Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Öngyilkosság=gyávaság?

Öngyilkosság=gyávaság?

Figyelt kérdés

Sajnos felakasztotta magát egy 21 éves fiatalember Hódmezővásárhelyen, egy hete tünt el, és tegnap este találták meg!

A fiatalok miért menekülnek az élettől?

2009. ápr. 14. 19:34
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
82%

se önzőség se gyávaság

van egy pont amikor már nem bírod tovább és annyi. tehetetlen vagy..látom kevesen beszélgettek még olyan emberekkel akik meg akartak halni..

2009. jún. 19. 22:10
 12/27 anonim ***** válasza:
66%

A kérdésre a választ szerintem az Ossian az Őrizd meg a lelkedet című számában adja meg:

"Kínoz és éget a depresszió démona

Gyáván vagy bátor, ha teljesül akarata"

Ezt egyben ajánlanám mindenkinek, akinek az öngyilkosság megfordul az agyában

2009. jún. 22. 23:04
 13/27 anonim ***** válasza:
81%
nem gyávaság, az ember, ha szembekerül egy problémával, akkor ösztönösen próbálja megoldani azt, csakhogy vannak helyzetek, amikor az embernek beszűkül a tudata és nem képes reálisan értékelni a valóságot. az öngyilkos ember az adott szituációban az öngyilkosságot értékeli a lehetséges legjobb megoldásnak. az más kérdés, hogy a valójában másképp is meg lehetne oldani, hogy a probléma megszűnjön. erre x idő múlva, utólag ő maga is rájön. de abban a bizonyos tudatállapotban ott és akkor ezt találja az egyetlen lehetséges megoldásnak.
2010. febr. 23. 23:38
 14/27 anonim ***** válasza:
76%
Nem gyávaság..ilyenkor az ember annyira elszigeteltnek érzi magát, és olyan kilátástalannak látja a helyzetét, hogy ezt tartja a jó megoldásnak.
2010. febr. 27. 00:07
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pedig a legnagyobb bátorság!

Aki nem igy gondolja játszon el a gondolatal merné e megölni magát!

Kevesen mernek meghalni.Ez az igazság!

2010. okt. 6. 21:23
 16/27 anonim ***** válasza:

Nem gyávaság! Majd ha Ti is abba a helyzetbe kerültök (Isten ne adja) megtudjátok milyen. Van egy pont ahol az ember már nem bírja tovább, ahol betelik a pohár. Egy pont ahol már semmi és senki sem segít.

Bátor volt, aki megtette, és remélem, hogy jól döntött.

Hogy nem bánta meg ...

2010. nov. 2. 02:27
 17/27 anonim ***** válasza:
... remélem én sem bánom majd meg
2010. nov. 2. 02:34
 18/27 MolotovPunk ***** válasza:

Szerintem nem gyáva dolog.Elég pár perc agy elborulás és akkor megtörténhet az öngyilkosság.

Nagyon sok elhatározottság kell hozzá.És igen betelhet a pohár,valakinél viszont sosem telik be.

A sorsunkat is Isten dönti el,tehát azt is ki mikor hal meg és milyen körülmények között és hogyan.

2011. febr. 11. 00:01
 19/27 anonim válasza:
nem is olvastam végig a válaszokat,tudok h szinte mind az hogy igen gyávaság...hát nem!(én még nem próbáltam,de mesélték,és igaz is!) tudjátok mekkora bátorság kell hozzá? mellesleg nem tök 8 h mikor halunk meg?...
2011. márc. 20. 00:05
 20/27 anonim ***** válasza:
Gyávaság? Aki ezt állítja, annak megnézném az arcát, mikor eljön az utolsó órája és hogy be lesz sz.rva! A gyávaság az, amikor tűri valaki tovább a megaláztatást, a szenvedést, csak mert nem mert megtenni azt a lépést, amivel kiléphet abból a helyzetből. Lehet ez az öngyilok, vagy az, hogy szó szerint elmenekül és máshol kezdi újra... Ha már reménytelen a helyzet, inkább válasszátok az utóbbit.
2011. ápr. 17. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!