Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 22 évesen nem tudom hogy mi...

22 évesen nem tudom hogy mi akarok lenni. (? )

Figyelt kérdés

Jövőre meglesz a diplomám, de azzal nem sokra fogok menni, büfészak. Idén szeretnék még egy OKJ-s képzésre beiratkozni, de akárhogy gondolkodom, egyszerűen nem tudom mi az amit szívesen is csinálnék, és majd meg is fizetnék. Valamiért amik engem érdekelnek, azokkal alig lehet keresni, pedig nekem az is fontos, hogy ne minimálbérből tengődjünk majd a családommal. Mit kéne tennem?

(Ne bántsatok légyszi..:D)

2011. aug. 16. 16:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Általános munkanélküliség van Magyarországon. Még a szakmunkások is alig találnak munkát. Ha büfének gondolod a diplomádat, akkor nézz körül külföldön, mert ott lehet rá kereslet, itt viszont nem.
2011. aug. 16. 16:09
 2/13 A kérdező kommentje:
De én nem akarok kint élni...
2011. aug. 16. 16:10
 3/13 anonim ***** válasza:

Én sem tudom mi akarok lenni, vagy, hogy miben dolgozzak majd ..Bár tudom mi a helyzet Magyarországon. De azért jó lenne, ha nem éhbérrel keresném meg a kenyeret.

Női szakmák közül meg azt sem tudom mi a hiányszakma, amiben talán lehet tényleg kapnék is állást.

Szóval, nehéz helyzet. De talán nézz szét még okj -s képzéseket, hát ha találsz valamit ami tetszik neked.

2011. aug. 16. 18:25
 4/13 anonim válasza:
milyen büfészak? Mert ha van valami speckó nyelvtudásod, akkor még átképezheted magad.
2011. aug. 16. 18:31
 5/13 Dotty cicc válasza:
28%
Van egy ötletem ..legyél seggnyaló hisz azok sok mindent elérnek..:))
2011. aug. 17. 17:49
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
látom az utolsó kommentelő becsukta a szemét amikor ahhoz a részhez ért hogy "ne bántsatok légyszi" :D
2011. aug. 24. 00:43
 7/13 anonim ***** válasza:
Írd össze, hogy miket szeretsz csinálni, miket szeretsz. Így átfogod látni, hogy mik tartoznak a kedvenceid közé, és mik nem. Ha nem szereted a gyerekeket, akkor ne is álmodozz az óvónői vagy a tanárnői szakmáról. Felkerülhetnek olyanok a listára, mint például, szeretsz másokkal kommunikálni, szereted a bonyolult-utánajárós munkát, szeretsz szervezkedni.. ilyenek. :)
2011. aug. 24. 09:12
 8/13 anonim válasza:

Próbálj elhelyezkedni a jelenlegi végzettségednek megfelelő helyen, (tudom nem könnyű, én is 2 évet vártam egy jó munkahelyre) ha már van egy biztos pont, közben ráérsz gondolkozni, mit szeretnél azután csinálni. Én is így vagyok ezzel.

22/L

2011. aug. 24. 14:25
 9/13 anonim ***** válasza:
66%

Ezzel én is így vagyok, fogalmam sincs, hogy mi akarok lenni. Az, hogy írd össze, hogy mit szeretsz és mit nem nekem például nem sokat segít, azért nem ilyen egyszerű a dolog. Én pl. szeretem az angol nyelvet, viszont nagyon sok helyen olvastam már, hogy a bölcsész szakkal nem sokra megy az ember, fórumokon is nagyon sokan írták, hogy ilyen diplomájuk van és egyszerűen nem találnak munkát. Másfelől semmi kedvem angol irodalmat tanulni, meg olyan mélységekig belemenni a nyelvtanba, mint pl. a magyar nyelvtanba. Egyszerűen csak szeretem a nyelvet, szeretek angolul filmeket, sorozatokat nézni, de ilyen szinten nem szeretném tanulni. Vannak még más dolgok is amik érdekelnek, pl. a jog, annál meg az a baj, hogy félek a sok tanulástól, jogon ált. halálra kell magadat tanulnod, és azzal inkább csak itthon tudnál elhelyezkedni, ha el tudnál egyáltalán.........

szóval most én is "büfészak"-ra fogok járni, ha a turizmus -vendéglátás annak számít, aztán jövőre már csak kitalálom, hogy mit akarok, vagy nem...:)

2011. aug. 24. 14:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Én 24 évesen tudom mit akarok, csak nem találok oda :( Én azt nem tudom, merre lépjek.
2011. aug. 24. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!