Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha kedves vagyok, akkor...

Ha kedves vagyok, akkor ostobának néznek, ha nem, akkor beképzeltnek - mégis hogyan kéne viselkednem?

Figyelt kérdés

Ismerem az "add önmagad" szlogent, de ugy érzem nem használ.Ha kedves vagyok, akkor s*gghülye, naiv csitrinek néznek, és ott taposnak belém, ahol csak tudnak. Ha komoly vagyok, akkor beképzelt, flegma p*csának néznek, és senki nem szól hozzám.Megpróbáltam a háttérben maradni, akkor magasról sz*rtak a fejemre. Elnézést a trágár szavakért, de ugy érzem, akármit is csinálok, az rossz.Elegem van abból, hogy nincs egy normális barátom, nincs egy normális párkapcsoltaom, tulajdonképpen semmim és senkim nincs.Komolyan nem tudom, hogyan kéne viselkednem?!

Nyugodtan irhattok, akár konkrét példát is, nagyon megköszönném.

20/L

2011. jún. 26. 15:51
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Hát akkor vagyunk egy páran ezzel a problémával.:)Szivesen barátkozom amugy!:)

Nem hiszem, hogy eröltetett lenne a viselkedésem, ugy értem én mindig megprobálok normális kereteken belül mozogni, de tényleg semmi nem használ..

2011. jún. 26. 16:12
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, szerintem pedig igenis beválhat az add önmagad szlogen. Próbálom én is ezt követni. Inkább legyen max egy-két ember körülöttem, de ők tényleg azért szeressenek amilyen valójában vagyok, minthogy megjátsszam magam azért, hogy sokan szeressenek. Felesleges, úgysem tudsz folyamatosan felvenni egy álarcot. Ha általában kicsit durvább vagy, vagy szarkasztikus a humorod akkor legyél olyan aztán kész. Hidd el, hogy vannak olyanok akik így is szeretni fognak, és ők lesznek az igazi barátaid. De ha folyamatosan próbálsz kedves lenni, aztán egy idő után megunod és visszaváltasz az eredeti viselkedésedre, akkor azok akik addig megkedveltek elfordulnak tőled, mert nem értik, hogy mi ez a változás, eddig nem ilyen voltál... Körülöttem is csak egy két ember van, akit a barátomnak mondhatok, de ők tényleg azok. Néha rossz persze, de akkor sem fogom megjátszani magam, azért, hogy többen kedveljenek. Akik most mellettem vannak, nekik bármikor bármit elmondhatok, félszavakból is értjük egymást, akár az éjszaka kellős közepén is felhívhatom őket, és persze ők is engem. És ez tök jó.
2011. jún. 26. 16:13
 13/23 anonim ***** válasza:
Légy udvarias, és bizonyítsd be, hogy nem lehet kihasználni.
2011. jún. 26. 16:13
 14/23 anonim ***** válasza:

Hú én is akarok barátkozni:D

16.13-as vtam ;)

2011. jún. 26. 16:14
 15/23 anonim ***** válasza:

De mégis hol tapasztalod ezt? Az osztálytársaid körétől a sarki zöldségesig?

Számomra azért fura ez, mert persze, van ahol az ember nem tudja hogy viselkedjen, mert valahogy mindig elutasítást, lekezelést tapasztal, de kizárt, ha odébb megy, más társaságba, ott ne lenne más a fogadtatása. Mert, ha igen, az elég gyanús. Akkor lehet, hogy ő csinál valamit rosszul, nem feltétlenül a mesterkéltség, az is lehet, hogy szimplán "beképzeled", hogy kihasználnak/bántanak stb.

2011. jún. 26. 16:16
 16/23 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy akikről azt hittem, hogy kedvesek és "igazi barátok" , azok ott vertek át, ahol csak tudtak.Komolyan hihetetlen, hogy szinte az összes kapcsolatomnak ugyanott lett vége..Én mindig segitek a bajban a barátaimnak, számithatnak rám, de amikor nekem kéne segitség, senki nincs ott.

Már a gimnáziumban is ez volt..Azt hittem, hogy tök jól érezzük magunkat, mindig nevetgéltünk, de nyári szünetben meg ballagás után már senki nem kért a barátságomból.

2011. jún. 26. 16:17
 17/23 A kérdező kommentje:
Vadidegen emberek általában nagyon kedvesek velem, sőt szinte átlagon felüli kedvességeket tapasztalok.
2011. jún. 26. 16:20
 18/23 A kérdező kommentje:

16:13

Hát lehet, hogy van abban valami, amit mondassz.Sőt, biztos. De szerintem mindenkinek van rossz napja, mindenki lehet rossz passzban, ezért nem kell még egy barátságot megszakitani...:S

2011. jún. 26. 16:21
 19/23 anonim ***** válasza:

Hát, ez elég általános probléma manapság szerintem.Az emberek elhidegülnek egymástól, nem keresik annyira az élő kapcsolatokat.ennek az okát nem feltétlenül magadban kell keresned.

Ha pedig gyakran csalódsz és kihasználnak, akkor mégiscsak az emberismeretedet kellene fejlesztened, jobban megfigyelned az embereket.

2011. jún. 26. 16:24
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül. Én is ezt tapasztaltam. Már nem tudok mit tenni én sem. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző alapon szoktam viselkedni. Igaz azért az idegenekkel én is igyekszem kedves lenni egy darabig. (az első benyomás ugye)

De mostanra eljutottam oda, hogy önmagamat adom. Vagy tetszik vagy nem, ha nem, akkor lehet tovább állni.

Amennyiben tovább állt, akkor az az illető nem volt méltó (nem kiforgatni ezt a szót/mondatot!) ahhoz hogy jobban megismerkedjünk. Mindenkinek úgysem lehet megfelelni és nem is kell.

2011. jún. 26. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!