Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet kitörni a magányból?

Hogyan lehet kitörni a magányból?

Figyelt kérdés

Itt vagyok, idestova 30 évesen, és teljesen egyedül vagyok. Nincs párom, nincsenek barátaim, pár családtagon kívül senkivel nem tudok beszélni.

Nincs egy értelmes dolog, amivel el tudnám foglalni magam, egész nap a hülye gép előtt ülök, de ki nem állhatom, legszívesebben kihajítanám és rá se néznék többet. Csak az a baj, hogy ez az egyetlen kapcsolatom a külvilággal.

Jó lenne, ha lennének körülöttem emberek, ha néha eljárhatnék társaságba, de nem ismerem a módját, hogy miként tehetném ezt meg. Az ember nem szólítgat le ismeretleneket az utcán, hogy akar-e a barátja lenni.

Tudom, hogy bennem van a hiba, de fogalmam sincs, hogyan tehetnék ellene.

2011. jún. 27. 15:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Közben eszembe jutott, hogy talán érdemes pontosítani. Nem konkrétan barátokat keresek, hanem a módját annak, hogy hogyan találhatnám meg őket. Talán érezhető a különbség.
2011. jún. 28. 11:49
 12/19 anonim ***** válasza:

11:23

ha csak ezen múlik: [link]

itt megtalálod az összeset.

nekem eddig ajánlottak ilyeneket hogy iwiw facebook, myvip, hotdog, ld50, baráti kör, mindenki.hu, chat.hu, love.hu randi.hu meg kismillió egyéb szemét, de valahogy egyiken sem éreztem hogy van választék. nyilván az emberi minőségtől függ, de én nem akarom elhinni hogy az emberek többsége valóban olyan ostoba mint amit ezeken az oldalakon lehet látni.

pedig ha nem vagy antsizociális, nagyon könnyű dolgod van. felregisztrálsz ilyenekre, elkezdesz ökörködni velük, elmentek kocsmázni, és máris van egy haveri köröd. néha még értelmes gondolatokkal is fogsz találkozni, de nyilván ha nem igaz rád a fenti feltétel akkor nem okoz problémát ennek a hiánya.

11:49

úgy érted nem itt keresel barátokat hanem máshol? mert én igazán nem látok lényegi különbséget. nem értem pontosan mire gondoltál.

szerintem te is tudod hogy ehhez ismerkedésre van szükség. ha azt kérdezed hogyan kell, akkor máris ott vagyunk hogy "barátokat keresel".

de ha megpróbálom a kettőt különválasztani akkor azt kell mondanom hogy személyfüggő. mint szó volt róla az én tapasztalataim másak.

én úgy látom hogy a magányból nem lehet kitörni anélkül egy ilyen világban hogy ne adnád fel önmagad. annak meg szerintem semmi értelme. tehát kell egy csomó ivócimbora meg magányűző "párkapcsolat", összeházasodtok, eljátsszátok hogy szerelem van, közben félreléptek, csináltok pár gyereket, elváltok, aztán meg bölcs idézeteket meg ezoterikus szellemeket hadováltok. ha az idősebb generációt figyeljük meg, ez a titka.

egyébként meg fogalmam sincs, mert a sok ember nem feltétlenül jelent társaságot, de ha van egy kis grillezős sörözős parti a kertben, legalább elvonja a figyelmed arról, hogy magányos vagy.

szóval most vagy válaszoltam vagy bővebb kifejtést kérek.

2011. jún. 30. 08:21
 13/19 A kérdező kommentje:

08:21: Köszi, eddig ez volt a leghasznosabb, leggondolatébresztőbb válasz. Valahogy én még mindig próbálnék olyan megoldásba kapaszkodni, ahol az internet a legkevésbé játszik közre. Majd meglátom, hogy sikerül-e kitalálni valamit.

Amit a végén írsz, az tökéletesen egybevág az én elveimmel. Természetesen eszem ágában sincs efféle álkapcsolatokat kiépíteni, ahol minden csak látszat. Éppen ezért maradtam egyedül, mert az ilyennek nem sok értelmét látom, de az emberek java része mégis ebben él.

