Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért történt ez velem?

Miért történt ez velem?

Figyelt kérdés
Valahogy nem értem mi történt velem. Kisebb koromban igen csak nyitott, barátságos, társaság szerető voltam. Szerettem szerepelni direkt kerestem is az alkalmakat. Aztán volt egy osztályfőnököm aki valamiért utált máig nem tudom pontosan miért. Lealázott az osztály előtt többször is így iskolát kellet váltanom. A másik iskolában immár kissé megtépázott önbizalommal mentem. Az új osztálytársaimnak feltűnt hogy valami nincs rendben. Hosszú éveken át bizony nem egyszer kegyetlenül megaláztak még a lányok is. Szinte kínzásnak éreztem. Mi lett ennek az eredménye? Elképesztő félelem olyan köznapi helyzetekben ami más embernek normális. Féltem az emberektől, de ez ellen már küzdök és némi javulást tapasztalok. De még mindig nem érzem úgy hogy régi önmagam lennék. Talán csak a gyermeki naivság tette?
2011. júl. 9. 01:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mellesleg nekem is nehéz volt függetleníteni magam a környezetemtől. Eleinte nem is nagyon mertem belevágni, nem tudtam hol kezdjem.

Utólag visszagondolva azt hiszem az segített, hogy beszélgettem hasonló emberekkel. Olyanokkal, akik valamiért mások és így szinte minden nap meg kell küzdeniük a világgal és ki kell állniuk önnön személyiségük mellett.

Igazából ez nagyon sokat segített, ennek hatására mertem önmagam lenni.

2011. júl. 11. 01:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Elolvastam a beszélgetéseteket és sok hasonlóságot fedeztem fel az én életemben és a tiedben! Már kétszer belekezdtem, hogy leírjam, és tele is írtam 2×1 A4-es lapot :D, de úgy érzem nem tudok mindent egy szövegbe belesűríteni.. A lényeg az, hogy én is nyitott kisgyerek voltam, aztán kb. kiskamasz kor környékén nekem is elromlott minden, nekem is volt ilyen 'elképesztő félelem olyan köznapi helyzetekben, ami másnak normális', nekem is voltak ilyen 'primitív' beszólogatós gyerekek (habár én nem kerültem soha nagyon megalázó helyzetekbe, azért engem is megviseltek a dolgok). Szóval bizonyos részét teljesen átérzem annak, amit írtál! Viszont mondom, nem tudtam egyszerűen mindent leírni! Szóval ha még szeretnél erről beszélgetni valakivel, akkor folytathatnánk máshol, pl. msn-en. :)

17/L

2011. júl. 11. 23:30
 13/13 A kérdező kommentje:
Privátba küldtem üzenetet.
2011. júl. 12. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!