Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnám elfogadni magam?

Hogyan tudnám elfogadni magam?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, biztos unjátok már ezeket a kérdéseket.. C:

de azért...

szóval, külsőleg gondolom. a belsőmmel úgysem nagyon tudok mit csinálni, és nem is akarok, de ha akarnék se tudnék tömegember lenni. ebbe úgy-ahogy beletörődtem.

de a külsőmmel sehogy sem tudok kibékülni... a szokásos: van rajtam pár kiló súlyfelesleg (tényleg csak pár kiló) de valahogy az alkatom olyan, hogy 48 kg-osan sem vagyok vékony. ja igen, és nincs mellem egyáltalán, a hasamon sincs semmi háj, ezért totál körte alakom van :C

(amikor látok egy nálam vastagabb nőt, akkor (csak a példa kedvéért) '1-el nő' az önbizalmam, de ha meglátok egy ilyen csinos pálcikát, akkor vagy '10-el csökken'... és mindenhol ilyet látok, és sírni volna kedvem, mert milyen már, hogy 100ból 90 embernek ilyen az alkata, csak nekem nem??)

de mindegy is az ok szerintem.. most úgyis beszóltok, hogy hülyeség, stb, de légyszi ha lehet inkább ne. a depresszió tényleg egy betegség, még akkor is ha manapság már minden 3. embernek van.

szóval... hogyan tudnám elfogadni magam? köszönöm a válaszokat..

2011. aug. 16. 18:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek téged, mert én sem vagyok képes elfogadni magam. Persze rengeteget javultam már pozitív irányba, mert évekkel ezelőtt lefogytam 12 kilót, és ez sokat lendített az önbizalmamon. Konkrétan egy 80 kilós, acélbetétes bakancsban járó, bő ruhák mögé bújó csajból lettem egy 68 kilós, csinosan öltözködő lány. Ez valamennyit lendített rajtam, de mostanság talán mégrosszabb a helyzetem, mint az 5 évvel ezelőtti állapotomban.

Télen nagyon elengedtem magam, és majdnem 10 kilót híztam vissza, ebből mára 6-ot sikerült leadni ugyan, de sok más problémám is akadt még emellett. Ennek ellenére próbálom kihozni magamból a maximumot. Az alkatomhoz megfelelő, csinos ruhákat viselek, magassarkút hordok, szolidan sminkelem magam, stb. A legtöbb férfi megnéz az utcán, tehát sok pozitív visszajelzést kapok, sőt mások szerint is rosszabbnak látom magam, mint amilyen vagyok. Ezenkívül kevesebbet eszem mint régen, 3 hónapja tornázom rendszeresen, próbálok pozitívan gondolkodni, mégse megy az elfogadás.

Sokszor én is úgy vagyok vele, hogy inkább nem is érdekel már az egész, de ez csak önámítás. Amint meglátok egy csinos lányt, az a kis önbizalmam is elmegy, amit sikerült összekaparnom jó hosszú idő alatt. Néha amikor tükörbe nézek úgy látom, hogy egész jól nézek ki, máskor meg rosszul vagyok még a látványtól is. Sajnos az életemet most a kilátástalanság uralja mindenféle területen, és ezért sem sikerül megbarátkoznom magammal, mert szerintem látványos, hogy belül szenvedek.

Nagyon rossz így élni, és irigylem azokat az embereket, akik lesz.arják ki mit gondol róluk, és boldogok.

Én az a típus vagyok, aki ha belép valahova és megnézik, egyből arra gondol, hogy biztosan mindenkinek az jár a fejében, hogy milyen gáz ahogy kinéz. Nem tudom mit kéne tennem ahhoz, hogy elfogadjam magam. Minden agyban dől el, de ha nincs sikerélmény, akkor nem lesz húzóerő sem.

Kicsit elkanyarodtam a tárgytól, de a lényeg ugyanaz mint nálad.

Sajnos tanácsot nem tudok adni, mert én is ebben szenvedek, bármennyire is próbálok tenni ellene.

22/L

2011. aug. 19. 01:45
 12/17 A kérdező kommentje:

Hát igen, hasonló... a legrosszabb az, hogy nem tudok elmenni orvoshoz, mert anya nem tűri ha depressziós vagyok vagy szomorkodok. csak azt remélem hogy 18 éves koromig még bírom és nem nyírom ki magam

na jó ez elég drámaian hangzott, bocsi. :) nem akarom magam sajnáltatni, csak másnak nem tudom elmondani, és néha kijön, akármit is csinálok :(

2011. aug. 19. 21:14
 13/17 anonim válasza:

lehet, h hormonzavarok, és olyan doktorhoz kéne menned, de ha most elkezdesz sportolni az tök jó és szerintem nézz néhány divatmagazint, mert abban minig le van írva, h milyen testalkathoz mi áll jól

én pl, az vagyok akit írtál: rengeteget eszek 51kg vagyok és 170 cm..), még sem hízok, kicsi a mellem, de tudom h mi emeli ki a szép dolgokat rajtam

mondok pár példát: a fodros és a nagy pl virágmintás felsők optikailag nagyítanak, ne vegyél fel szűk nyakú pólót, és nem kell push up-os melltartó sem, csak sima :), hordj alul feketét, mert az meg ugye optikailag vékonyít, ha van derekad emeld ki egy övvel :))

így legalább amíg nem hat az edzés, könnyebben el tudod magad fogadni :)

és nehogy azt hidd h nekem is könnyű, állandóan le anorexiásoznak, nem vagy te beteg?, meg h eszek e eleget, adjak e pénzt kajára stb..

szóval soksok sikert!! :))

2011. szept. 10. 14:16
 14/17 A kérdező kommentje:

na tessék... de hogy lehet hogy mindenkinek ilyen az alkata??:(( nem igaz, hogy csak nekem nem, jóhogy nyomorultul érzem magam...

talán még el is sírnám magam a boldogságtól ha egyszer olyan vékony lennék, hogy leanorexiásoznának.

egyébként csak feketét hordok, de nem azért hogy vékonyabbnak tűnjek. nem vékonyabbnak tűnni akarok, hanem vékony lenni.

2011. szept. 10. 15:26
 15/17 A kérdező kommentje:
egyébként... melltartó??? az mi??? tényleg nem céloztam, hogy lapos vagyok, NINCS MELLEM, nincs a méretemben melltartó. topot hordok. még azon is gondolkoztam, hogy születésemkor operáltak át lánnyá mert most tökre nem úgy nézek ki.
2011. szept. 10. 15:55
 16/17 anonim válasza:

de nem én választottam az alkatomat.. és te se!

ha küldesz egy képet, talán többet segíthetnék.

2011. szept. 10. 19:45
 17/17 A kérdező kommentje:

hát, sajnos ez igaz, nem lehet megválasztani. de ez engem nem vigasztal. egyébként lehetne nekem jó alkatom is, akkor is, ha nem fogynék, csak ne lennék ilyen lapos. rövid a hajam szóval szerintem néztek már fiúnak is.

a kép mire kell? körte alakom van, a combom és fenekem hájas és löttyedt, felül meg nincs semmi. ezt könnyű elképzelni.

2011. szept. 10. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!