Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi az, ha valaki boldog?

Mi az, ha valaki boldog?

Figyelt kérdés

Kb. 5 éve nem tudom mi, hogy boldognak lenni.

Nem tesz semmi boldoggá.

2011. okt. 24. 09:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Pillanatnyi illúzió!

Én mondjuk apró dolgoknak is tudok örülni, de a párkapcsolatról álmodott elképzelésem alapvetően meggátolja, hogy boldog legyek!

Mindig csak egy normális párt szeretnénk, semmi extrát! De hát mi az hogy normális? Az már tökéletes!TEhát lehetetlen a küldetés! Akinek mégis sikerült, annak nagyon nagy szerencséje van! Becsülje meg!

2011. okt. 24. 10:33
 12/19 anonim ***** válasza:

Mediterrán lelkű 10:20-as!

Köszönöm! Stílusosan: BOLDOG lettem attól, amit írtál.

(Mediterrán 9:58-as). Mucha felicidad y suerte!

2011. okt. 24. 10:37
 13/19 anonim ***** válasza:

Örülök, ha segíthetek. :D

10:20-as

2011. okt. 24. 10:42
 14/19 anonim ***** válasza:
Én is csak másoktól hallom hogy milyen boldognak lenni..nem sűrűn vagyok az énse..
2011. okt. 24. 13:41
 15/19 anonim ***** válasza:
Az élet mindig nehéz lesz, midig lesznek gondok, de ha van melletted egy társ akivel szeretitek egymást akkor van miért és van kiért élni, és küzdeni. Én nem is vágyom többre..
2011. okt. 24. 14:13
 16/19 A kérdező kommentje:

Igazából néha fél pillanatokra megtapasztalhatom, milyen boldognak lenni, de valaki vagy valami mindig elrontja azt.

van úgy, hogy megnézek egy képet, és mosolygok belül kívül, de mondjuk az illető a képen maximum 1x volt az enyém, már csak a múlt, akkor jó volt, most már semmi.

Sem a családtól, sem az állítólagos páromtól nem igazán kapok pozitív dolgokat.

2011. okt. 24. 18:42
 17/19 anonim válasza:
100%

A boldogság az élet egyik legrelatívabb fogalma.

Semmi kell hozzá, illetve minden, örökké tart, illetve csak periódusonként jelenik meg az életünkben.

A boldogság elérhetetlen egyesek számára. De vajon tényleg az- e ?

Nos ez attól függ. Vannak emberek akik az élet kegyetlen húzásai miatt már nem találják a boldogságot. De van elég olyan ember is, aki lehetne boldog és mégsem az. Ez már nem az élettől függ, hanem az embertől.

Mélyen hiszek abban, hogy a legtöbb ember lehet boldog. Csakhogy az embereknek hibás felfogásuk van a boldogságról és tudatalatt eltaszítják saját maguktól a boldogságot. A boldogság nem abból áll, hogy körülöttünk minden jól van. Sőt, az igazi boldogság valójában belülről jön. Téved, aki azt gondolja, hogy a külső tényezők határozzák meg a boldogságot. Az ilyen emberek nem képesek soha boldogok lenni, csak akkor, ha azt a környezet " megengedi " : ha szép házastárs adódik, ha gazdag családban születik, ha az ideális munkahely van, ha tökéletesek a gyerekek, stb. stb.

Noha ezek mind hozzájárulnak a boldogsághoz, valójában csupán függőkellékek, amik leszakadásukkor a boldogságot is elveszik az embertől. És ilyenkor a legtöbb ember megrökönyödve marad.

Elvesztheted állásod, férjed, feleséged, házad, gyereked, szüleidet, vagyonodat - az életed még lehet boldog !

Én sokmindenen túlvagyok már életemben, sokmindent láttam és mégtöbbmindent tapasztaltam. Az élet acélos karmai az én létemet is többször megkaszabolták.

Azonban a boldogság belülről fakad. És az igazi boldogságot nem a külső tényezők határozzák meg, hanem az határozza meg a külső tényezőket. És ez a boldogság végtelen lehet és kifogyhatatlan. Mert LÉNYünkből fakad, ami nem múlik el és nem vesztlődik el, úgy ahogy elvesztlődhet egy munkahely vagy egy vagyon.

A laikusok számára ez alaptalan rizsának tűnhet, azonban aki nem képes valamire az másokat sem hisz képesnek rá.

Boldognak lenni a legtöbb ember igenis képes. Képesek vagyunk a környezetünktől függetlenül olyanoknak lenni, amilyenek lenni akarunk. A boldogság nem tárgyakhoz kötött, nem személyekhez kötött, illetve a legtöbb embernek igen és ezért is van, hogy boldogságuk nem maradandó. Mert a tárgyak elvesztlődhetnek, az emberek kimúlhatnak, s ha másban nem találod boldogságod akkor az is elmegy a forrásaival együtt.

Azonban az életben végtelen örömforrás van.

Aki nem találja meg őket, az talán nem is érdemli meg a boldogságot . . .

2011. okt. 24. 18:50
 18/19 anonim ***** válasza:
Utolsó! Nem teljesen értem,amit írtál. Miben keressem a boldogságot? Magamban? azt hogy?
2011. okt. 25. 15:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Előző

Maszturbálj.

2012. nov. 25. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!