Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az, hogy semmiben...

Miért van az, hogy semmiben nem vagyok jó?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és semmiben nem vagyok jó. Szeretnék már valami olyat csinálni amiben tényleg nagyon jó vagyok és lehet benne sikerélményem, mert jelenleg semmi ilyen nincs, és nem is volt. Mindent elkezdek, akkor megy egy ideig, megnézek másokat akik ezt csinálják és utána abbahagyom, mert rájövök, hogy rohadt amatőr vagyok benne és ebből a helyzetből kb 0 az esélyem hogy jobb legyek, és el is megy az egésztől a kedvem. Elkezdtem pl. gyúrni, de rájöttem, hogy étrend nélkül semmit nem ér (ezen nem tudok változtatni) és súlyaim sincsenek, és az se biztos, hogy jól csinálok mindent. Gitározok is, de már az se izgat annyira... Abból is rájöttem, hogy oké, jó vagyok benne, de sehol nem vagyok egy igazi gitárostól. Visszatérve a sportokhoz, kb egy olyan sport sincs amiben jó vagyok (labdajátékokban borzalmas, úszni se tudok jól, meg úgy semmiben...). Ezen kívül már meg nem érdekel... Nem szeretek rajzolni és nem is tudok, meg írni se, olvasni se, szóval semmi más (tudom hogy nem csak ezek vannak, de most csak mondtam párat). Az se tudom mi leszek még, pedig már azt is el kéne dönteni (de most nem ez izgat a legjobban). Szeretnék valamiben én is a legjobb lenni, de hát hogy ha semmiben nem vagyok jó? 17/F
2011. jún. 24. 21:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy kicsit depressziós vagy. Azt se feledd, hogy mindenki, aki elért valami, ugyanúgy a 0-ról kezdte, és nem adta fel sosem, így javaslom, hogy ne add fel
2011. jún. 24. 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
pl. ha magamból indulok ki, a gitározás, és ha lehet így mondani az úszás is csak gyakorlás kérdése!! de ha nem adsz bele energiát, és nincs elég akaratod akkor semmiben nem leszel jó!
2011. jún. 24. 21:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Egészen egyszerű: csinálni kell hogy jó legyél benne. Eleinte mindenki béna volt benne, az is akire most ránézel és azt mondod ááá én sose leszek ilyen jó. Senki nem kezdett úgy semmit hogy egyből jó volt benne.
2011. jún. 24. 21:55
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
Öcsém, persze, hogy a legelején nem fog tökéletesen semmi menni. Azért nem vagy jó, mert nem vagy elég kitartó, hogy addig csináld, amíg jó leszel benne.
2011. jún. 24. 23:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Az első, amit szükségesnek tartok tisztázni Veled, az az, hogy az ember A SAJÁT ÖRÖMÉRE végez szabadidős tevékenységet.

A másik, ami ugyancsak tisztázásra szorul - véleményem szerint, - hogy a jelek szerint nem ismered Önmagadat, ugyanis, ha ismernéd Önmagadat, akkor tudnál arra a Magadnak feltett kérdésre válaszolni, hogy "Mi az amiben különbözök valamelyest a többi embertől?".

- Eddig nem találtál még rá arra, amiben jó vagy, -ennyi az egész.

Záró gondolat:

Én rendszeresen kocogok.

Kaptam nem egyszer különböző beszólásokat, de a beszólókat menetrend szerint hagyom főni a saját levükben, mert én tudom, hogy előrébb tartok azáltal, hogy teszek valamit a saját közérzetem javításának érdekében, - mint azok, akik csak várják a semmit, és mindössze ennyire képesek.

Ne olimpiai bajnok, világbajnok akarjál lenni abban, amibe belekezdesz, - elsőre legalábbis ne, - hanem érezd át előbb az örömet, amit a tevékenységeddel okozol Önmagadnak.

- Később lesz még időd újragondolni, hogy magasabb szintre érdemes-e lépned.

2011. jún. 25. 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:

ez a lényeg:

"és lehet benne sikerélményem"

tűzz ki magadnak célokat, előszőr kicsiket, aztán nagyobbakat

és akkor van minek örülnöd

jó lehet még továbbá a számítógépes játék, no az a sikerélmény töménytelen forrása, legyen az fps/rpg/rts mindegy

2011. jún. 25. 12:23
 7/7 anonim ***** válasza:

"és nem is tudok, meg írni se"

ahhoz képest, hogy nem tudsz írni, elég jól megfogalmaztad a kérdésed

legjobb lenni? már kik között? a Földlakók között? ahhoz 10-20 kemény munka kell és megszállottság, tényleg hiányzik ez neked?

találj magadnak valamit, teljesen mindegy mit, és feküdj rá, mindennap napi 10 órában csak ezzel foglalkozz, és hidd el, 10 év múlva kiemelkedő leszel benne a világon, mert a többség ennyit nem foglalkozik egyetlen témával.

Az más kérdés, hogy ezen kivül nem csinálsz mást, nem élsz, szal nem tudom megéri-e, szerintem nem

de ez a te döntésed

2011. jún. 25. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!