Mit csináljak? Egyszerűen sehogy se értem meg a matekot!
Igaza van a korábbi válaszolónak, ha puskázással ment, akkor csak meg kellene tanulni.
Az ujjaidon számolsz? Micsodát? Egyjegyű számokat illik tudni összeadni fejben, két- vagy többjegyűeket pedig leírod egymás alá és összeadod őket. Kivonás, szorzás, osztás szintén mehet papíron. Ülj le egy darab papírral és egy ceruzával, számolgass, esetleg ellenőrizd számológépen.
A matek nem csak azért kell, mert érettségi tantárgy, hanem azért is, hogyha bemész egy boltba venni egy 120 forintos csokit meg egy 80 forintos ásványvizet, akkor ne hidd el a pénztárosnak ha 300 forintot kér.
Menj el diszkalkulia vizsgálatra! Én is diszkalkuliás vagyok, nem tudok számolni, összeadni kivonni, csak nagyon minimálisan. Több osztálytársam is az. Évekkel ezelőtt állapították meg, most vagyok 10.-es.
A diszlexia az egy "betegség", vagy inkább úgy mondanám részképesség hiány. Főbb jelei: nem tudsz számolni, az ujjaidon számolsz, eltéveszted gyakran az órát, vagy nem is tudod az órát leolvasni, gondok vannak a téreli tájékozódással, egyes szorzó táblákat(mint pl nekem a nyolcas) sohasem tudja az illető. Egy figyelem zavar voltaképpen... A matekot úgynevezett csatornákra bontják, mondjuk van 90 ilyen csatorna(most csak mondtam egy számot) és ha egy vagy kettő nem működik, akkor borul az egész.
Erre kaphatsz felmentést az osztályzás alól,így nem bukhatsz meg, nem kell érettségizned matekból sem csak helyette egy másik tantárgyat kell választanod. Beszélj az offőddel,matektanároddal,igazgatóddal és Édesapáddal erről, mert ilyen létezik, és nagyon korrekt megoldás. Nyíregyházi vagyok nekem a nevelési tanácsadó nevezetű intézménybe adtak egy felmérő után egy ilyen papírt ami két évig szól. Amíg be nem töltöd a tizenhetet addig mehetsz ilyen vizsgálatra.
Remélem segítettem, és , hogy hiszel nekem! ez létező probléma, nem humbuk amit a liberális társadalom talált fel! Nekem is mondják a tanáraim, hogy bezzeg az ő idejükben nem volt sose ilyesmi... Nekem elhiheted, bátyám gépész mérnők, a szüleim bérszámfejtők én meg diszkalkuliás vagyok aki még összeadni se tud...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!