Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnék változtatni?

Hogyan tudnék változtatni?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok és egész eddigi életemben a szobám négy fala közt éltem. Nem járok nagyon ki szórakozni vagy sportolni és ezért elégé elhíztam. Sosem zavart, hogy így élem az életemet és a szüleimet sem érdekelte különösebben, legalább is nekem sosem tették szóvá. De kb. 1 éve egyszerűen nem tudok kikeveredni egy depresszív állapotból és változtatni szeretnék. Azt akarom, hogy lássam van értelme a Földön élni és nem csak létezni holnap is és várni mikor múlok végre ki. Folyton önsajnáltatom magam ( például most is ), de nem tudom mit kéne tennem a változás érdekében: szeretnék egy teljesen új személyiség lenni, az az ember, akivel szívesen szembe nézek a tükörben.

2011. dec. 2. 17:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Mindent úgy kell csinálni, hogy ELKEZDJÜK!

No ne gondold, hogy megy egyik napról a másikra, de nem lehetetlen.

Próbálj meg lépésről lépésre kimozdulni. Menj el először sétálni, pár nap múlva kocogni,csak úgy egyedül. Kezdj bele egy fogyókúrába, és vedd észre mennyi mindenre vagy képes.

Ha már látod az eredményt, és az önbizalmad kezd helyreállni, akkor irány a többiekkel egy szórakozóhely.

2011. dec. 2. 17:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia ! Egyáltalán nem lehetetlen megváltozni és ezt vésd jól a fejedbe. A legfontosabb ilyenkor az, hogy fejben meglegyen a siker gondolata, mert ha ez nincs meg akkor semmi sem lesz meg.

18 éves vagy- már elég érett ahoz, hogy tudd, hogy valami nincs rendben, de talán még nem elég érett ahoz, hogy úgy kezeld ezt a helyzetet ahogyan kell. Mentálisan rossz állapotban lenni és egyben fizikálisan is rossz állapotban lenni bizony nem könnyű dolog. És a változás sem lesz könnyű, ezt jó ha az elején tudod. De ettől még belekell vágni :-). És én segíteni fogok neked ebben.

A legfontosabb elsősorban az, hogy ne legyen bűntudatod és ne is utáld magad. Ez a leggyakoribb hiba amit az emberek vétenek és ez nem vezet semmi jóhoz. Az önutálat pont olyan, mint amikor felépítesz egy várat kockákból, aztán meg jön egy kisgyerek és szétrombolja azt egyetlen másodperc alatt. Az önutálat és a bűntudat ilyen. Amennyiben hagyod, hogy ezek uralkodjanak fölötted, nem igazán fogsz tudni haladni, mert ezek mindig visszafognak húzni.

Tudom, hogy valószínűleg ezek jelenleg benned vannak. 18 éves vagy és az életed nem olyan, mint amilyen szeretnéd, hogy legyen, valamint te sem vagy az aki szeretnél lenni. Mégis azt mondom, ne utáld magad. A sors szeszélyes kegye folytán, életünk egy adott szakasza tele lehet szerencsétlen és kudarcokkal teli sorozatokkal. Nem igazán érted talán, hogy miért is jutottál oda ahol most jelenleg vagy, illetve hol hibáztad el, hogy ide jutottál. De ezzel ne fáraszd magad. Garantálom neked, hogy az évek múltán minden fölfog világosodni előtted.

A jelenben a lényeg csak az, hogy bűntudat és tépelődések helyett, vedd kezedbe az életed irányítását és arra vedd az irányt amerre mostmár tényleg ideje elindulnod. Ami volt, elmúlt. És bármi is lett volna eddig, a jövőben még hasznát veheted, még akkor is ha ami eddig volt az rossz volt. A rosszból sokszor többet lehet tanulni, mint a jóból.

Úgyhogy mostantól ne fájjon a múlt és éld a jelent, alkosd a jövőd !

Namostmár, konkrétumokkal nem én kellene teletömjelek téged. Nem az én feladatom, hogy megmondjam milyen irányba indulj el, mivel foglalkozz vagy mi iránt érdeklődj. Ez a te feladatod és csakis a tiéd kell legyen. Soha ne mások irányítása szerint menjél.

Amit eddig írtam az azért volt, mert ha megtanulod elengedni a múltat, ráeszmélni arra, hogy milyen nagyszerű dolog az, hogy ebben a pillanatban élsz és rájönnöd arra, hogy a saját kezedben van a jövőd alkotása, akkor EZ ÉPP ELEGENDŐ ahoz, hogy megváltozz. Semmi más nem kell. Az életkedved és minden ami szükséges egy új élethez, megfog jönni, pont mint ahogyan egy kisgyerekben is megszületnek ezek a dolgok. Neked most újjákell születned. És ehez nem kell útmutató. Egyszerűen csak engedd, hogy megtörténjen. És megfog történni.

2011. dec. 2. 17:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Huhh, ez nagyon vagány :D Köszönöm szépen ^^
2011. dec. 2. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!