Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudom kimondani a...

Miért nem tudom kimondani a 'szeretlek' szót?

Figyelt kérdés

képtelen vagyok kimondani,rokonoknak se,senkinek nem tudom.eddigi életem során is egy kezemen megtudom számolni hányszor,de nem is igazán emlékszek rá,hogy kimondtam volna magamtól.

18L

2011. aug. 5. 22:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
hmm..Most,hogy mondod én se mondom
2011. aug. 5. 22:19
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Én se mondtam még szerintem senkinek se,max. nagyon kicsi koromba anyuéknak,de arra már nem emlékszem.Azóta szinte senkinek,max.barátaimnak,de az nem olyan igazi,érzelmes:)

17/L

2011. aug. 5. 22:25
 13/24 anonim ***** válasza:
37%
Mert nem vagy tisztában a jelentésével!
2011. aug. 5. 22:35
 14/24 anonim ***** válasza:
Szeretlek!
2011. aug. 5. 22:47
 15/24 anonim ***** válasza:
Mert az annyira "Fejtsél meg!" -es. :)
2011. aug. 5. 23:33
 16/24 anonim ***** válasza:
23%
egy jó logopédust tudnék javasolni hátha segít
2011. aug. 6. 00:49
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Néhányan nem értették meg a kérdést. Nem beszédhiba miatt nem tudja kimondani, mert ha így lenne, arra nyilván ő is rájött volna, és nem írta volna ki a kérdést. Egyébként velem is ugyanez van. Eddig soha nem mondtam ki a rokonaimnak, mert nem volt még olyan alkalom, hogy ez megtörténhessen. De a barátaimnak néha mondom.

16/L (második válaszoló)

2011. aug. 6. 07:49
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
értettem én is,mellesleg én sem tudom kimondani,ez olyan megalázó mintha megaláznám magam annak akinek mondom,sonak mondják is hogy egy párkapcsolatban aki előbb kimondja onnantól az az alsóbb rendű fél
2011. aug. 6. 08:21
 19/24 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek a hátterét gyerekkorban kéne keresni,

főleg annál, hogy milyen volt a szüleid kapcsolata egymással, vagy, hogy bántak veled a szüleid. Melyik adott több szeretet, és melyik kevesebbet.

Egyébként talán úgy lehet ezt legyűrni, hogy mikor nem mered kimondani akkor vegyél egy erőt magadon és már csak azért is mond ki. de talán ez nem lesz olyan erőteljes, igazi. :) Ezért inkább próbálgasd először úgy, hogy mikor egyedül vagy otthon. És mond ki hangosan, hogy szeretlek. gondolj valakire akit tényleg szeretsz, és mond ki hangosan a szeretlek szót.

Nem biztos, hogy emiatt valaki érzéketlen vagy, hogy nem érzi át teljesen mi is a szó jelentése. Mert anélkül is lehet érezni azt, hogy valakit szeretünk ha nem mondjuk ki. Szüleimnek sem mondtam eddig soha, de még is tudom legbelül , hogy szeretem őket. Nem csak mondani kell, a tettek is meghatározzák azt amit érzünk , a cselekedetek sokszor fontosabbak, mint a kimondott szavak.

2011. aug. 6. 13:11
 20/24 anonim ***** válasza:
minek kell kimondani? nem az a szeretet ha valakinek azt mondod, hogy szeretlek. Inkább tettekkel bizonyítsd...
2011. aug. 7. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!