Miért lenne olyan szörnyű nőnek lenni?
A menstruáció miatt? Van a görcs ellen gyógyszer, gyakorlat, meg minden anyámkínja. Meg amúgy is; mivel jobb, ha mindenki látja, hogy mikor vagy felizgulva?
A szülés miatt? Az nektek negatívum? Akárki akármit mond, az anyukához mindig jobban húz a gyerek (persze csak normális esetben, ha eldobta vagy valami, nyilván máshogy érez a muterja iránt).
A rákszűrés miatt? Urulógusról még nem hallottál? Megsúgom neked, hogy a férfiaknak is ugyanilyen időközönként kéne hasonlóan kínos vizsgálatokra járniuk. Az már más kérdés, hogy büszkeségből nem mennek el, azt te is megtehetnéd.
A fejletlenebb izomzat miatt? Hűha... az efféle fizikális erővel max. dicsekedni lehet a mai világban. Ha netán rádtámadnának az utcán, kismillió más módja van önmagad megvédésének, pl. harcművészetek vagy paprikaspray. Egyébként kárpótlásnak ott van a genetikailag stabilabb szervezet/hormonháztartás.
A küllemre vonatkozó társadalmi elvárások miatt? Ki nem szarja le azokat? Nem muszáj megfelelned mindenkinek, nézz úgy ki, ahogy te akarsz! Ha nem vagy igénytelen, úgysem maradsz egyedül.
Vagy mert egyes helyeken ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kapsz? Perelj!
Most hirtelen ennyi általános érv jutott eszembe. Monológomat természetesen azoknak címeztem, akik egész nap nyígnak azért, amiért nőnek születtek. Szögezzük le, hogy senkit sem akartam fikázni ezzel, egyszerűen arra próbáltam rámutatni, hogy nem muszáj tragikusan felfogni a dolgokat.
Mellesleg én is nőnemű egyed vagyok, mielőtt beoltanátok.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:27
Ezt lehet, hogy te kívülről így látod, hogy a világon semmi gondjuk nincs, de ez nem így van...
Egyrészt ahhoz egy nőnek sem kell sminkelni normális esetben, hogy jól nézen ki, de nekünk megvan a lehetőségünk, hogy ne nézzünk ki rosszul akkor sem, ha féradtak vagyunk és karikás a szemünk vagy ha pattanások jöttek ki rajtunk, ha sápadtak vagyunk...stb. És arra is, hogy még jobban nézzünk ki, mint amit a természet adott nekünk... Hidd el, sok pasi irígyli ezt tőlünk, nekem volt olyan, hogy a volt pasim odajött hozzám, hogy el tudnám-e úgy tüntetni a homlokáról azt a pattanást, hogy mások ne vegyék észre, hogy kent rá valamit (mert magának próbálkozott a korrektorommal, de hát az eredmény elég siralmas lett :D)...
Továbbá vannak olyan problémák, amik csak a pasikat érintenek...
Pl ha tetszik egy lány nekik, akkor nem elég csak kihúzniuk magukat és mosolyogni, hanem nekik kell odamenniük valamilyen ürüggyel úgy, hogy lehet, hogy elküldik őket a francba. Ha belegondolsz ez egyáltalán nem lehet könnyű... Nálunk nincs kockázat, mert legfeljebb nem jön oda a srác és ezzel máris kiderült, hogy hányadán állunk, nem kellett magunkat beégetni hozzá...
Egy pasinak sokkal nehezebb megtalálni azt a középutat, hogy ne tartsák igénytelennek, de ne szólják meg, hogy buz1, vagy metroszexuális piperkőc... Egy nő ugyanúgy megteheti, hogy csak úgy egy farmerban és egy tornacipőben leugrik a boltba, de ha olyanja van és kicsinosítja magát, akkor sem fogják megszólni, sőt...
Egy pasi sokkal nehezebb helyzetben van, ha valakivel meg akarja beszéli a lelki problémáit, és emiatt sokkal többet örlődnek rajta. Egy nőt a barátnője kb bármikor bármilye hülye problémával meghallgatja, egy pasinak viszont a barátai előtt is tratania kell magát és csak 1 vagy 2 olyan barátja van, ha van egyáltalán, akivel ha nagyon nagy érzelmi válságban van azt megbeszélheti, de az apróbb dolgokkal tényleg senkihez nem fordulhat, maximum ha van olyan lány barátja, de az nagyon ritka...
Ha szexelhetnékük van és megkívánnak valakit, akkor azonnal feláll és mindenki látja, ami nagyon ciki tud lenni. Most képzeld el, hogy milyen lenne, ha rajtad is látszana, hogy de szívesen ágybabújnál mondjuk a buszról azzal a pasival, aki véletlenül neked jött... Iszonyatosan kellemetlen lehet én nem is tudom, hogy hogy bírnám főleg mondjuk egy strandon...
Szóval bármelyik nemnél fel lehet hozni hátrányokat és előnyöket és kb mindegyik listát a végtelenségig lehetne folytatni... Fel lehet ugyanazokat fogni lehetőségként vagy nyűgként is. Pl lehet, hogy a szülés fájdalmas, de azon kívül egy olyan képesség, amit valójában minden férfi csodál és kicsit irígylik is, hogy a nő képes erre ők meg nem.
Se férfinak se nőnek lenni nem jobb, de bármelyiket meg lehet élni úgy, hogy nekünk az legyen a legjobb és persze lehet szenvedni is tőle. Ez igazából az emberen magán múlik, tehát ha valakinek baja van azzal, hogy épp minek született azt csak magának köszönheti...
11:54 tökéletesen kifejtette a véleményemet, szó szerint ugyanezeket akartam reagálni 11:27 szavaira. Köszönöm neki, így kevesebbet kell írnom!:D
A kamatyolós-ribancozós történetről meg csak annyit, hogy ebben a formában nem igaz. A nők köszönhetik maguknak, ugyanis ők is felfoghatnák dicsőségnek a dolgot, mint a pasik. Ha egy srác körbehágja a fél világot, a többi fiú csodálja, a lányok lenézik (ergo a fél társadalom elítéli, a másik fele nem). Viszont ha egy csaj teszi ugyanezt, a fiúk ugyanolyan szar véleménnyel vannak róla, mint a lányok fordított esetben, csak ehhez még a többi nő fintora is hozzájön, ugyanis az XX kromoszómás emberkék - XY kromoszómás társaikkal ellentétben - nem dicsőítik a közülük kikerülő "ribancokat".
Summa summarum: ha a nők is pozitívumként tartanák számon a mindenkivel való töcskölést, felettük is csak a fél társadalom ítélkezne. Remélem, érthetően fogalmaztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!