Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nárcisztikus vagyok! Ez egy...

Nárcisztikus vagyok! Ez egy betegség?

Figyelt kérdés

Mondták rám egyszer... ondoltam megnézemmitjelent... utánaolvastam és minden passzol. Ahogy olvastam, úgy éreztem a saját jellemzemet olvasom!

"Másik fontos jellemvonásuk, hogy szörnyen arrogánsak, önelégültek és látszatra nagyon magabiztosak. Ez mind a védekező mechanizmusuk része. Magukat különlegesnek tekintik, és úgy érzik csak más hasonlóan tehetséges emberek képesek megérteni őket, vagy kapcsolatot kialakítani velük. Folyamatosan úgy érzik, hogy nem kapják meg az őket megillető figyelmet és tiszteletet, mindezt pedig azzal magyarázzák, hogy a többiek túl buták és tudatlanok ahhoz, hogy őket elismerjék.

Sokszor irigyek másokra, akikről azt hiszik, többet kaptak az élettől, noha szerintük ők sokkal inkább megérdemelnék. Gyakran fantáziálnak sikerről, hírnévről, ismertségről, mivel szükségük van arra, hogy így töltsék ki a lelkükben keletkezett érzelmi űrt, vagy tereljék el az elégedetlenségérzetükről a gondolataikat.

A nárcisztikus emberek szokatlanul önzőek. Bármi, ami érdekes számukra, elsősorban róluk szól. Egyszerűen nincs elég energiájuk ahhoz, hogy mások igényeit vagy érzéseit figyelembe vegyék, mivel az ő igényeik sincsenek kielégítve. Nem meglepő ezek után, hogy túlságosan is el vannak foglalva azzal, hogy megszerezzék saját lelki szükségleteiket, s nem a másokéra figyelnek. Gondoljuk csak végig: képtelenek bármit is adni, amit ők maguk sosem kaptak meg.

A másik ember csak addig fontos a számukra, amíg az pozitív hatással van rájuk. Ez lehet akár úgy, hogy valamilyen pozíciót köszönhetnek neki, vagy csak egyszerűen csodálja a nárcisztikus beteget. A lényeg, hogy ismételten csak róluk szóljon a történet."

Egy részlet a szövegből... akkor most beteg vagyok vagy mi??? (igazából nem akarok változni, én ezt élvezem)

19F

2011. aug. 16. 00:55
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
bocs a hibákért szar a billentyűzetem
2011. aug. 16. 00:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Hidd el, sokan elmondhatják ezeket magukról nagyvonalakban, szinte alig van kivétel. Ennyire vagy te beteg.
2011. aug. 16. 01:21
 3/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ez nem fog tetszeni, de magyarország lakosságának jelentős része nárcisztikus..
2011. aug. 16. 02:57
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

Nem, egy nárcisztikus ember SOHA nem vallaná be magának, hogy baj van vele, és hogy ő nárcisztikus. Nekik mindig mással van a baj.

Nyugi, egészséges vagy.

2011. aug. 16. 08:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Dehogynem vallja be! Mikor akkorát esik pofára a saját maga által ásott gödörbe, mint az ólajtó. Én most jutottam ide. Kivágtam magam alól a fát, eldobtam a boldogságot, elmartam azt aki igazán szeretett. Már késő, már mindent tönkretettem, de legalább felismertem a problémát és meg tudok küzdeni vele, tudom.
2012. febr. 27. 07:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem értem. Mi az?
2012. ápr. 16. 20:47
 7/11 anonim ***** válasza:
54%

Én is nárcisztuks vagyok... Nekem meggyőződésem van arról hogy nálam szebb jobb nő nincs, és rajtam kivül mindenki ronda, buta... stb... Az eberek 99%-át semmibe se nézem.... És h őszinte legyek Én élvezem... Van h a saját tükörképemre élvezek el... :)))

Mikor kicsi voltam, állandóan azzzal b...gattak általános iskolába h ronda vagyok... Csak mert szemüveges voltam, előnytelenül néztem néha ki és vékony voltam meg kiütéses allergiám volt...aztán ahogy felnőttem ez megváltozott... megnövesztettem a hajam, épp annyit hiztam h az nekem jó legyen, és az allergiámat is legyőztem :)))

2013. febr. 20. 20:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

ma 20:18

Mekkora gáz lehetsz :D

2013. febr. 20. 21:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem :) Kérdezem Én akkor, Utolsó válaszadó, hogy Te mi vagy? :D

Még mindig jobb hogy mérhetetlenül egoista , és nárcisztikus vagyok, minthogy kóros önbizalomhiányba szenvedjek :D

2013. febr. 21. 13:19
 10/11 anonim ***** válasza:

ma 13:19

Én menő vagyok drága :D

Figyu, nem azzal van a baj, hogy "egoista" vagy ami még mindig tök poén :DD hanem a módjával. Had magyarázzam el: Aki nyíltan kijelenti hogy ő egoista meg nárciszikus az saját maga alatt vágja a fát, kb ugyan olyan rossz, mintha semmi önbizalma se lenne az illetőnek, mert nem tud hatással lenni senkire, nem tud irányítani, senki nem követi, mert csak magával törődik és ez LÁTSZIK rajta. A profik leolvassák, hogy a másik ember mit szeretne és ezzel szimpátiát keltenek.. Akiről lerí h egoista afelé nem közeledik senki mert vagy hülyének nézik, vagy pedig félnek tőle (persze csak az önbizalom-hiányosok félnek tőle :D). Ha nem lenne benned egy kép önmagadról hogy "hú milyen jó, egoista vagyok ez királyabb, mint nem egoistának lenni, ráadásul szexi csak is vagyok" hanem csak simán TUDNÁD magadról, hogy mindez igaz és többé nem törődnél ezzel, akkor nem csak a saját tükörképedre élveznél el, hanem általad szexinek gondolt pasik élvezhetnének beléd :DD

Továbbá fekete-fehéren látod a világot--> "valaki vagy önbizalomhiányos vagy egoista", te így látod, pedig még ezernyi változat van az életben, fogalmad sincs arról milyen az mikor tök nyugisan élsz, tele vagy önbizalommal, lesz@rod, hogy ki milyen és pont ez tesz naggyá, olyanná akit mások követnek, még akkor is ha átveri őket. Érted? :D Grow up girl :P :)

2013. febr. 21. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!