Gondolatok már az öngyilkosságra?
én igen . sőt meg is probaltam de nem sikerült. érdekel hogy miért lesznek az emberek. én 11 évesen elvesztettem a bal labamat meg anyámat egy autobalesetben. mindenki csúfot.15 évesen próbálkoztam.nem hittem hogy lesz bnőm családok állásom. most mindenem megvan. nem bánom, hogy megtettem de nem sajnálom hogy nem sikerült.
a kérdések:
gondoltál már ra, megtetted e miért igen miért nem, mi vitt rá, javult az életed azóta? légyszi őszintén.
én mindig úgy gondoltam ,hogy gyenge az aki képes megtenni, nem bírja elviselni a nyomást, valamekkora nyomás mindenkin van , a kérdés az hogy fejbe hogy jön le neki..
ennek ellenére voltak időszakok, mikor azt mondtam, na hazaérek és megölöm magam, aztán persze nem mertem..de most már sokkal jobb a helyzet.Ami szar azt szart le, ami meg jó annak örülj, nagyjából ennyi
ezt így kéne felfogni persze még nekem sem megy, de ez a cél:)
Az az ember aki öngyilkosságra képes az nem érdemli meg az életet.
Az élet nehéz, durva és kegyetlen sokszor. Van akinek nagyon sokszor, van akinek mindig. Mindennel szemben azonban, ez az élet. Az élet egy kihívás, amelyet elkell fogadni. Ha elutasítod, az kudarc. Ha feladod, az kudarc. Ha nem teljesíted kellőképpen, az kudarc. Ha csak gondolatban is feladod az életet, az már a kudarc első lépése.
Egy olyan világban élünk ahol túlságosan csapból folyik a lazaság. ' Minden legyen laza, mert az a menő s ha valami nem laza akkor azt hagyjuk a gázba, mert hát minek kínlódni ? '
Hát nem, az élet nem ilyen, mert ha az életet hagyod a gázba akkor azzal csak saját magaddal cseszel ki, ugyanis saját kézzel vesztetted el a csatát.
Namostmár, hogy mi a véleményem az olyan emberről aki öngyilkosságot követ el ? Ez már változó. Véleményem szerint függ az is, hogy ki mennyire van tisztában tetteinek a súlyával, illetve milyen életfelfogás szerint él. Az öngyilkosok nagy százaléka valószínűleg nem képes mérlegelni kellőképpen, hogy mit csinál. Pont, mint egy tudatlan gyerek, akit hát nem fognak börtönbe csukni olyasmiért amiért már egy felnőttet igen. Miért ? Mert figyelembe veszik azt, hogy nincs tisztában tetteinek súlyával.
Pont ez a véleményem az öngyilkosokról is. Bűnös az, aki tisztában van saját cselekedetei következményével és súlyával, mindezzel szemben mégis megteszi azt, illetve középúton van az aki még arra sem képes, hogy felmérje a helyzetét.
Más szavakkal: egy buta ember nem annyira bűnös, ha öngyilkosságot követ el, mint egy okos ember. Hogy miért, azt az előbbi sorokból leszűrhetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!