Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi van velem? Ez valami...

Mi van velem? Ez valami betegség vagy mi ez?

Figyelt kérdés

imádok rajzolni, festeni,ékszereket készíteni, verset írni a csillagokat nézve, több tíz kilométert gyalogolni hegyen-völgyön át egy jó képért, ha nem sikerül, akkor addig vagyok a helyszínen, amíg nem sikerül.Zárkózott vagyok,elszigetelt, keveset beszélek, álmodozó sokak szerint, mivel mindig az eget "bámulom" (de én csak a felhőket nézem és azt figyelem, hogy melyiknek milyen alakja van),és mélabúsnak is titulálnak (pedig én csak az aktuális hónaphoz méltóan viselkedem, az augusztus olyan nyugodt,megfontolt,finom nem? mint egy öreg hölgy, vagy az időjáráshoz, a csendes eső olyan szép,romantikus, mikor a cseppek lehullanak a földre...)és őrültnek is (sokszor felkelek az éjszaka közepén és leülök rajzolni vagy verset írni,mert ihlet jön) az alkotásaimat senki sem láthatja, senkinek sem mutatom meg őket.Ez betegség? Hogyan gyógyítsam meg magam?

19/L

2011. aug. 10. 19:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy beteg lennél. Csak kicsit fura. De az nem baj. Miért titkolod a műveidet?
2011. aug. 10. 19:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Az ilyen betegséget úgy hívom: megszállott művészlélek. Aki nem volt így, azzal nem is fogod megértetni, hogy a legjobb gondolatok az éjszaka közepén jönnek :P

Ne akarj kigyógyulni belőle, mert egy adomány, és később nagyon bánni fogod, ha elveszted ezt az éned.

Nyiss a közönség felé, mert, a kritikák hatására nagyon sokat fejlődhetsz. Anno én is nehezen szántam rá magam, és asztalfióknak/merevlemeznek írogattam, (a kedvenc magyartanárom több évig győzködött, mire bevittem neki pár firkálmányom, viszont egy volt osztálytársam hat éve hiába próbál rávenni) ma is álnév alatt futtatom a feltöltéseim, de a kritikák szinte csodát tettek velem az elmúlt pár évben.

2011. aug. 10. 19:48
 3/7 anonim ***** válasza:
én is ugyanezt csinálom. itthon már nem is szólnak ha bezárkózom festeni. vagy írni. egyszerűen nemnormálisnak mondanak. de tudod mit? szerintem ők azok akik nemnormálisak. én sem nyitok senki felé. viszont találtam egy tesztet ami segített felismerni h mi vagyok h milyen vagyok. neked is ajánlom: eneagram teszt. én individualista vagyok szerintem te is. soksikert. :)
2011. aug. 10. 20:04
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, csak kicsit már kiborít, mert olyan 3-4 órákat alszom az "éjjelizéseim" miatt és ezért másnap mindig olyan nyűgös, fáradt vagyok. hmmm.. a "műveimet" azért nem mutattam még meg senkinek (anyum szerint ezért nagyon egoista vagyok, hogy nem mutatom meg neki őket), mert nekem az olyan érzés, mintha csak azért mutatnám meg valakinek , hogy megdicsérjen, és nem szeretem, ha dicsérnek, na meg ha a munkáimat nézegetik. Habár egyszer festettem a páromnak egy képet, állítólag tetszett neki (legalábbis azt mondta) és tervezte, hogy eladja pár millióért az eredeti másolatát. Na meg nem vágyom "rivaldafénybe" (nem mintha fenyegetne). Irigylem azokat, akiknek van annyi erejük, hogy feltegyék, kiállítsák, kiadják őket. Én nem vagyok ilyen, én csak alkotni szeretnék és kipihentnek lenni.
2011. aug. 10. 20:05
 5/7 anonim ***** válasza:
művészlélek. :) mit tanulsz?
2011. aug. 10. 22:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok/voltam. Sokáig szenvedtem attól, hogy nem passzolok a környezetemhez, én is azt hittem, hogy velem van a baj, de szerencsére kiderült, hogy nem, találtam egy hozzám hasonló férjet, akivel már több közös kiállításunk is volt.

További sikeres alkotást!

2011. aug. 11. 08:10
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :) végre sikerült rendesen aludnom, mert rájöttem, hogy ha lefekvés előtt jól kisportolom magam, akkor eléggé kifáradok ahhoz, hogy elaludjak és elnyomjam az alkotási vágyamat. hmm.. orvos leszek, ill. az szeretnék lenni, bár tudom, ha ezt a szakot választom, akkor nem lesz nagyon időm alkotni. Már most is alig volt egyetem mellett, mert mikor hazaértem hullafáradt voltam, tanulnom is kellett és már nem volt energiám se rajzolni, se festeni. De reggelente az órára menet vagy este mikor mentem haza mindig fotózgattam, és az unalmas előadásokon pedig a jegyzeteimbe rajzolgattam, írtam.

Gratulálok az utolsó válaszadónak, hogy ilyen jó párt sikerült találnia, ritka szerencse, sok boldogságot és sikert :)

2011. aug. 11. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!