Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van ellenérzésed a horgászokka...

Van ellenérzésed a horgászokkal kapcsolatban? (Esetleg a vadászokkal? )

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem az állatokat, de tényleg. Van kutyám, macskám, galambom, nyulam, törpehörcsögöm, és aranyéletük van nálunk. Viszont amióta ideköltöztünk falura, előtört belőlem az az érzés, ami gyerekkoromban, mikor szintén családi házban laktunk, és sokat jártunk a természetbe, azaz: szeretnék vadat ejteni és halat fogni. Nem a gyilkolás miatt, ez fix. (Anyám szerint vércse vagyok, húst hússal ennék, mint apu.) Vadászni nem voltam (nem is fogok), viszont pár napra lejárunk horgászni (engedéllyel), és rájöttem, hogy nagyon szeretem csinálni, tök izgalmas (akármilyen unalmas), és bár néha a könnyem potyogna, amint szedem ki a pici keszegekből a horgot, élvezettel befalom paprikás lisztben. Lehet, hogy tényleg undorító az egész kívülálló szemével. Ja, lány vagyok és 27 éves.
2009. ápr. 18. 20:40
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Pontosan.
2009. ápr. 19. 14:19
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan mi? Meg kétpofára tömés, vegyetek vissza, végülis nem lehet tudni, kivel beszél az ember, és milyen előélete van a válaszolónak, a nézeteit milyen tapasztalatok alakították.
2009. ápr. 19. 20:07
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

A horgászokkal bajom nincs, inkább nem tartom őket normálisnak :DD Halál unalmas az egész, a halak meg jobban bűzlenek, mint a pöcegödör. Persze van akinek ez tetszik..

A vadászokat ki nem állhatom. Nem tudom ki az, aki élvezi azt, hogy hidegvérrel gyilkolhat. Undorító.. Nagyon nagyon nagyon.

2009. ápr. 19. 20:45
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a vadászokkal szemben,amikor több tíz vagy száz méterről esély nélkül lövik a kis vagy nagy vadat,próbálnák meg mondjuk a vaddisznót,mint hirdetik magukról sportszerűen lándzsával el ejteni.
2009. ápr. 19. 21:30
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

A horgászokkal semmi bajom, akiket ismerek, ők megeszik a napi fogást :)

A sportvadászokat viszont nagyon nem szeretem, azért lelőni egy állatot, hogy meglegyen a trófea, ráadásul egyenlőtlen egyélyekkel...Undorít ez a dolog...pl kifizet x ezer dolárt és lelő egy oroszlánt( ami mostanában eléggé fogyatkozik), a szívtelen embereket egyik oldalról a pénz a másikról meg a dicsőség és a trófea mozgatja...szánalmas...

Jha és az megint más, ha erdész lő ki szarvast olyan helyen ahol kipusztult az eredeti csúcsragadozó( a régebben nem korlátozott vadászat miatt pl...) és ha elszaporodnak akkor egy idő után az erdőnek is annyi...

2009. ápr. 19. 22:25
 16/34 A kérdező kommentje:

Amit kifogunk, mi is azért, fogjuk hogy megegyük. Szeretem a halat. A trófeára menő vadászokat, akik pl. levágják a szarvas agancsát, aztán otthagyják az egész állatot, elítélem. Viszont van az utcánkban hivatásos vadásztársaság, akik közül ismerek párat, és abszolút tisztelettel beszélnek magáról a vadászat mesterségéről, és nem úgy, hogy pl. "Jött az a bamba dög, én meg puff, a szeme közé!" Nem lövöldöznek agyon mindent, mindig arra mennek, amire éppen lehet, a tilalmat szigorúan betartják, stb. Velük szemben pl. nincs ellenérzésem. Ha meg azt vesszük, hogy állatkínzás, akkor a nagyüzemi csirketartás, ahol a szerencsétlenek lába elgörbül, mert nem bírja el a hirtelen növő testüket, vagy kimarja őket az ammónia - az inkább az állatkínzás. Szerintem.

Kérdésem: aki elítéli a vadászokat, az nagyüzemi baromfit sem eszik, vagy más húst, pl. marhát, disznót, amiket ki tudja, hogy tartottak és hogy bántak velük a lemészárlás előtt?

2009. ápr. 20. 09:14
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Eltérsz a témától. Ha eleve azért kérdeztél, hogy utána lehurrogd azokat, akik ellenzik a vadászatot, akkor nem volt értelme a dolognak. Ha eleve eldöntötted, hogy vadászni akarsz, akkor vadássz, senki nem tud megakadályozni ebben. Természetesen sokkal inkább állatkínzás a nagyüzemi állattenyésztés és kivégzés de ettől még a passzióból való vadászat nem valamiféle kegy gyakorlása az állatokkal szemben, merthogy ez ugyebár sokkal emberségesebb. Csak azt felejted el, hogy nem kötelező csinálni. Ha pedig csinálod, akkor azon kell elgondolkodni, hogy annak mi az oka, nem azzal mentegetőzni, hogy mennyivel jobb, mint a nagyüzemi gyilkolás.
2009. ápr. 20. 11:40
 18/34 A kérdező kommentje:
Te pedig félreértesz. Senkit sem hurrogtam le. Komolyan kérdezem, hogy ők hogy vannak ezzel a dologgal.
2009. ápr. 20. 11:55
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Horgászcaládból származom. Édesapám versenyhorgász volt,férjem is szokott horgászni,a fiam szintén versenyző,(nagyon jó horgász) A halat viszont nem szeretjük. Sporthorgászok. Megfogják,lefényképezik,megmérik a kifogott halakat. Van olyan nap,hogy 15-20 ponty is horogra kerül. Ha a horog sebet ejt rajta,még azt is ellátják,erre van valami speciális szerük a sporthorgászoknak. A nemeshalak csak pontymatracra téve vannak a vizen kívül. A fiam horgászpólóján van egy felirat: fOGD MEG ÉS ENGEDD VISSZA!

Ennek ellenére,szerintem is meg lehet enni a kifogott halat,ha a csirkét,sertést,marhát megesszük, a halat miért nem? Egyik ismerősöm fanatikus állatvédő,szerinte minden ilyesmi állatkínzás.De mikor felajánlottam a lehetőséget,fogadjon be néhány megkínzott állatot (egyedül él egy hatalmas házban az állataival) az már nem fért bele az állatszeretetbe,vagy mikor mondtam,ajánlja fel adójának egy %-át valamelyik állatmenhelynek,arra meg az volt a válasz,az munkával jár,ki kell tölteni valami lapot,ő azt nem csinálja. Szóval állatvédők,tettel,ne szóval. És nem a horgászokkal kell kezdeni,higgyétek el. Az igazi horgász sose kínozza a halat.a kocahorgászokról és a húshorgászokról itt most nem írok. Lehet lepontozni a válaszomat,akkor is ez a véleményem.

2009. ápr. 20. 11:57
 20/34 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó. Nem értem miért érdekel, hogy esetleg lepontoz valaki. Minden esetre igazad van, nem a horgászokkal kell kezdeni az állatvédelmet. Ennek ellenére neked is elmondom, akár hogy is van, nem lehet kellemes ha a szádba akasztott fémkampó segítségével akaratod ellenére kiráncigálnak a természetes közegedből. Szóval nem ez a legnagyobb gond de azért tuti nem cserélnék egy ilyen hallal. Arra akarok kilyukadni, hogy tényleg korrekt amit mondasz de azért ne magyarázzuk meg, hogy ez kellemes a halacskáknak. Mindazonáltal fura egy család, mindenki fanatikus horgász de nem szeretitek a halat:)
2009. ápr. 20. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!