Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Depresszió vezethet öngyilkoss...

Depresszió vezethet öngyilkossághoz?

Figyelt kérdés
Segitséget kértem szüleimtől de nem hallgatnak meg, szerintük butaságokat beszélek...nem tudom kihez fordulni, egész nap alszom, befelefordulok, nem érdekelnek a világ dolgai és megfogalmazódott bennem az öngyilkossághoz vezető út is, a szivem mélyén nem szeretném elkövetni, de megfogalmazódik bennem a gondolat és nem találom az erőt az élniakaráshoz...ez egyre fokozódik
2011. szept. 12. 20:35
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Ha a szüleid nem hallgatnak meg akkor, beszélj erről egy tanároddal akit kedvelsz, vagy a legjobb tényleg az iskolapszichológus lenne. És próbálj meg keresni valami elfoglaltásgot, hogy eltereld a figyelmed az ilyen nagatív gondoloatokról. Egy barátnőm, pl elkezdett festneni, már egész ügyes, és egyre jobban van.
2011. szept. 12. 20:50
 12/31 anonim válasza:
100%

OFF:

Többen emlegetik az iskola pszichológust. Ez valami új dolog? Mert én (26 vagyok) úgy nőttem fel, hogy orvos az volt a suliban de pszichológus tuti hogy nem.

ON:

Lehet hogy szüleidnek is van valami lelki baja. Egészséges körülmények közt ilyen érzésnek nem kéne előfordulni benned. veszekszenek, isznak, túl vallásosak, vagy egyéb szélsőséges dolog van e?

Másik: mióta áll fent ez a depi? Mert pl. én alapból viszonylag jókedvő vagyok, de van, hogy napokig vagy tovább ok nélkül szar kedvem van és nincs erőm semmire.

Aztán magától elmúlik.

Egyáltalán hány éves és milyen nemű vagy? Tizenéveseknél szokott kijönni az ilyesmi. többé kevésbé ki lehet nőni.

Élniakarás: tűzz ki célokat.

Mondják, hogy találj párt... szerintem egy depis ember a kutyának se kell, bazi nehéz dolgod lenne így. előbb a leki bajodat kezeltesd akár pszichomókussal.

2011. szept. 12. 21:06
 13/31 anonim ***** válasza:
95%

A depresszió betegség. Írhattok neki indokokat, lehet vele vitatkozni, felesleges, egy depressziós ember annyira máshogy látja a világot, hogy a normál ember számára értékes dolgok számára nem azok.

Egy párkapcsolat, egy jó buli a barátokkal egy szomorú emberen segít. Egy depresszióson nem. Tapasztalatból beszélek.

Ide bizony szakember kell, iskolapszichológus, vagy akármilyen pszichológus, pszichiáter. Add meg neki az esélyt (magadnak), végül is nem veszthetsz vele semmit, nem? :)

24/F

2011. szept. 12. 21:09
 14/31 anonim ***** válasza:
22%
Ha van sok pénzed tudok egy csomó jó szorakozási lehetőséget.
2011. szept. 12. 21:22
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Bocs az OFF-ért...

Ha a szüleid nem hallgatnak meg menj el pszichológushoz (nyugi oda nem csak dilisek járnak - azok különben is pszichiáterhez járnak nem pszichológushoz).

Nos, én pánikbeteg vagyok és PSZICHIÁTERhez járok, sőt, még gyógyszert is szedek.

Picit gondolkozhatnál, mielőtt ilyeneket írsz, mert a hozzád hasonló hozzáállású emberek miatt nem mernek sokan segítséget kérni a mentális problémáikra.

És nem, nem vagyok elmebeteg, nem vagyok "dilis", teljesen normális életet élek, csak éppen van egy betegségem, amit kezelni kell.

És mondok egy durvát (jól figyelj, ütni fog): vidám vagyok és mosolygós és imádok élni.

Kedves kérdező, te meg ne haragudj az előző "kirohanásomért", csak pont az ilyen emberek miatt éreztem magam "selejtesnek" és "nem normálisnak", mikor kiderült a betegségem.

