Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi lehetett az oka annak hogy...

Mi lehetett az oka annak hogy öngyilkos lett? Komolyan nem értem. (Bár nem igazán önismereti kérdés. )

Figyelt kérdés
Egyik osztálytársam 15 lány öngyilkos lett . Ősszel. Amúgy soha életemben nem gondoltam volna hogy képes lenne erre. Jóban voltunk. És egyszerűen hiába gondolkodom nem tudom hogy mi vezethette rá erre. Egyke gyerek volt, nem volt az hogy háttérbe volt szorítva. Jól tanult voltak barátai, járt sportolni. Arra is gondoltam hogy esetleg pasi ügy de egy srác ennyire kikészíthette, én nem hiszem. Sokan a barátaimmal arra gondoltunk hogy valami agyi problémája lehetett, esetleg skizonfrénia, de senki nem vette volna észre? Ha meg problémája volt, mért nem kért segítséget???
2011. jún. 2. 20:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
68%

Aki mások gondolatait akarja megérteni, az lehetetlen küldetésbe vágott. Oka pedig számtalan lehet.

Az emberek többsége addig jut el, hogy ez a tett gyávaság, és a problémák elől való menekülés, holott ez nem igaz. Éppenséggel ez is problémamegoldás, csak nem jó.

A depresszióból egyenes út vezethet ide, ha nem segítenek rajta. Egészen addig fajulhat, hogy az illető megutálja magát. Akkor már azért nem szól senkinek, mert ő nem érdemli meg, hogy segítsenek rajta, ha pedig nem veszi észre a környezete a problémát, akkor az igazolja az önutálatot, miszerint semmit sem ér, senkinek sem kell stb. Ha túl mélyen van az illető, akkor hiába van mellette akárki, nem érzi a közelségét. Gyanakszik, hogy csak szánalomból van mellette - ismét csak az önutálat miatt. Beszűkülnek a perspektívák, és egyetlen megoldás marad: a vég.

A depresszió kialakulhat kedvezőtlen életkörülmények, vagy ingerhiányos környezet miatt - pl túlzott monotonitás. Vagy genetikailag is öröklődhet: ha valakinek a felmenői között fordult elő öngyilkosság, nagyobb valószínűséggel lesz ő is az, mint más családokban, ahol ez nem jellemző. Esetleg a nem megfelelő agyi folyamatok is felelősek lehetnek ezért: egy a kérdés, hogy a depresszió miatt változik a hormontermelés, vagy a hormontermelés miatt alakul ki depresszió - a kettő nem ugyanaz!

Általában a szerotonin alultermelését állapították meg a suicid egyéneknél. Az egyik ismerősöm esetében a 4 alapvető boldogsághormonból három is alultermel, köztük a szerotoninnal, bár nem jelentős mértékben. Nála tehát a depresszív és suicid hajlam a kémiából fakad, nem pedig a környezetből. Amiket leírtam, csak az ő példáján keresztül megismert dolgokból tudtam meg.

2011. jún. 12. 15:55
 12/13 anonim válasza:
68%
Engem a szüleim, és a nagyszüleim is vidámnak látnak, nem is gondolják hogy nem vagyok az. Elkapott a depresszió. Rosszul érzem magam, meg akarok halni. Anyum sejti h depressziós vagyok, de nem akar tisztába lenni vele. Mit csináljak?
2021. máj. 7. 11:31
 13/13 anonim válasza:
Beszélj akkor vele utolsó!
2022. szept. 24. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!