Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak? Egyszerűen...

Mit csináljak? Egyszerűen sehogy se értem meg a matekot!

Figyelt kérdés
1 osztály óta nem értem a matekot,mindig tele voltam egyesekkel,nagyon ritka volt mikor kettest kaptam,de a tanárok jószívűségükből mindig átmentem.. Most eljutottam a 9.ig osztályig,és ahova járok,a matek érettségis tantárgy.. Középszintű-és emelt színtű feladatokat veszünk,amit nem értek,még akkor se ha 6x elmagyarázzák. Tele vagyok most is egyesekkel,egy hármast is úgy szedtem össze puskázásból,és ez a tanár szigorú,nem érdekli,hogy értem vagy nem. Megbuktat,attól függ ö még megkapja a fizetését. Mindig az ujjaimon számolok,de van mikor nem tudok,mert észrevennék,és akkor tippelek de akkor is rosszul,fejben is pontatlanul számolok. Sose ment a kivonás,a szorzás se,se az osztás az összeadás megy de az is nagy nehezen... Mehetek én akármilyen iskolába,mindenhol van matek.. Mihez kezdjek??
2011. dec. 11. 15:20
 1/6 A kérdező kommentje:
De apám nem akarja megérteni ezt,azt mondja ha megbukok megbukok,hát nekem nem mindegy,hogy 18évesen még a 9.et járom vagy nem.
2011. dec. 11. 15:25
 2/6 anonim ***** válasza:
de a szorzást meg az osztást nem érteni kell...
2011. dec. 11. 15:55
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
hát ha puskázással meg tudtad írni, akkor csak meg kéne tanulni ami a füzetbe van, nem gondolod?
2011. dec. 11. 15:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Igaza van a korábbi válaszolónak, ha puskázással ment, akkor csak meg kellene tanulni.

Az ujjaidon számolsz? Micsodát? Egyjegyű számokat illik tudni összeadni fejben, két- vagy többjegyűeket pedig leírod egymás alá és összeadod őket. Kivonás, szorzás, osztás szintén mehet papíron. Ülj le egy darab papírral és egy ceruzával, számolgass, esetleg ellenőrizd számológépen.

A matek nem csak azért kell, mert érettségi tantárgy, hanem azért is, hogyha bemész egy boltba venni egy 120 forintos csokit meg egy 80 forintos ásványvizet, akkor ne hidd el a pénztárosnak ha 300 forintot kér.

2011. dec. 11. 18:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Menj el diszkalkulia vizsgálatra! Én is diszkalkuliás vagyok, nem tudok számolni, összeadni kivonni, csak nagyon minimálisan. Több osztálytársam is az. Évekkel ezelőtt állapították meg, most vagyok 10.-es.

A diszlexia az egy "betegség", vagy inkább úgy mondanám részképesség hiány. Főbb jelei: nem tudsz számolni, az ujjaidon számolsz, eltéveszted gyakran az órát, vagy nem is tudod az órát leolvasni, gondok vannak a téreli tájékozódással, egyes szorzó táblákat(mint pl nekem a nyolcas) sohasem tudja az illető. Egy figyelem zavar voltaképpen... A matekot úgynevezett csatornákra bontják, mondjuk van 90 ilyen csatorna(most csak mondtam egy számot) és ha egy vagy kettő nem működik, akkor borul az egész.

Erre kaphatsz felmentést az osztályzás alól,így nem bukhatsz meg, nem kell érettségizned matekból sem csak helyette egy másik tantárgyat kell választanod. Beszélj az offőddel,matektanároddal,igazgatóddal és Édesapáddal erről, mert ilyen létezik, és nagyon korrekt megoldás. Nyíregyházi vagyok nekem a nevelési tanácsadó nevezetű intézménybe adtak egy felmérő után egy ilyen papírt ami két évig szól. Amíg be nem töltöd a tizenhetet addig mehetsz ilyen vizsgálatra.

[link]

Remélem segítettem, és , hogy hiszel nekem! ez létező probléma, nem humbuk amit a liberális társadalom talált fel! Nekem is mondják a tanáraim, hogy bezzeg az ő idejükben nem volt sose ilyesmi... Nekem elhiheted, bátyám gépész mérnők, a szüleim bérszámfejtők én meg diszkalkuliás vagyok aki még összeadni se tud...

2011. dec. 11. 21:26
 6/6 anonim ***** válasza:
A középiskolában nem kell tudni számolni, se szorozni, se osztani, se összeadni, hiszen számológépet kötelező használni. A diszkalkulia csak egy nagyon jó üzlet, amit semmihez sem értő emberek kitaláltak, hogy ők is keressenek jó sokat az adófizetők pénzéből. Számtalanszor előfordult, hogy diszkalkuliásnak nyilvánítottak egy diákot, aki az iskolában 4-es, 5-ösöket ért el számolási feladatokból, és kiválóan vágott az esze, jó logikája volt. A nevelési tanácsadóban azt sem tudják, hogy középiskolában mindenki használ számológépet. Aki oda bemegy, rájuk fogják, hogy fogyatékos, megkapja a papírját, és tanulhat egyedül egy másik tantárgyra érettségire, segítség nélkül.
2014. szept. 5. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!