Te ne ess bele ebbe a hibába.

A lélek betegségei éppen olyanok, mint a test betegségei, csak éppen kevésbé megfoghatóak.

Igenis keress fel egy szakembert, mert a kezeletlen depresszió csak egyre rosszabb lesz.

Nem írtad, mióta tart ez az állapot, ha nem rég óta, akkor lehet egy rosszabb időszak, egy mélypont, el fog múlni.

Ha viszont hosszabb ideje érzed magad így, irány egy orvos!

L/24

2011. szept. 12. 21:35
 16/31 anonim ***** válasza:
42%

"Nos, én pánikbeteg vagyok és PSZICHIÁTERhez járok, sőt, még gyógyszert is szedek.

Picit gondolkozhatnál, mielőtt ilyeneket írsz, mert a hozzád hasonló hozzáállású emberek miatt nem mernek sokan segítséget kérni a mentális problémáikra.

És nem, nem vagyok elmebeteg, nem vagyok "dilis", teljesen normális életet élek, csak éppen van egy betegségem, amit kezelni kell."

Akkor most olvasd el még egyszer amit írtam. Egyszerűsítve: minden dilis pszichiáterhez jár, de nem mindenki dilis aki oda jár.

Annak meg külön örülök hogy már jobban vagy.

2011. szept. 12. 21:43
 17/31 A kérdező kommentje:
Fősulira járok, voltunk már szüleimmel szakembernél, benyugtatózott, azóta a szüleimben mégjobban erősödött hogy hülye vagyok, ahelyett hogy megértenének mindig csak azt vágják a fejemhez hogy szedjem össze magam, ha képes lennék rá akkor meg is tenném, de bármennyire próbálom nem megy, pánikrohamaim vannak néha, a hangoskodástól sirni kezdek, besötétitett szobában ülök, próbálok kimozdulni de semmi nem okoz örömet, nincsenek bizalmas barátaim sem. Tisztában vagyok a depresszió következményeivel de mégsem vagyok képes ezt megoldani. Nem szoktam rinyálni meg hisztizni fölöslegesen, csak akkor kérek segitséget ha már nem érzem a kiutat, máskor megoldom magam a problémáim, de ezegyszer nem megy. Fél éve kezdődött úgy intenzivebben és érzem hogy egyre rosszabban élem meg a napjaimat
2011. szept. 12. 22:59
 18/31 A kérdező kommentje:
Ezeket az érzéseket csak az tudja felmérni aki volt már ilyen helyzetben
2011. szept. 12. 23:01
 19/31 anonim ***** válasza:

21:35-ös vagyok, ha szeretnél, írj nyugodtan privátot, én tudom milyen ez, megoszthatom veled a tapasztalataimat, ha érdekel és persze beszélgethetünk is.

L/24

2011. szept. 13. 00:03
 20/31 anonim ***** válasza:
91%

Te magad tudsz segíteni magadon.

Ne menj pszichiáterhez, ne szedjél nyugtatót, sem gyógyszert.

Keress egyetlen egy célt, amiért most élni érdemes.

Mindegy, hogy mi az, lehet gyerekes dolog, mások számára érdektelen, lehet olyan, ami nagyon távolinak tűnik, mindegy.

Egyetlen egy dolgot találj az életben, amiért élhetsz, felkelhetsz, dolgozhatsz.

És ebbe kapaszkodj bele.

Bármi lehet az, csak szeresd, csak éltessen.

Ha az megvan, akkor tartsd meg ezt a célt.

Ez lesz az a fonal, ami ki fog vezetni a labirintusból, amibe belekerültél.

Később, ha jobban leszel, akkor több terved, több célod is lesz, de most elég csak egy, azért, hogy legyen, ami életben tart.

Próbáld meg megtalálni!

Biztos, hogy van valami, amiért érdemes élned, akármilyen kicsi dolog is az.

2011. szept. 13. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.