Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen lehetne egyszer látni?

Milyen lehetne egyszer látni?

Figyelt kérdés
Született vakként sokszor feltettem magamnak ezt a kérdést, milyen lehet látni, de nem tudom elképzelni. Ti eltudnátok mondani nekem valahogy? De ha valaki kérdezne, válaszolok szívesen.
2011. szept. 22. 22:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretném fájdítani a szívedet, de az élet egyik legszebb dolga a látás. Pl ha ránézel egy téli napon a hóval fedett hegyekre az számomra felér egy orgazmussal. Számomra sokat jelent a szemem világa. Ezt nem lehet papírra írni, ezt érezni kell.
2011. szept. 22. 23:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ezt elmondani nem igazán lehet, engem pl az érdekelne,hogy te vajon a fantáziádban hogyan láthatod ezeket a dolgokat.
2011. szept. 22. 23:11
 3/14 anonim ***** válasza:
74%

csak azt tudom h milyen sokáig csukott szem után újra látni, felszabadító. De nem lehet elmagyarázni. Amikor egy nyári zápor után a nedves tájon a még borult égből a napfény előtör és a növényeken levő vízcseppeken megcsillan, a háttérben pedig a sötét szürke ég elött a szivárvány látszik. Az olyan mint egy forró napon egy kellemes limonáé. De nem lehet mihez hasonlítani.

De ha már felajánlottad hogy kérdezhetünk, te hogy képzeled el a színeket?

2011. szept. 22. 23:14
 4/14 A kérdező kommentje:
Minden színhez viszonítok valamit. Tehát jön, hogy kék, abból asszociálok egy dologra, ezesetben pl. a vízre.
2011. szept. 22. 23:30
 5/14 anonim ***** válasza:
54%

olyan hogy nem sötét:D mint amilyen a szemed belülről..

mint aközött a különbség hogy mikor nem hallasz semmit és mikor kellemes dallamok járják át a tested

2011. szept. 22. 23:33
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát, színes a világ, az biztos. De ha vak vagy akkor hogy tudsz gépen írni?

Amúgy csodás dolog, sajnállak hogy te nem láthatod mindazt amit mi...

2011. szept. 23. 14:35
 7/14 anonim ***** válasza:

Hiába tudod, hogy a víz kék, mégsem tudod, mi az a kék. Nagyon nehéz elmondani, milyen látni, mert hála Istennek nem tudom, milyen nem látni, így nem tudok viszonyítani. Látni számomra az egyik legnagyobb kincs, rengeteg információt szerzek attól, hogy látok, rengeteg szép dolog van a világban, egy havas táj, egy mosoly, a napfelkelte.

Amikor te mondjuk egy kanálra gondolsz, akkor mire gondolsz? Arra, hogy milyen a formája, milyen érzés, mikor hozzáérsz? Mert nyilván nincs egy kép róla a fejedben. Nekem például a tapintása másodlagos, nem is jut eszembe, csak amit látok. Az emlékeim többnyire vizuális ingereken alapszanak.

2011. szept. 23. 21:43
 8/14 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést remélem nem te írtad, vagy ha igen,... mind1 valóban alegszebb dolog, és borzasztóan nehéz elképzelnem milyen lenne látás nélkül... jó pár szép helyen járta mmár eddigi életemben, és az a gyönyörű környezet, anyagi világ amit látok... a gyönyörű naplemente... sokszor többet ér mindennél kint a tengerparton megnéznni egy napfelkeltét... őszintén sajnálom hogy nem látod mind azt a szépet, ami, a sok rossz melledt világunkat ékesíti.... Nincs rá szó. 19/20/F
2011. szept. 23. 22:08
 9/14 anonim ***** válasza:

a többiek leírták már :)

de amúgy, gondolom, hogy neked valaki írja és felolvassa a válaszokat..

2011. szept. 23. 22:33
 10/14 anonim ***** válasza:
Lehet vakon gépelni, és vannak programok, amik "felolvassák" az írásokat a weboldalon.
2011. szept. 24. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!