Nem tudom, hogy minek tanuljak tovább. Tippek? Szeretem a nyelveket, a matekot, és lényegében minden mást is, mindenből kitűnő is voltam. De egyszerűen nem tudom, mihez kezdjek.
Nem világos, mit nem csinálnál szívesen életed végéig. Az iskola és a munka világa azért nem azonos. Műszaki pályán a reál tárgyak megtanulása elengedhetetlen, minél alaposabban megtanulod, annál több az esélyed. Utána viszont - szakiránytól és konkrét munkahelytől függően - rengeteg izgalma gyakorlati problémával szembesülhet az ember. No meg persze a munkahelyi problémákkal, emberi kapcsolatokkal is.
Lehet, hogy te igazából inkább humán beállítottságú vagy? Ezt magadnak kell megvizsgálnod é eldöntened. Ez esetben - különösen nyelvi területen - csak akkor van jó esélyed, ha kiváló vagy valamiből (akkor mindig). Például szakfordítói, tolmács, de csak olyan nyelveken, amelyek felé várható gazdasági kapcsolatok bővülése. A kínai biztosan, talán a japán is ilyen.
Szia!
Végül hogy döntöttél? Mert nekem is hasonló dilemmáim vannak, annyi különbséggel, hogy én nekem csak a humán megy.(Humánba beletartoznak a nyelvek.)Nem tudok dönteni, de igazából sok elképzelésem sincs.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!