Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Normális ez a sok ELgondolkozá...

Normális ez a sok ELgondolkozás, álmodozás-szerűség?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat gondolkozom el, olyankor képzeletbeli barátokkal beszélgetek (igazából nem tipikus képzeletbeli barátok, nincs nevük, kinézetük, csak olyan általam elképzelt emberek, amilyenekkel szívesen találkoznék, mert nagyon hasonlóak hozzám). Tehát a gondolataim fordítottját, cáfolatát ővelük mondatom ki, vagy ők értenek egyet velem..

Máskor elképzelek egy szituációt, amiben egyik (élő, létező) barátnőmnek mesélek el valamit.

Harmadik eset, amikor egy-egy esemény, eset történt, de nem volt vicces. És hatvanszor végiggondolom, hogyan lehetett volna vicces. Vagy elmegyünk vmi mellett, ami érdekel (pl. üzem - ez komoly), de nem történik semmi. Konkrét ilyen esethez már vagy száz kisjelenetem van, egy-egy társasággal játszódnak.

Csak a legritkább esetben van szó nálam igazi belső monológról, amikor nem "beszélgetek" senkivel és nem "beszélgetnek" senkik az agyamban...

Ezek nem alkalmasak arra, hogy leírjam őket, és nem is vagyok képes leírni - próbáltam már.

Nem emberekről szólnak az elgondolkozásaim, hanem az érdeklődési köreimről, ami a környezetvédelem, egészség, egészségvédelem, valamennyire a városrendezés, stb.

Nagyon-nagyon szeretek elgondolkozni, pl. azért szeretek egyedül utazni vagy pl. sétálni, mert közben jár az agyam.

Jártam pszichológushoz, már nem emlékszem, mennyire pontosan meséltem el neki a dolgokat. Lehet, hogy nem eléggé, mert sok dolgomat, furcsaságomat csak azóta sikerült megfogalmaznom.

De amennyit tudott rólam, arra azt mondta, hogy nem feltétlen beteges...

Szerintetek?

19/L

2011. nov. 7. 18:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát elmondom,hogy én is pont ilyen vagyok :) Szerintem nincs vele nagy baj,bár én is kiváncsi lennék,hogy mások,hogy látják ezt :)

De mondjuk szerintem mindenkinél előfordul,csak nállunk eléggé sűrűn:)Nekem speciel még nem volt olyan napom,hogy nem gondolkodtam volna el...De így szép nekem az élet :)

2011. nov. 7. 18:37
 2/13 anonim ***** válasza:
szerintem sem beteges. főleg, hogy nem akadályoz semmiben.
2011. nov. 7. 18:42
 3/13 A kérdező kommentje:

Első: Nem volt oly nap? Nálam ezt órában kell mérni. :D

Másoknál biztos nincs így. Például irodalomból is vettünk egy Kosztolányi-verset, melyben a költő mintegy beszél egy képzeletbeli baráthoz, vagy elképzeli, hogy beszél egy barátjához (ugye nem tudjuk melyik, de nem is fontos). Más verset is vettünk, amiben képzeletbeli barát volt jelen (ez gyermekről szólt). S a tanár is hangsúlyozta, hogy gyermekkorban még normális, a másik versben meg azért szerepel, mert versben megengedhető, főleg a költő akkori állapotában.

(Kosztolányi Dezső: Hajnali részegség)

Az osztály nagy része pedig csodálkozott a dolgon, és az ilyen dolgokat nem normálisnak aposztrofálták.

Második: Akadályozni nyilván akadályoz. Ami annyira nem érdekel, arra nem tudok odafigyelni, mert elkalandozok. De ez viszont eléggé általános, és ha a dolgom beteges, akkor nem emiatt.

2011. nov. 7. 18:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

nekem is van nagyon sok ilyen, ami velem történik kb a fele az a fejembe :P mondjuk én főként azzal szoktam eljátszadozni, hogy kinek mit fogok mondok, mit válaszolna rá stb szóval rendes párbeszédek

vagy szituációkkal, mondjuk valaki leszólít az utcán és hogy tovább

vagy van úgy, hogy csak filozofálgatok magamban

meg úgy mindenről el tudok magamban álmodozni

nem hiszem, hogy beteges lenne legalábbis remélem :D

2011. nov. 7. 19:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Na végre. Azt hittem, csak én vagyok ilyen. Kedves kérdező és válaszolók, nagyon megnyugtattatok engem. Szerintem egyáltalán nem beteges.
2011. nov. 7. 20:47
 6/13 A kérdező kommentje:
De tényleg ennyire ilyenek vagytok?
2011. nov. 7. 21:04
 7/13 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Én teljesen, mintha csak én írtam volna ki a kérdést, de komolyan. :)
2011. nov. 7. 21:18
 8/13 A kérdező kommentje:
És az utcán, az életben, fizikailag miért nem találkozunk mi, ilyen emberek? :S
2011. nov. 7. 21:30
 9/13 anonim ***** válasza:

utolsó előtti

tényleg nagyon ilyen vagyok... szerintem azért nem, mert nem vagyunk ezzel annyira sokan,hogy baráti körökbe olyan nagy eséllyel lennének hasonló emberek, és csak úgy az utcán nem veszed ezt észre senkiről

2011. nov. 7. 21:35
 10/13 anonim ***** válasza:

Írok én is. Dettó ugyanilyen vagyok én is.

Általában én is elképzelek dolgokat magam előtt, olyanokat amik nem történtek meg és hogyan lehetett volna vagy olyat amit megtörtént, de elképzelem több szituációban,párbeszédek stb.. Néha egyébként agyamra megy ez, mert jó lenne néha kikapcsolni az agyam semmire nem gondolni, sokszor van úgy h idegesítő.=S

Szerintem azért nem találkoznak az emberek egymással akik hasonlóak ezekben a dolgokban, mert ilyet az ember azért nem oszt meg mindenkivel.Legalábbis ezt senki nem tudja rólam sem,még a legjobb barátnőm sem tutira bolondnak képzelne.=D

2011. nov. 9. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!