Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A verseim mit mondanak rólam?

A verseim mit mondanak rólam?

Figyelt kérdés
Egy ideje elkezdtem verseket írogatni. Volt már olyan is, hogy felléptem a gépre, elkezdtem írogatni és csak fél óra után vettem észre, hogy írtam egy 20 versszakos verset, ami elvileg nagyon jó, csak tiszta depresszió! Sok-sok verset írtam már, de a 98%-a depressziós, szomorú, mások kissé szánalmasnak is találhatják. Én nem vagyok olyan sötét, mint a verseim, sőt mintha a személyiségem ellentétéről költenék, de nem vagyok biztos ebben. Szóval a depis verseimet hogyan értelmezzem?
2009. máj. 9. 12:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez sok mindentől függ. Nekem is van rengeteg versem, mind depressziós. De ez azért van, mert szomorú voltam bizonyos dolgok miatt (szerelem), és azokat adtam ki magamból vers formában.

Szerintem vidám vers nem sok van. Akkor lesz általában valakinek ihlete, ha valami szomorú dolog történt, vagy akkor ha erős, "magvas" gondolatok töltik ki az elméjét.

Vidámságból nem hiszem, hogy olyan sokan írnának verset.

Szóval, miről írsz? Szerelem? Vagy valami más?

Ha konkrét, veled megtörtént dolgokból fakadó érzelmekről írsz, akkor teljesen érthető, hogy miért olyanok azok a versek, amilyenek.

Amúgy szívesen elolvasnám őket.:)

2009. máj. 9. 13:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Oh, tényleg? :-) Ennek örülök! Egyébként igen, elég gyér volt akkor a hangulatom, de ezek nem csak depik, hanem egyszerűen darkosak! Brrrr....:-s
2009. máj. 9. 13:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak nézd meg a nagy költők verseit (oké, leszámítva Arany meg Petőfi humorát - bár azokból is sok mindent ki lehet hámozni.)

Az ember a bánatát, keserűségét, csalódottságát, kedvetlenségét, magányosságát, csüggedését szokta versekbe, rímekbe sírni. Vagy a túltengő érzelmeket (gyász, szerelem, depresszió, magány...)

Mert ilyenkor az ember többet foglalkozik a gondolataival...

Ettől még egyáltalán nem biztos, hogy olyan dárk vagy. :)

sőt! (Egyébként én is kíváncsi lennék a verseidre)

Én is szoktam írni, általában a fent nevezett dolgok/hangulatok miatt. Örülős versem nem sok van.

De így látatlanban nehéz megmondani, miről árulkodnak a verseid, szerintem. Azt még annak is nehéz lenne, aki olvasta az összeset (nem véletlenül tanuljuk a költők életrajzát is, mielőtt verselemzésbe kezdünk!)

Szóval a verseid sok mindent kifejezhetnek, de egyáltalán nem biztos, hogy a szomorúság bennük téged tükröz. Csak az akkori lelkiállapotodat! :) (22.L.)

2009. máj. 9. 17:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:-)
2009. máj. 9. 17:21
 5/8 anonim ***** válasza:
én is sok verset írogatok, és én azt vettem észre, hogy a sérelmet, ami abban a pillanatban bánt, sokszorosára felnagyítva írom le. Visszaolvasva kicsit durva :D
2009. máj. 10. 21:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Én is pont így vagyok vele! :-)
2009. máj. 10. 21:34
 7/8 anonim ***** válasza:

előző vagyok. Egyik nap pl egyik ismerősöm lenéző mosolya ihletett meg. Valami háborús vers lett belőle... hogy hhúúúhha ha harc hát legyen harc meg majd meglátjuk ki néz le kit... XD (persze nem így...:D) amúgy szívesen elolvasnám a verseidet :)

ja és bocsi az offért :$

2009. máj. 11. 19:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is szoktam verseket írni, és egyik sem vidám.
2010. febr. 5. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!