Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van ellenérzésed a horgászokka...

Van ellenérzésed a horgászokkal kapcsolatban? (Esetleg a vadászokkal? )

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem az állatokat, de tényleg. Van kutyám, macskám, galambom, nyulam, törpehörcsögöm, és aranyéletük van nálunk. Viszont amióta ideköltöztünk falura, előtört belőlem az az érzés, ami gyerekkoromban, mikor szintén családi házban laktunk, és sokat jártunk a természetbe, azaz: szeretnék vadat ejteni és halat fogni. Nem a gyilkolás miatt, ez fix. (Anyám szerint vércse vagyok, húst hússal ennék, mint apu.) Vadászni nem voltam (nem is fogok), viszont pár napra lejárunk horgászni (engedéllyel), és rájöttem, hogy nagyon szeretem csinálni, tök izgalmas (akármilyen unalmas), és bár néha a könnyem potyogna, amint szedem ki a pici keszegekből a horgot, élvezettel befalom paprikás lisztben. Lehet, hogy tényleg undorító az egész kívülálló szemével. Ja, lány vagyok és 27 éves.
2009. ápr. 18. 20:40
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

ne legyünk már álszentek..a nagyüzemi csirkét,meg a tömött libát is megeszed,meg a disznót amit hagynak a saját szarukban fetrengeni olyan kis helyen van több tizezer állat.. ha kilősz egy fácánt,az nem állatkinzás,nem undorito,a vadászat már akkor is szokás volt,a horgászattal együtt,mikor még nem volt ennyire elkorcsosulva az ember. Egyébként csak megsúgom,aki nem ért a vadászathoz inkább ne írjon ide, mert az igazi vadászok,nem a faszjanik tisztelik a vadat (egy fácánt is,igen). nem hagyják szenvedni.

Félreértések elkerülése végett,nem vagyok vadász.

2009. ápr. 21. 14:03
 32/34 anonim ***** válasza:
Az, hogy megeszem a húst, nem jelenti azt, hogy fasza dolog vadászni. A vadászok pénzért viszik a gazdag faszokat lövöldözniu, aztán az új hilux platójára rakják a dögöt, majd a zsebükbe a pénzt. Haggyad má ezt, még a végén a vadász lesz a fasza gyerek. Mondok pár kifejezést: Sebzés, csapa, utánkeresés. Szerinted ezek mit jelentenek?
2009. ápr. 21. 20:46
 33/34 anonim ***** válasza:

Működik a Google?

Ne haragudj! :D

Nem, am igaz, persze, ez tényleg, de van vadászat és vadászat között biztos különbség. Nem mondom, hogy én annyira értem a témát, meg se fordult a fejembe, hogy vadászni járjak, de biztos más egy fácánra, mint egy nagyobb méretű emlősre.

2009. ápr. 22. 02:07
 34/34 anonim ***** válasza:
Én csak a sporthorgászatot tartom állatságnak. Annak semmi értelme, csak megkínozzák szegény állatokat.
2009. ápr. 23. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!