjaim, nem bulizom, nicns pénzem, rosszak a jegyeim, stresszelek, nem szeret senki, és semmi örööm az életben...
Rajtam nem lehet azzal segíteni, ha mondanak pár szépszót, és fel a fejjel kisfiam, és elmondom a problémámat... És eleve nem szeretnék orvoshoz menni, és nem tudok bezsélni szemtől szembe ilyen problémákról...
És nem akarok gyógyszereket se szedni, és nem is érdekel igazán, ezen nem lehet már segíteni... Kicsit még el tengek-lengek az életben, aztán ha minden kötél szakad, marad a halál hűvös csókja, és elvisz végre egy szebb világba...
Elárulom neked, az öngyilkosságnem megoldás, bár én sose kíséreltem meg, mivel optimista vagyok, de volt ... úgy fogalmazom meg, hogy tuti értsd, mert nem ismerem a világképed:
olyasmi történt velem, mint azokkal, akiknek halálközeli élményük volt, tehát TUDOM, hogy a feladatok elől nem lehet elmenekülni,
AZAZ:
Ha félbeszakítja valaki a saját életét, vagy onnan folytatja, némileg más formában, ahol félbehagyta, avagy mégvisszábbról ,tehát nem megoldás az öngyilok!
Azt is hozzáteszem:az én életem sokkal összetettebben nehéz, súlyosabb, mint amiről írsz ,bár lehet, h neked is közel ilyen nehéz, mint nekem, legfeljebb nem derült ki itteni leírásodból, de a lényeg:
van számodra is, számomra is megoldás.
Számomra azért van megoldás, mert .... nos, eleve van... mivelhogy sokkal tágabban érzékelem a világot, mint az átlag, és ne hidd, h valami féle szereket használnék, ugyanis sose drogoztam, gyógyszerekkel se élek. Ahogyan most se.
Nem kellenek ilyen "mankók" nekem, és nem ilyesmiktől van nagyobb rálátásom a létezés mikéntjére, mint az átlagnak.
Azért mondtam el ezt is, hogy tudd: van megoldás számodra is.
Először is... önismeret! Találd meg önmagad, ismerd meg önmagad! Az egyiptomi jósda felirata nem véletlen szól erről! ALAP. Ha jobban megismered önmagad, az is nagyban segít jobban megértened a dolgokat. Ha jobban megérted a létezést, a világot, és evvel együtt önmagad, annál inkább látni fogod az értelmét, azt is: ki vagy te, mi a dolgod, mik a céljaid! Innentől meg haladsz előre, akárcsak én, ÉS NEM A LÁTSZAT A LÉNYEG! Környezetemben aki felszínesen gondolkodik -a legtöbb emberre jellemző , sajnos- ,az "egyhelyben toporogni" vél engem, ami merő tévedés.
A változás és a haladás: ELSŐSORBAN BELSŐ: AZAZ LELKI -ÉRZELMI ÉS INTELLEKTUÁLIS- TÉNYEZŐ. A többi meg mellékes, mármint a környezet, a felszín... de amúgy majd nekem is alakul idővel intenzívebben, mint eddig, de már korántsem olyan hangsúlyosak a külvilágbeli események, az sem annyira , hogy "mi lesz velem". Ne hidd, hogy azért, mert valamiféle mártír, vagy remete lennék... erről szó sincs, ugyanis szeretem az élet örömeit, és igenis amikor csak lehet, meg is találom, pedig nekem sem volt sose pénzem, nemi kapcsoaltom is alig, ami hosszútávú volt, az végig kinlodas volt, több gyerekkori traumám volt, az utóbbi évtizedeimet hadd ne részletezzem... DE EZ CSAK A KÜLVILÁG! :) A külvilág csupán egy tünet, mégpedig RÉGEBBI dolgok következményeiként, pl. döntésé, akár egyfajta "terepválasztásé", születés előtt... de nem a filozófiák, sem a vallások nem lényegesek... A HOZZÁÁLLÁS, A GONDOLKODÁSMÓD A LÉNYEGES ARRA NÉZVE, HOGY HALADJON AZ EMBER LÉNYEGILEG ÉSHOGY MEGTALÁLJA ÖNAMGÁT, akárcsak én. :)
Hiába szomorú az eddigi életem, mégis sinen vagyok! Sőt, minél zordabb a külvilág irányomba, annál inkább sinen vagyok, de ettől függetlenül is. :)
Ezt bárki elérheti. Az részletkérdés, hogy gyakran szenvedek jelenleg is. Hangsúlyozom, ezek csak részletek, részletkérdések. Aki meg rosszindulatú és bánt másokat, az olyan alacsony szellemi szinten van -hiába vagy 3 diplomája akár, csak egy csőlátású logika-arc, vagy kultur arc és "szevasz", ennyi csupán- szóval aki meg rosszindulatú, az az alacsony szellemi szintje miatt csak egy módon fog tudni a későbbiekben tudat alatt reagálni saját korábbi cselekedeteire: önmagát kizárólag úgy fogja tudni tanitani, hogy önmagának TÖBBSZÖRÖS szenvedést fog okozni, mint amiket másoknak addig okozott. KIVÉVE, HA elkezd önállóan és mélyen gondolkodni a létezésről és igyekszik megérteni azt, ANNAK ÖSSZEFÜGGÉSEIVEL. Ha ennek hatására valódi empátia alakul ki benne, mert végre egyszer képes lesz felfedezni, h minden hat mindenre, önmagára is, amit tesz és minden összefügg mindennel, akkor képes lesz szelídebb módon is tanitania saját magát... de addig öntudatlanul, tudat alatt IDŐVEL csak így lesz képes.
Az utóbbiakat meg azért mondtam el neked, hogy tudd, akik gátolnak és gáncsolnak téged, saját maguk alatt vágják a fát, és még csak fogalmuk sincs erről ,sajnos...
Egy 30 feletti férfi.
Pontosítom első sorom, nehogy félreértsd:
Elárulom neked, az öngyilkosság: NEM megoldás, bár én sose kíséreltem meg, mivel optimista vagyok, de történt velem más: olyan, ami hasonló lehet a sokak által közzétett úgynevezett halál közeli élményekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!