Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lehet, hogy rossz az önképem...

Lehet, hogy rossz az önképem és neki van igaza?

Figyelt kérdés

Nem vagyok tökéletes, egyáltalán nem. Nem tudom leírni az egész életem ide, de nem vagyok bünözö, se krva, se alkoholista, se drogos. Van egy barátom akit anyu utál, mert szerinte nem hozzám való. Eléggé rossz idöszak ez az életemben, mindenféle szempontból, padlón vagyok. Igyekszem talpraállni meg megtalálni önmagam, de nem egyszerü egyedül kilábalni a depiböl. Az utóbbi napokban megkaptam anyutól ezeket:

"Szégyenlem magam, hogy ilyen gyerekem van"

"A szíved helyén egy kö van"

"Hát mi lett tebelöled?"

"Legalább most ne hazudj, most az egyszer!"

"Annyi eszed sincs mint egy 3 évesnek"

"Hova tart az életed, mi lesz belöled, semmi"

"Azért ilyen az életed mert te ezt érdemled"

"Legalább már tudom, hogy milyen gyereket neveltem és szégyenlem magam, hogy ilyen vagy"

Elhiszem, hogy anyu is padlón van, és nagyon sajnálom, mert az egész családunkban eluralkodott a káosz. De nem akarom elhinni, hogy tényleg ennyire rossz lennék. Lehet, hogy zavaros az önképem, de ha tényleg ilyen szar ember vagyok, akkor mi értelme az egésznek?

Figyelem magam, hogy milyen vagyok, hogy viselkedem. Bizonyos szituációk nehezek, de az életben néha nem egyszerü dönteni, és hát követek el hibákat. Hogy derítsem ki, hogy igaza van-e? Hogy amiket mond nekem, azok valóban igazak-e? Hogy semmi jó nincs bennem?

2011. okt. 6. 16:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben pofánvágnám és elköltöznék a rákba. Kemény lépés, de talán a legjobb.
2011. okt. 6. 17:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Aztaqrva! Kemény válasz! De legalább válaszoltál, kösz :D. Az a gond, hogy aggódom, hogy mí lesz. Mi van, ha azért mond ilyeneket, mert valami pszichés baja van. Ès ha pszichés baja van, akkor az elöidézhet szervi bajokat. Féltem, és szeretem, mert az anyám. Nem akarom, hogy valami baja legyen. Csak azon is gondolkodom, hogy mi van, ha igaza van? ès olyan ember vagyok aki szrt se ér.
2011. okt. 6. 17:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Ennyiből megmondani szerintem nem lehet, ismerni kéne téged ahhoz, h meg lehessen állapítani, h jogos-e amit mond vagy nem. Am milyen tulajdonságod vagy szokásod nem tetszik neki ami miatt ezeket mondja? vagy esetleg történt valami régebben amit nem tud megbocsátani neked?
2011. okt. 6. 17:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha pszichés baja van akkor hívj egy pszichológust mint "ismerősöm ismerősének ismerőse akinek ezt megcsinálnám a gépen" és amíg te alkotsz bármit a gép előtt addig ő elbeszélget anyukáddal és kiderül hogy van-e valami baja.

Ha nem így van akkor még ha igaz is, a saját anyukádnak nem kéne ilyeneket vágnia a fejedhez hogy szart se érsz. Ilyenkor hiába szeretet ha ő nem akarja azt megengedni hogy szereted. Ha megakarod változtatni akkor próbálj meg leülni vele beszélgetni jó hosszan.

2011. okt. 6. 17:49
 5/10 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ennyiböl megmondani nem lehet. Nem tudok róla, hogy követtem el megbocsájthatatlan bünt. Szerintem volt egy elképzelése rólam, és nem váltottam be a reményeit. Például, hogy gazdag leszek, meg valamiben nagyon kiváló. Nem akarja elfogadni, hogy átlagos vagyok. De már kezdem azt hinni, hogy az átlagot se ütöm meg.
2011. okt. 6. 17:51
 6/10 A kérdező kommentje:
17.49. megpróbáltunk már leülni de nem sikerül, mert mindig az a vége, hogy ö elmondja, hogy össze van törve, és hogy a bajai nagyobb részének én vagyok az okozója. Kérdem, hogy miért, és akkor jönnek a fentebb felsorolt kérdések, amiket nem tudok neki megválaszolni. Zsákutca.
2011. okt. 6. 17:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor ahogy írtam, költözz el. Ha tényleg így gondolja, még ha nincs is így, akkor lehet azzal teszel neki jót ha elmész.
2011. okt. 6. 18:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Már külön élek. Lehet az országból is el kéne mennem, de az elfutás se megoldás.
2011. okt. 6. 18:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg mi a gond? Attól hogy egy embernek van egy nem túl pozitív véleménye rólad attól még nem kell azt a véleményt korrektnek tartanod. Nem egy ember véleményének kell mérvadónak lennie, még akkor se, ha a saját anyád véleménye az.
2011. okt. 6. 18:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Kösz ez most jól jött :)
2011. okt. 6. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!