Melyik az igazi? Ki vagyok pontosan?
Elég bonyolult és összetett ezt kifejteni. Talán ha tömöríteni szeretném, akkor lényegében ebből állna: Mint minden ember, én is hasonlóan alkalmazkodom a szituációkhoz, amik az életben vannak. Teszem fel, otthon, egy ismerőssel, egy baráttal vagy csak egy idegennel teljesen másképp viselkedem. Van akinél akár felveszem a " vad vagyok, menő típust" de van kinél a legártatlanabb formát öltöm.
Nevezhetnénk ezeket álcának is, de nem annak tartom. Mindenből van egy pici rész, de itt a kérdésem afelé menne, mit gondoltok erről? Igazából a sok felhozott mindennapi álca közül van-e egy darab, ami a teljes énem?
Vagy mindegyik sorban egészíti ki egymást? Szerintetek?
(Remélem ennyiből áttudtam adni a lényeget, amit közölni szerettem volna)
mindenki visel álarcokat.
én az 'igazi' énemnek azt tartom amilyen a közvetlen családom elött vagyok.
Amikor egyedül vagyok, természetes, hogy úgy viselkedem, hogy "önmagam vagyok". Hiszen akkor nincs olyan, akivel kell. De itt konkrétan mondjuk a személyekkel való viselkedésre gondoltam, nem tudom érdekesnek találom ezt. Legtöbb ember azt mondja: "Én ismerem magam" de mihelyt mélyebben belemegyek 1-2 kérdésbe máris kiderül az ellenkezője. Ezért is érdekel ki mit gondol erről.
Az eddigi válaszokat köszönöm, várok még többet is :)
ezek az ún szerepek amikbe vagy pl otthon gyerek vagy a szülőknek, a tesóddal szemben testvér a legjobb barátod szemszögéből egy igaz és megértő barát, az osztálytársak megint másképp látnak, van amilyen tanórán inkább komoly vagy van amilyenen inkább hülyülős, a haverok megint másképp látnak. Ezeket hogy mikor milyen szerepekben vagy meghatározza hogy mit tehetsz mit mondhatsz. Pl otthon a szüleiddel egész máshogy beszélsz mint az osztálytársakkal, mások a témák. (Pl érhetően azt h pl egyedül vagy vagy jársz vkivel azt nem fogod a legapróbb részletekig elmesélni otthon de a barátodnak igen)
Teljesen normális ez a helyzet nincs semmi gond. Maximum akkor, ha nagyon ellentétes szerepekben vagy. Pl otthon rendes, csendes szófogadó gyerek a haverok között pedig a legvagányabb, aki mindig beleviszi a többieket a balhéba.
Én is ugyanígy vagyok...
Csak Én tudom ,hogy a gonosz nélkül jó nincsen ,és a sok külön tudat valahol egy egészet alkot...
Szerintem ez egy jó dolog,mert ezzel védekezünk!!!
Köszi a válaszokat, egyre érdekesebb dolgok "születnek meg".
Lehet van benne valami, mármint az elhangzottakban. Bár kérdezném az utolsót, ha egyik álarc sem, akkor mégis mi? :)
Tudod van a film... http://www.youtube.com/watch?v=04ehXhyff8k&feature=related
És abban van a bizalom köre...aki a körön belül van azzal másképp viselkedsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!