Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Depresszió vezethet öngyilkoss...

Depresszió vezethet öngyilkossághoz?

Figyelt kérdés
Segitséget kértem szüleimtől de nem hallgatnak meg, szerintük butaságokat beszélek...nem tudom kihez fordulni, egész nap alszom, befelefordulok, nem érdekelnek a világ dolgai és megfogalmazódott bennem az öngyilkossághoz vezető út is, a szivem mélyén nem szeretném elkövetni, de megfogalmazódik bennem a gondolat és nem találom az erőt az élniakaráshoz...ez egyre fokozódik
2011. szept. 12. 20:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

A helyedben elmennék pszichiáterhez.

Másrészt valóban sokat javít ha találsz magadnak célokat, a kis sikerélmények javítják a hangulatot.

2011. szept. 13. 19:15
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen. A kezeletlen depresszió sokszor vezet alkoholizmushoz, drogokhoz, evészavarhoz, és öngyilkossághoz is.

Először fordulj az iskolapszicholgógushoz, aztán, ha nem segít vagy neked nem elég jó,a mit tesz, akkor menj el a háziorvoshoz és kérj beutalót a legközelebbi Gyermek - és Ifj. Gondozóba (ha nem vagy még 25 éves). A depresszió csak tünet - mindig van mögötte vagy inkább alatta valami. Igaz, hogy külön betegségként szokták kezelni (elég bután, szerintem, de ez más kérdés), de már vannak olyan modern gondolkodású szakmeberek otthon is, akik tudják, hogy egy tinédzser vagy egy kiskamasz nem véletlenül lesz depressziós és nem a felszíni tüntet kezelik önálló betegségként, hanem az azt kiváltó, mélyen gyökerező valódi lelki okokat.

És fel a fejjel! Nem kell a szüleidhez fordulni! (jó eséllyel éppen miattuk vagy depressziós, mert a tinik depressziójának oka nagy részben a szüleikben gyökerezik)Sok szülő éppen azért nem akarja, hogy a gyereke depresszióval vagy bármi mással szakemberhez forduljon, nehogy kiderüljön az, hogy a család pl. ún. diszfunkcionálisan működik, ahol a gyerek kap nagyon sok, vagy minden családi bajt és hibát a nyakába - és pl. emiatt depressziós. Nem akarják, hogy a gyerek meggyógyuljon, hogy kiléphessen a családból, hogy felnőhessen, hogy leválhasson, nem vállalnak felelősséget a saját életükért stb. Ezek nem feltétlenül a te szüleid, csak általánosságban mondom, mert nagyon sokmilyen szülő van, sajnos nagyon sok.

18 éves korod után szülői beleegyezés SEM kell ahhozt, hogy szakemberhez járj, és a TB fizeti, tehát ingyenes.

Javaslom, hogy addig mozdulj meg, amíg bírsz és amíg lehet.

2011. szept. 16. 14:11
 23/31 anonim válasza:

Igen! Kérj segítséget, mindenképpen.

A fényterápia nagyon hasznos, ha tudsz, vegyél egy készüléket, pl. a Lumie nagyon jó, nekem ilyen van, de vannak kisebbek. olcsóbbak is. Ha nem tudsz venni ilyet, akkor próbáld meg rávenni magad, hogy kimenj a fényre. Nagyon-nagyon sokat segít a napfény, ez bizonyított! Szezonális depressziónál különösen!

Nagyon ostobák a szüleid, hogy nem veszik komolyan, a klinikai depresszió nagyon komoly dolog. Hidd el, tudom, miről beszélek. Ez nem hiszti, hanem hormonális zavar. Mindenképp keress segítséget.

2011. szept. 16. 14:25
 24/31 anonim válasza:

Itt van egy jó cikk erről, hogy mi használhat:

[link]

A melatonint viszont ne szedd be, nem tudom honnan szedte az író, külföldi forrásokban rendszerint azt írják, hogy nagyon veszélyes. Tényleg próbáld meg a fényterápiát, ha egy mód van rá.

2011. szept. 16. 14:28
 25/31 anonim válasza:

Még mindig az utolsó vagyok, aki fényterápiát írta: hidd el, van kiút. Én azt hiszem, rendben vagyok most, pedig csoda, hogy nem ölt meg az a barom, akivé változtam tavaly. Ez egy nagyon komoly betegség, vedd komolyan, kérlek.

Nekem a helyes étrend, a fényterápia, a mozgás (keményen kényszeríteni kellett, a férjem tette meg nekem, hálás vagyok érte) és az esetenkénti teljes alvásmegvonás többet segített, mint a gyógyszer. Nem szedek semmit. Bár igaz, rettegek ettől a téltől...

Ami még én úgy érzem, hogy segített, az az volt, ha olyanokkal voltam együtt, akik gyengébbek nálam is, és segíteni kellett nekik. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen. (Mint pl. ez most, hogy írok neked. Úgy érzem, helyreráz.) Szerintem az ember, ha depresszióra hajlamos, mindig benne marad egy kicsi belőle... De muszáj mindig a háttérben tartani, és együtt élni vele. tudni kell, hogy van egy ilyen kis valamid, ami veszélyes tud lenni, ha nem vigyázunk.

Vigyázz magadra.

(Nem szedsz fogamzásgátlót? Ha igen, hagyd abba, és nézd meg, nem lesz-e jobb.)

2011. szept. 16. 14:42
 26/31 anonim ***** válasza:

Igen, vezethet a depresszió öngyilkossághoz. Én a napokban jutottam el arra a pontra, hogy meg kéne tennem.

Remélem nálad rendeződik a helyzet. Minden jót!

22/L

2011. szept. 16. 15:59
 27/31 anonim ***** válasza:
Szia Menj pszichológushoz. Én csak egy egyszerű ember vagyok, de szívesen meghallgatlak, ha szeretnéd. Nyugodtan írj privit.
2011. szept. 16. 16:06
 28/31 anonim válasza:

Szia!

Amit leírtál, hogy csak azok érthetik ezt meg, akik már voltak ilyen helyzetban, sajnos nagyon is igaz. Én is depressziós vagyok, és sajnos eléggé régóta, bennem is sokszor megfogalmazódott az öngyilkosság. Tegnap voltam már pszichiáternél is, két hónapot vártam mire egyáltalán fogadtak. Az a szomorú ebben az állapotban, hogy az élet mintha egyre csak azt bizonyítaná, hogy 'csak magadra számíthatsz'. És sajnos már többször bizonyította is...

2011. szept. 16. 17:32
 29/31 anonim ***** válasza:
51%

IGEN!!

Dr. Gábor András

2011. szept. 16. 19:53
 30/31 anonim ***** válasza:
Mindig van kiút, ne adjátok fel! Akár pszichológus, akár pszichiáter (előbbinél a hosszabb, beszélgetős terápiák cannak, utóbbi gyógyszert is ad, ami gyorsabban hat, de ajánlott mellé a beszélgetős terápia is), de van segítség! Én magánrendelésre jártam, ott nem kell annyit várni, csak az drága tud lenni, de megéri!!!
2011. szept. 16. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!