2011. jún. 30. 11:06
 14/19 anonim ***** válasza:

08:21vagyok

nézd, nekem is ez a bajom, hogy nincs ilyen személyes ismerkedésre lehetőség, legszívesebben álarcosbálra mennék, ahol nem az emberek arca alapján ítélsz, ráadásul a ruhájuk ki is fejezi őket, nem kell félniük a véleményük miatt a társadalmi szerepük elvesztésétől, és a személyiségük nagyobb szerepet játszik a társalgásban.

de mivel ilyenek nem léteznek manapság, maradnak a fórumok, ahol még mindig nyitottabbak az emberek ilyesmikre mint a valóságban.

én magam például olyan vagyok, hogy ha valakinek felteszek pár kérdést és elfogadható kategóriába való, akkor személyesen próbálom megismerni. de őszintén, erre ki nyitott manapság? vannak olyan beszűkült emberek akik szerint az interneten csak rossz emberek vannak, ők csak személyesen akarnak ismerkedni, közben virtuális térben keresik a lelkitársukat meg a szórakoztató partnereiket, mert unalmas az életük. ez nem szánalmas?

egyszerűen tovább kellene lépni, amire képtelenek.

én magam is ebbe a kategóriába vagyok sorolható, egyszerűen nem igénylem az áltársaságot, ezért ajánlottam fel, hogy beszélgethetünk privátban, megoszthatjuk a tapasztalatainkat, ötleteinket ismerkedős helyekről, és ha nyitott vagy rá, személyesen is összefuthatunk. ha a kérdésre nem is találsz választ, 1-2 ember aki ide ír jó lehetőség arra, hogy megérjen egy próbát.

szóval szerintem csak akkor van benned a hiba ha meg sem próbálod a lehetőségeket használni

2011. jún. 30. 15:53
 15/19 anonim ***** válasza:

15:53: Bár nem látszik rajtam, a kérdező lennék, csak egy kis technikai malőr miatt meg kellett újulnom.

Érdekes, hogy említed ezt az álarcosbál dolgot, akaratlanul az jut róla eszembe rögtön, hogy nem vagy elégedett a külsőddel. Nekem ilyesmi miatt még nem nagyon volt problémám, sokkal inkább zavaró a mai világban az emberek többségének az értékrendje. Sajnos a dolog kölcsönös is. Persze nem tartom én magam szentnek, de vannak elveim, amiket nem szívesen lépek át. Valószínűleg ezért nehéz a megfelelő embereket megtalálni.

2011. jún. 30. 22:30
 16/19 anonim ***** válasza:

te írtál nekem levelet?

a 90%ra biztosan igaz, nekem csak egyszerűen abból van elegem hogy mindenki a beléjük vert vagy ösztönalapú ideálokat keresi, holott maguk sem felelnek meg a saját elvárásaiknak, és ha van egy ember aki másképp néz ki mint az etalon, ő kiközösítésre kerül. ennek az a rossz oldala hogy ha akarna is alkalmazkodni ruhában, sminkben, vagy alakjában, némely dolog nem változtatható. ha valaki genetikailag vastag ember, akkor hogyan feleljen meg a divatlapok elvárásának? ha valakinek van egy betegsége ami miatt eltorzul az arca, hogyan éljen teljes életet egy olyan világban ahol a külső minden? és nem kell messzire menni, ezek az emberek itt gykn is megfordulnak.

az értékrend engem is zavar, meg talán még pármillió embert, de teszünk valamit a változásért? és ha akarnánk is, ugyanaz a célunk? ezért nem egyszerű közösséget építeni, főleg úgy, hogy a távolság, a nyelv, kulturális szokások, mind csak gátolnak abban hogy hozzánk hasonlókat találjunk.

a további részletekről várlak privátban ha te voltál az üzenetküldő

2011. júl. 1. 08:05
 17/19 anonim ***** válasza:

Még nem írtam neked, de egyre inkább hajlok a dologra, úgyhogy valószínűleg meg fogom tenni még ma.

(Valaki próbál engem megszemélyesíteni? Na még ilyet! :))

2011. júl. 1. 08:18
 18/19 anonim ***** válasza:

fogalmam sincs, mert eléggé összevissza módon hivatkozott a kérdésre, és a sok levél közül nem tudom kihámozni az új embereket...

de most hogy mondod jogos a gyanú, erre nem is gondoltam volna.

2011. júl. 1. 12:19
 19/19 anonim ***** válasza:

:)

Majd én egyértelműen hivatkozni fogok ide, ne aggódj.

2011. júl. 1. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!