Van ellenérzésed a horgászokkal kapcsolatban? (Esetleg a vadászokkal? )
A horgászokkal bajom nincs, inkább nem tartom őket normálisnak :DD Halál unalmas az egész, a halak meg jobban bűzlenek, mint a pöcegödör. Persze van akinek ez tetszik..
A vadászokat ki nem állhatom. Nem tudom ki az, aki élvezi azt, hogy hidegvérrel gyilkolhat. Undorító.. Nagyon nagyon nagyon.
A horgászokkal semmi bajom, akiket ismerek, ők megeszik a napi fogást :)
A sportvadászokat viszont nagyon nem szeretem, azért lelőni egy állatot, hogy meglegyen a trófea, ráadásul egyenlőtlen egyélyekkel...Undorít ez a dolog...pl kifizet x ezer dolárt és lelő egy oroszlánt( ami mostanában eléggé fogyatkozik), a szívtelen embereket egyik oldalról a pénz a másikról meg a dicsőség és a trófea mozgatja...szánalmas...
Jha és az megint más, ha erdész lő ki szarvast olyan helyen ahol kipusztult az eredeti csúcsragadozó( a régebben nem korlátozott vadászat miatt pl...) és ha elszaporodnak akkor egy idő után az erdőnek is annyi...
Amit kifogunk, mi is azért, fogjuk hogy megegyük. Szeretem a halat. A trófeára menő vadászokat, akik pl. levágják a szarvas agancsát, aztán otthagyják az egész állatot, elítélem. Viszont van az utcánkban hivatásos vadásztársaság, akik közül ismerek párat, és abszolút tisztelettel beszélnek magáról a vadászat mesterségéről, és nem úgy, hogy pl. "Jött az a bamba dög, én meg puff, a szeme közé!" Nem lövöldöznek agyon mindent, mindig arra mennek, amire éppen lehet, a tilalmat szigorúan betartják, stb. Velük szemben pl. nincs ellenérzésem. Ha meg azt vesszük, hogy állatkínzás, akkor a nagyüzemi csirketartás, ahol a szerencsétlenek lába elgörbül, mert nem bírja el a hirtelen növő testüket, vagy kimarja őket az ammónia - az inkább az állatkínzás. Szerintem.
Kérdésem: aki elítéli a vadászokat, az nagyüzemi baromfit sem eszik, vagy más húst, pl. marhát, disznót, amiket ki tudja, hogy tartottak és hogy bántak velük a lemészárlás előtt?
Horgászcaládból származom. Édesapám versenyhorgász volt,férjem is szokott horgászni,a fiam szintén versenyző,(nagyon jó horgász) A halat viszont nem szeretjük. Sporthorgászok. Megfogják,lefényképezik,megmérik a kifogott halakat. Van olyan nap,hogy 15-20 ponty is horogra kerül. Ha a horog sebet ejt rajta,még azt is ellátják,erre van valami speciális szerük a sporthorgászoknak. A nemeshalak csak pontymatracra téve vannak a vizen kívül. A fiam horgászpólóján van egy felirat: fOGD MEG ÉS ENGEDD VISSZA!
Ennek ellenére,szerintem is meg lehet enni a kifogott halat,ha a csirkét,sertést,marhát megesszük, a halat miért nem? Egyik ismerősöm fanatikus állatvédő,szerinte minden ilyesmi állatkínzás.De mikor felajánlottam a lehetőséget,fogadjon be néhány megkínzott állatot (egyedül él egy hatalmas házban az állataival) az már nem fért bele az állatszeretetbe,vagy mikor mondtam,ajánlja fel adójának egy %-át valamelyik állatmenhelynek,arra meg az volt a válasz,az munkával jár,ki kell tölteni valami lapot,ő azt nem csinálja. Szóval állatvédők,tettel,ne szóval. És nem a horgászokkal kell kezdeni,higgyétek el. Az igazi horgász sose kínozza a halat.a kocahorgászokról és a húshorgászokról itt most nem írok. Lehet lepontozni a válaszomat,akkor is ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!