Változtatnom kellene a hozzáállásomon?
Tarts ki a kedvességed mellett. "A nyugalom az erős fegyvere" (olyan valaki mondta ezt - egy államférfi - akinek a nevét nem írom le. Nem volt egyértelműen pozitív hős.)
Ha udvariatlanul szólnak, barátságtalanok, eleve bocsáss meg nekik. Tudd be annak, hogy rettentes gondok nyomorítják a legtöbb embert - ezért aki kevésbé teherbíró, azonnal "vicsorít", hogy kiadja a reménytelenségét. A gyengeséget - ha már felismertük - meg kell bocsátani.
Hanem ha szándékosan sértenek, packáznak veled, fensőbbségeskednek gonoszkodnak - hát akkor "csapj oda" (természetesen szóval, mimikával..olyan helyzetbe ne kerülj soha, hogy tettlegesen bántsanak).
Végül pedig: élvezd azt az erőt, ami abból ered, hogy civilizált ember tudsz maradni. Neked van igazad.
csakis azon a részén kellene változtatnod, legalábbis szerintem, hogy annyira komolyan vedd mások bunkóságát.
például, én még a cigány útonállóval is kedves vagyok, és nem érzem rosszul magam, ha elküld a k. anyámba. akkor érezném rosszul magam, ha én lennék a bunkó.
ő olyan, én meg ilyen, én erre, ő arra, nincs ebben semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!