Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van-e értelme élnie egy ilyen...

Van-e értelme élnie egy ilyen semmirekellő parazitának, mint én vagyok?

Figyelt kérdés

Ötvenes munkanélküli parazita vagyok, csak teher mindenkinek, már tényleg semmi nem sikerül, még takarítónőnek sem kellek. A családom, barátaim elhagytak, (megértem őket), rám már nem számíthatnak, senki lettem.

Még az öngyilkossághoz is gyáva vagok.

Minek él egy ilyen?

2011. júl. 22. 12:17
1 2 3 4
 31/37 anonim válasza:
77%

16 éves ! Rólad emberek példát vehetnének!

Kedves kérdező:

ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel, írj magadról bővebben, segítünk, ha máshogy nem itt! Tényleg van kiút mindenből, és azt is elhiszem, hogy baromi nehéz meglátni a kiutat, pláne, ha az ember már eléggé beletemette magát. Azt is elhiszem, hogy belefáradtál a harcba, és a tudot, hogy fel kell adnod a gyerekedért folytatott küzdelmet, borzasztó, 1 éves a fiam, és bele se merek gondolni, hogy ha beteg lenne. Erős vagy, és tudod, azt mondják, az erős emberek kapják a pofonokat, mert ők felül tudnak rajta kerekedni.

Próbálj meg megnyugodni, menj el sétálni, vagy hallgass zenét, vagy menj el futni és tudom, hogy az lenne a legjobb, de ne gondokozz, próbálj meg egy picit, csak úgy lenni....vagy bőgd ki magad kegyetlenül. Én mikor nagyon magam alatt vagyok , akkor leülök, megeszek egy csokit, és hallgatok sírós számokat, jól kibőgöm magam, majd megrázom magam, és belátom ezerszer rosszabb másoknak mint nekem. Hidd el mindenkinek megvannak a gondjai, nekünkis válaszolóknak, és mindnekinek a sajátja a legnehezebb. Sokszor érezzük, hogy kegyetlen velünk a sors, de a problémákat meg kell oldani, ha kutya nehéz is:-) nyugodtan írj magadról, tényleg bármit, mi itt leszünk a te "virtuális barátaid":-)))jó????

2011. júl. 22. 13:31
 32/37 anonim ***** válasza:
az én anyukám tüdőrákot élt túl, leszázalékolták, majd elütötte egy autó, azt is túlélte, de még jobban megromlott az állapota fizikailag. sajnos még takarítani sem kell, csomagolni sem. ő is hasonlóan érezte magát. de én és a család viszont nem parazitának tekintjük, hanem az édesanyánknak, társunknak és egy szerettünknek. nem parazita vagy, csak nincs szerencséd egyelőre, ne add fel. a paraziták szerintem nem itt vannak.
2011. júl. 22. 15:26
 33/37 anonim ***** válasza:
35%

12:22 vagyok

Nyugodtan szavazzatok le, de én sosem fogok senkit pátyolgatni. Attól nem fog senki előbbre jutni, ha együtt siránkozok vele.

Ha valaki segítségért fordul hozzám, nem azt mondom neki, hogy igazad van, szar neked, hanem a fejébe verem, hogy lépjen tovább.

Ha rosszat akarnék a kérdezőnek, akkor azt írtam volna, hogy tudod mit? Igazad van.

2011. júl. 22. 16:57
 34/37 anonim válasza:
Szia!Elég sok az okoskodó itt,de figyelj!!Egy életed van!!Egyszer élsz,és tégy meg mindent a kis örömökért!Az legyen egy nyugtató tea,egy séta lásd újra a szépet mindenben!Én 30 éves vagyok,elváltam árverezik a kocsit,házat,minden számla a nevemen van,tul vagyok egy komoly pánikbetegségen és még sorolhatnám mennyi minden van a nyakamon,2gyermekem van,akinek az apja rájuk sem néz,stb!a pozitív gondolkodás visz előre,és semmi sem történok ok nélkül.Tudom ilyenkor ez kevés,de ha egy kicsi öröm ért már megérte:)
2011. júl. 22. 18:26
 35/37 anonim ***** válasza:

arról nem biztos hogy te tehetsz hogy nem kellesz semmilyen munkára. nehéz időket élünk az "egymillió új munkahely" korszakában.

csak akkor vagy parazita ha élősködsz másokon de önerőből semmit sem akarsz

azt meg nem tudhatjuk miért hagyott ott a családod

12:35

egyetértek

én csak szörnyülködök mikor az öngyilkos kérdésekben lehülyézik-gyávázzák a másikat. szomorú hogy 0 együttérzés van egyesekben.

