Mi az, ha valaki boldog?
Kb. 5 éve nem tudom mi, hogy boldognak lenni.
Nem tesz semmi boldoggá.
Pillanatnyi illúzió!
Én mondjuk apró dolgoknak is tudok örülni, de a párkapcsolatról álmodott elképzelésem alapvetően meggátolja, hogy boldog legyek!
Mindig csak egy normális párt szeretnénk, semmi extrát! De hát mi az hogy normális? Az már tökéletes!TEhát lehetetlen a küldetés! Akinek mégis sikerült, annak nagyon nagy szerencséje van! Becsülje meg!
Mediterrán lelkű 10:20-as!
Köszönöm! Stílusosan: BOLDOG lettem attól, amit írtál.
(Mediterrán 9:58-as). Mucha felicidad y suerte!
Örülök, ha segíthetek. :D
10:20-as
Igazából néha fél pillanatokra megtapasztalhatom, milyen boldognak lenni, de valaki vagy valami mindig elrontja azt.
van úgy, hogy megnézek egy képet, és mosolygok belül kívül, de mondjuk az illető a képen maximum 1x volt az enyém, már csak a múlt, akkor jó volt, most már semmi.
Sem a családtól, sem az állítólagos páromtól nem igazán kapok pozitív dolgokat.
A boldogság az élet egyik legrelatívabb fogalma.
Semmi kell hozzá, illetve minden, örökké tart, illetve csak periódusonként jelenik meg az életünkben.
A boldogság elérhetetlen egyesek számára. De vajon tényleg az- e ?
Nos ez attól függ. Vannak emberek akik az élet kegyetlen húzásai miatt már nem találják a boldogságot. De van elég olyan ember is, aki lehetne boldog és mégsem az. Ez már nem az élettől függ, hanem az embertől.
Mélyen hiszek abban, hogy a legtöbb ember lehet boldog. Csakhogy az embereknek hibás felfogásuk van a boldogságról és tudatalatt eltaszítják saját maguktól a boldogságot. A boldogság nem abból áll, hogy körülöttünk minden jól van. Sőt, az igazi boldogság valójában belülről jön. Téved, aki azt gondolja, hogy a külső tényezők határozzák meg a boldogságot. Az ilyen emberek nem képesek soha boldogok lenni, csak akkor, ha azt a környezet " megengedi " : ha szép házastárs adódik, ha gazdag családban születik, ha az ideális munkahely van, ha tökéletesek a gyerekek, stb. stb.
Noha ezek mind hozzájárulnak a boldogsághoz, valójában csupán függőkellékek, amik leszakadásukkor a boldogságot is elveszik az embertől. És ilyenkor a legtöbb ember megrökönyödve marad.
Elvesztheted állásod, férjed, feleséged, házad, gyereked, szüleidet, vagyonodat - az életed még lehet boldog !
Én sokmindenen túlvagyok már életemben, sokmindent láttam és mégtöbbmindent tapasztaltam. Az élet acélos karmai az én létemet is többször megkaszabolták.
Azonban a boldogság belülről fakad. És az igazi boldogságot nem a külső tényezők határozzák meg, hanem az határozza meg a külső tényezőket. És ez a boldogság végtelen lehet és kifogyhatatlan. Mert LÉNYünkből fakad, ami nem múlik el és nem vesztlődik el, úgy ahogy elvesztlődhet egy munkahely vagy egy vagyon.
A laikusok számára ez alaptalan rizsának tűnhet, azonban aki nem képes valamire az másokat sem hisz képesnek rá.
Boldognak lenni a legtöbb ember igenis képes. Képesek vagyunk a környezetünktől függetlenül olyanoknak lenni, amilyenek lenni akarunk. A boldogság nem tárgyakhoz kötött, nem személyekhez kötött, illetve a legtöbb embernek igen és ezért is van, hogy boldogságuk nem maradandó. Mert a tárgyak elvesztlődhetnek, az emberek kimúlhatnak, s ha másban nem találod boldogságod akkor az is elmegy a forrásaival együtt.
Azonban az életben végtelen örömforrás van.
Aki nem találja meg őket, az talán nem is érdemli meg a boldogságot . . .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!