Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van ellenérzésed a horgászokka...

Van ellenérzésed a horgászokkal kapcsolatban? (Esetleg a vadászokkal? )

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem az állatokat, de tényleg. Van kutyám, macskám, galambom, nyulam, törpehörcsögöm, és aranyéletük van nálunk. Viszont amióta ideköltöztünk falura, előtört belőlem az az érzés, ami gyerekkoromban, mikor szintén családi házban laktunk, és sokat jártunk a természetbe, azaz: szeretnék vadat ejteni és halat fogni. Nem a gyilkolás miatt, ez fix. (Anyám szerint vércse vagyok, húst hússal ennék, mint apu.) Vadászni nem voltam (nem is fogok), viszont pár napra lejárunk horgászni (engedéllyel), és rájöttem, hogy nagyon szeretem csinálni, tök izgalmas (akármilyen unalmas), és bár néha a könnyem potyogna, amint szedem ki a pici keszegekből a horgot, élvezettel befalom paprikás lisztben. Lehet, hogy tényleg undorító az egész kívülálló szemével. Ja, lány vagyok és 27 éves.
2009. ápr. 18. 20:40
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:
(Sejtem, mit kapok a vegáktól és az állatvédőktől, de mások véleményére is kíváncsi vagyok.)
2009. ápr. 18. 20:43
 2/34 anonim ***** válasza:
100%

faterom horgász, én állatvédőnek tartom magam... nincs semmiféle ellenérzésem... én is szeretek horgászni... holnap is megyünk:P az állatot akkor szabad megölni ha megesszük és nem szabad szenvedtetni...

17/f

2009. ápr. 18. 20:56
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
ja és ha a rokonságban valahol disznóvágás van én ott vagyok...
2009. ápr. 18. 20:58
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
Igy van,nem kell az állatot szenvedni hagyni és akkor semmi rossz nincs benne. Ő lelkiismeretfurdalás nélkül enne meg minket,ha ember lenne,mi meg halak:-D Ez a tápláléklánc:-)
2009. ápr. 18. 21:50
 5/34 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Az meg pluszban jó érzés a horgászat izgalmán kívül, hogy a kislányom felfalja a "halchipset", amit külön neki hagyunk (a halacskák ropogósra sült farkát), és mondogatja, hogy menjünk még fogni. :)
2009. ápr. 18. 22:59
 6/34 anonim ***** válasza:
47%
Véleményem szerint, aki vadászik, a b@zi. A leg frérfiatlanabb beteges gyökér dolog, amit csak ember kitalálhat.
2009. ápr. 18. 23:08
 7/34 A kérdező kommentje:
Még jó, hogy nem vagyok férfi. :D
2009. ápr. 18. 23:14
 8/34 anonim ***** válasza:
77%
Értem én, amit mondasz de nem javaslom, hogy kipróbáld. Egészséges lelkű ember nem lesz feldobva, miután cinikusan belenéz a célkeresztbe, majd meghúzza a ravaszt. Egyenlőtlen és esélytelen "küzdelem" az állat számára. Ráadásul bármennyire próbálod magad meggyőzni a gyilkolási vágy a valódi motiváció. Gondolom nem éhezel.
2009. ápr. 19. 00:09
 9/34 A kérdező kommentje:
Nem, nem éhezem, és mint mondottam, a vadászatot nem is próbálnám ki (nem is tehetem, mert nincs engedélyem). Amúgy is esetleg fácánt vagy ilyesmit lőnék, nagyvadat semmiképp. Ha meg úgy van, ahogy mondod, és gyilkolási vágyam van, hát... elég ijesztő. Mondjuk regényt is írok, és abban is vannak hasonló szituációk. Lehet, hogy mégis gyilkos vagyok legbelül?! :O Pedig érzékeny lelkű vagyok, és nem bírom a szenvedés látványát.
2009. ápr. 19. 10:41
 10/34 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 23:08

De amikor meg kell enni a vadhúst akkor kétpofára tömöd.

2009. ápr. 19. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!