Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van ellenérzésed a horgászokka...

Van ellenérzésed a horgászokkal kapcsolatban? (Esetleg a vadászokkal? )

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem az állatokat, de tényleg. Van kutyám, macskám, galambom, nyulam, törpehörcsögöm, és aranyéletük van nálunk. Viszont amióta ideköltöztünk falura, előtört belőlem az az érzés, ami gyerekkoromban, mikor szintén családi házban laktunk, és sokat jártunk a természetbe, azaz: szeretnék vadat ejteni és halat fogni. Nem a gyilkolás miatt, ez fix. (Anyám szerint vércse vagyok, húst hússal ennék, mint apu.) Vadászni nem voltam (nem is fogok), viszont pár napra lejárunk horgászni (engedéllyel), és rájöttem, hogy nagyon szeretem csinálni, tök izgalmas (akármilyen unalmas), és bár néha a könnyem potyogna, amint szedem ki a pici keszegekből a horgot, élvezettel befalom paprikás lisztben. Lehet, hogy tényleg undorító az egész kívülálló szemével. Ja, lány vagyok és 27 éves.
2009. ápr. 18. 20:40
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem sokkal jobban jár egy fácán, ha keresztül lövik, és egyből meghal, minta csirke, ha elvágják a torkát és lassan elvérzik
2009. ápr. 20. 15:08
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy jobban jár de ettől még nem lesz üdvös cselekedet átlőni egy fácánt vagy akármit. Ráadásul a nagyvad nem igazán hal bele aqzonnal a sérülésbe, különben ugye nem lenne szükség vadászkutyára.
2009. ápr. 20. 18:11
 23/34 anonim ***** válasza:
54%

De már írta, h max fácánt lőne.

Nem üdvös, de enni kell. Márpedig ahhoz mindenkinek joga van, h ne bolti, ki tudja mit átélt tyúkot vegyen, hanem természetben élő állatot.

Más: Az őznek nincs természetes ellenfele, szóval vagy visszatelepítjük a hiúzt, farkast, medvét, vagy kilőjük a "felesleget" különben túl sokan lesznek. Mondjuk megjegyzem én inkább az előbbire szavazok, mint az utóbbira.

2009. ápr. 20. 19:52
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Nos, nem azt írta, hogy a természetben élő állatot akar enni, nem boltit, és emiatt vadászna, hanem a vadászat kedvéért. Gondolom második olvasásra ez számodra is egyértelmű. Ezen kívül ha kicsit gondolkodsz, gyorsan rájössz, hogy élelem hiányában nem tud túlszaporodni egy faj sem. Természetes ellenség sem kell, egyszerűen nem lesz elég kaja. Ilyenkor nyilván belép a képletbe, hogy az ember által művel földeket dézsmálják a növényevők, aminek "jogos felháborodás" és mészárlás a vége:) Kérem gondolkodni válaszadás elött.
2009. ápr. 20. 23:16
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

A horgászok is a horgászat öröméért teszik, ki tudja valami élvezetet találnak benne az emberek, az ő dolguk, én csak azt írtam, h ennyiből viszont nem gáz.

Volt már rá példa, hogy egy szigeten elszaporodtak a rénszarvasok, aztán éhen haltak. De volt ilyen példa emberekkel is a Húsvét-szigeten.

Ha meg annyian lesznek a szarvasok, hogy a szántóföldekre járnak, és lelegelik az egészet, az valóban gáz, mint ahogy az is, ha egy állatnak nincs természetes ellenfele.

2009. ápr. 21. 09:30
 26/34 anonim ***** válasza:

Mondjuk most hogyha a saját példámon végig gondolom, én akkor szerettem horgászni, ha úgy volt, h hazavisszük a halat, és megsütjük/főzzük, és az milyen jó lesz, addig is meg ülök a vízparton, olyan emberekkel, akiket kedvelek. Am utálok horgászni, de ilyenkor szerettem.

Lehet hogy a vadászatnál is vhogy így megy. Tudja hogy lesz majd egy fácánja, amiből csinál vmi finomat, addig meg járja az erdőt, és azokkal van, akikkel szeret lenni.

Nem lehet?

2009. ápr. 21. 09:34
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Elképzelhető. Ám mi van akkor ha én pl azt szeretem, hogy a barátaimmal körbejárjuk az újszölött-osztályt a kórházban és kitekerjük a gyerekek nyakát, miközben dumcsizunk és sétálgatunk?
2009. ápr. 21. 10:21
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Te melyik részét nem értetted annak amit leírtam?

Úgy gondolod, hogy utána meg is sütitek az újszülötteket? Mert én én azt írtam, hogy közben kifogom az aznap esti vacsorát.

Elég érdekes ízlésed van, nem mondom. És paprikás lisztbe forgatod utána a csecsemőket, vagy baba levest főzöl belőle? Áruld már el, mert annyira kíváncsivá tettél, hogy milyen lehet ez a gasztronómiai csoda. :D

2009. ápr. 21. 10:43
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha már meg kell főzni a csecsemőt, akkor stílusosan a magzatvízben főzném meg. No de félre a tréfával, nálam nem fér bele az sem, hogy lelövöm, aztán megeszem. Hozzáállás kérdése, szerintem gáz.
2009. ápr. 21. 11:35
 30/34 anonim ***** válasza:
Én is csak próbált megérteni, de sztem nincs benne elítélendő, habár én nem tenném meg.
2009. ápr. 21. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!