12:38

például az ilyenek...

viszont igaz amit ír, csak ez nagyon nem így működik, hogy akkor motiváció-bekapcs gomb. a szájalás helyett az ilyen embernek segíteni kell, mert magán nem tud.

12:41

nem vagy buta és naiv, csak az emberek bunkók. ennek tükrében érezheted így, de ha nem vállalod fel, akkor esély sincs hogy megtaláljon az, aki így is jót akar neked. sőt, talán itt találsz barátokra. ezek után nem is csoda hogy "nyavajogni" akarsz egy kicsit

12:43

egyetértek

amit szeret? :) örül ha olyat talál amire felveszik

vagy nagyon fiatal vagy, vagy budapesti. vidéken 40 felett teljesen más az élet :)

12:46

túlzásba sem kell vinni. a bunkó ember életképesebb mint az érzékeny, még szép hogy abból van több.

12:56

egyetértek. az orvosok szava nem szentírás. (a szentírás sem feltétlenül igazság :))

kérdező:

nem az a lényeg hogy ki mikor hal meg hanem hogy boldogan teszi vagy sem. fölösleges azon siránkozni hogy jaj a gyerekem, mert valószínűleg már 20-30 év körüli lehet, amiben sok szép tapasztalata lehetett az életről, vagy kevésbé szépek, de ez az élet rendje, aki él, meg is hal. van aki már csecsemőkorában, vagy kisgyerekként meghal, neki sokkal jobb esélyei vannak. nem tudom miről van szó, de a progeriások például max 25 évig élnek. egy kutya sem él sokáig, de ha őt boldoggá teszi hogy labdázhat a gazdival, meg futkározik a réten, akkor az ő 15 éve tartalmas volt. remélem érted a lényeget

13:01

a jókedv sok betegségen segít, a legtöbb alapja lelki. de ha nem is, ártani biztos nem árt :)

13:04

egyet értek, a szeretet nagyon fontos, nagyon sok probléma alapja ennek a hiánya

te miért akartad magad megölni?

13:24

akkor mégsem vagy egyedül, ott a férjed.

a rokoni kapcsolat meg nem biztosíték a barátságra...

16:57

miért? ezzel a hozzászólásoddal olyan sok jót tettél ami felülmúlja az elismerést? :) ha segíteni nem tudsz, legalább ne bánts.

2011. júl. 23. 07:59
 36/37 anonim válasza:

Utolsó válaszoló, a 13:04-es vagyok, azaz a 16éves lány.

Azért akartam magamat megölni(gyáva voltam hozzá), mert anya depressziós, amire gyógyszereket kellett szednie, alkoholt is ivott rá, lelkileg gondjaim voltak(vannak), plusz minden megviselt, szeretethiányos vagyok, és nem bírtam nézni, ahogy anya szenved és tönkreteszi magát.

Viszotn rájöttem, hogy erősnek kell lenni. EGY ember mindig van, aki segít nekünk. Én hiszek hiszek Istenben, és tudom, hogy egyvalamikor jobb lesz minden. Szeretet és hit ami fontos. Ezt nem csak azért írom, mert hívő vagyok, hanem, mert igaz. Gondolj bele, sok lehetetlen helyzetet lehetett hallani a hírekben, mégis volt, hogy a váratlanól minden megoldódott. Tényleg nagyon sok szenevdés van az életben, tudom, de ugyanakkor bármikor jöhet jó dolog, és lehet, hogy kérdező beteg a gyermeked, DE még él, még nem szabad feladni a reményt.

A munkahely keresést sem. Tudom, hogy 16 éves vagyok, és nem nagyon tudhatom, hogy milyen nehéz lesz, de ha nagyon nagyon nagyon sokat keresel, és nem adod fel, biztos, hogy egyszer sikerülni fog.

ÉS fent áll még az ajánlatom, hogy ha bármiben segíthetek, szólj, vagy ha beszélgetni jó lenne valakivel. Azért vagyok, hogy segítsek.:) Szóval tényleg szólj akkor.

És mégegyszer mondom, hogy nem baj, hogy ezt ide leírod, te is, én is, mindenki itt, emberek avgyunk, nem tarthatunk magunkban mindent. Most fontos, hogy ne veszítsd el a fejedet, és légy kitartó.

Picit hosszú lett, ne haragudjatok :) És köszönöm mindenkinek :)

2011. júl. 23. 23:50
 37/37 anonim ***** válasza:

07:59vagyok

én örülök ha sikerült túllenned ezen, úgyhogy nem szállok teológiai vitába, nem akarom lerombolni a hited.

a hit tényleg fontos, a kitartás hogy átvészeljük a nehéz napokat.

2011. júl. 24. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!