Normális ez a sok ELgondolkozás, álmodozás-szerűség?
Nagyon sokat gondolkozom el, olyankor képzeletbeli barátokkal beszélgetek (igazából nem tipikus képzeletbeli barátok, nincs nevük, kinézetük, csak olyan általam elképzelt emberek, amilyenekkel szívesen találkoznék, mert nagyon hasonlóak hozzám). Tehát a gondolataim fordítottját, cáfolatát ővelük mondatom ki, vagy ők értenek egyet velem..
Máskor elképzelek egy szituációt, amiben egyik (élő, létező) barátnőmnek mesélek el valamit.
Harmadik eset, amikor egy-egy esemény, eset történt, de nem volt vicces. És hatvanszor végiggondolom, hogyan lehetett volna vicces. Vagy elmegyünk vmi mellett, ami érdekel (pl. üzem - ez komoly), de nem történik semmi. Konkrét ilyen esethez már vagy száz kisjelenetem van, egy-egy társasággal játszódnak.
Csak a legritkább esetben van szó nálam igazi belső monológról, amikor nem "beszélgetek" senkivel és nem "beszélgetnek" senkik az agyamban...
Ezek nem alkalmasak arra, hogy leírjam őket, és nem is vagyok képes leírni - próbáltam már.
Nem emberekről szólnak az elgondolkozásaim, hanem az érdeklődési köreimről, ami a környezetvédelem, egészség, egészségvédelem, valamennyire a városrendezés, stb.
Nagyon-nagyon szeretek elgondolkozni, pl. azért szeretek egyedül utazni vagy pl. sétálni, mert közben jár az agyam.
Jártam pszichológushoz, már nem emlékszem, mennyire pontosan meséltem el neki a dolgokat. Lehet, hogy nem eléggé, mert sok dolgomat, furcsaságomat csak azóta sikerült megfogalmaznom.
De amennyit tudott rólam, arra azt mondta, hogy nem feltétlen beteges...
Szerintetek?
19/L
A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
Miért lenne jó kikapcsolni az agyad és semmire se gondolni?
Azért valamennyire szerintem a normálisak is elgondolkoznak, csak ők sz'tem nem beszélgetve, hanem belső monológként. Továbbá nem keresik az alkalmakat, hogy minél többet gondolkozhassanak el, hanem ellenkezőleg, próbálják lekötni magukat, még 5 perces villamosúton is olvasnak.
Olyan, hogy üres agy, olyan szerintem kevés esetben van. Talán olyan kevesen vannak, akik totál ki tudják kapcsolni az agyukat, mint mi, akik magunkban "beszélgetünk".
Hát ez az, hogy nálam már ez annyira megszokott, hogy sokszor mikor aludnom kéne este nem megy az elalvás emiatt, mert mindig jár az agyam, mindenen.
És hát azért jó lenne, ha néha tényleg üres lenne:P
Nem gondolkozni semmin, csak úgy el lenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!