A legtöbb ember miért "csalódik" bennem, amikor megismernek?
Nem öltözködöm fiúsan,se nőiesen,a kettő között valahol,de lényegesen több bennem a "lány".(hosszú szőkésbarna,zöldszemű,165/50 stb...) Látásra mindenki azt mondja hogy kedves/aranyosnak tűnök.Ez eddig oké;És előjön az a kérdés,hogy milyen zenéket szeretsz,általában ott néznek nagyot,amikor mondom,hogy : Mr.Busta,Siska Finuccsi,DSP,stb .. És innentől kezdve mindenkinek megváltozik véleménye. Miért ?
(próbáltam helyesen írni, a hibákért bocs)
15l
14.45 nek
Én is ezt írtam..idézem
"de vannak dolgok amik nagyon is nagy jellemzést adnak az illetőről is.Hogy milyen zenét,milyen filmeket szert..Szeret-e olvasni,értelmes-e általános kérdésekben stb."
De úgy látszik nem értette meg..
Szerintem félre értettetek ., nincs problémám a más emberekkel való kommunikálásban (vagy mi) hanem ., amint meghallják egyből más szemmel néznek rám ..
kedves nemtudomhányadikválaszoló 19/f ezzel az utolsó mondatoddal bizonyítottad be , hogy mekkora kocka vagy . :)
" kedves nemtudomhányadikválaszoló 19/f ezzel az utolsó mondatoddal bizonyítottad be , hogy mekkora kocka vagy . :)"
Én vagyok a kocka?? Nekem vannak barátaim,haverjaim.Engem nem utálnak,sőt mindenkivel nagyon jó a kapcsolatom..
Nem nekem vannak ilyen gondjaim hanem neked..
Akkor ugorj neki megint,hogy ki a kocka...
Te egy nagypofájú,buta,csaj vagy aki azt hiszi övé a világ..
Nem baj kicsi csíra...Én elvagyok,bulizok,sok baráttal büszkélkedhetek,és te erről maradsz le..
A legtöbb ember miért "csalódik" bennem, amikor megismernek?
Mert elmondod nekik a zenei ízlésed.
19/f ne akard bemagyarázni ,hogy ha annyira nagy életed van akkor itt GYK-n nyomulsz .. gondolom fősulis vagy és azt hiszed akkora nagy raj vagy hogy szabad idődbe netezel ,, méghozzá itt ...
amúgy köszönöm a válaszokat. :)
19/f ne akard bemagyarázni ,hogy ha annyira nagy életed van akkor itt GYK-n nyomulsz .. gondolom fősulis vagy és azt hiszed akkora nagy raj vagy hogy szabad idődbe netezel ,, méghozzá itt ...
Okosgyerek...
Ne gondolkodjál,mert neked az se megy!
De elmondom neked,hogy ritkán jövök ide fel,és azért mert néha itt vagyok a gyakorin még van életem..nem úgy mint neked..És nem vagyok fősulis,mert jelenleg az érettségire tanulok...mielőtt még fikáznál,hogy most érettségizem,elárulom,hogy külföldön tanulok,és itt más az iskolai rendszer..De minek magyarázok egy olyan valakinek akinek csak a képe nagy..
Igaza van az első írónak,te csak kötekedni tudsz,és dobálozol szavakkal,meg feltételezel dolgokat..Te sem vagy különb azoknál akikre panaszkodsz..Csak téged mindenki el kezd utálni..Olvasd vissza az eddigi hozzászólásokat,a válaszaidat,és a végén rájössz,hogy miért nem kedvelnek..
Komolyan,nem is láttalak,nem is tudom ki vagy,de igazából nem is vágyom arra hogy közelebbről is megismerjelek..Nekem belőled ennyi bőven elég volt..
Amúgy nem hiszem,hogy neked kéne megszólnod,hogy itt lógok a GY.K..Mintha te nem ezt csinálnád....na jó..n innentől lekoptam..és nagy ívben lesz@rom a problémádat...De azt most megtudom mondani,hogy még sokáig ez lesz a gondod...
Édesem..Én megpróbálom neked elmagyarázni a dolgokat.Lehet,hogy egy kicsit hosszú lesz,de olvasd figyelmesen..
Az ember ősidők óta hallgat az ösztöneire..A történelem folyamán is történtek olyan esetek amikor az ember nem az eszére hallgatott,amikor esélyt sem adtak a másiknak,hanem ösztönösen megutálták,kiközösítették,vagy rosszabb esetben máglyára küldték.Elég volt az ha pár ember ösztönösen a rosszat érezte a másikból,és ezt az érzését másoknak is tovább adta,így azok az emberek is elkezdték ösztönösen utálni,kiközösíteni a másikat holott ők nem is igazán akarták..Ma sincs ez másképp.
Ha őszintén belegondolsz biztos volt veled is olyan,hogy a barátaid a suliban valakit nagyon kritizáltak,és te is beálltál közéjük,pedig neked addig semmi bajod nem volt a másikkal.Vagy az utcán megláttál egy embert aki vagy hülyén öltözködött,vagy kövér volt,de te még a nevét sem tudtad mégis ösztönösen lenézted,és megvolt a véleményed róla..Mindannyiunkkal volt ilyen eset.(magadnak bevallhatod hogy volt ilyen,mert hazudik az aki azt mondja soha nem élt át ilyet.)
Vannak emberek akik külsőre elfogadhatóak.Tiszták,rendesen öltözködnek,szemmel láthatóan nincs semmi gond velük..De van bennük valami amit pár ember ösztönösen megérez,és maguk sem tudják elmondani,hogy mi az..Csak érzik,hogy valami nem stimmel.Lehet ez akár a hangja,a hanghordozása,a viselkedése,vagy mert furán néz az emberre..Bármi lehet ami másokból tudat alatt ellenszenvessé teszi.
Nagyon sok esetben az első benyomás a legfontosabb.Ha 2 idegen megismerkedik egymással és az egyiknek bár külsőre nincs panasza a másikra,de valami nem tetsző dolgot érez a másikkal szemben akkor már ott van az,hogy vagy nagyon gyorsan elköszön az illetőtől és végleg lelép,vagy kínosan,feszengve az illem miatt végig szenvedi a pár órát a másik társaságában,de már gondolatban tudja,hogy soha nem fog neki írni,vagy telefonálni..Mindenki életében van ilyen,amikor nem szimpatikus a másiknak,vagy neki nem szimpatikus az illető.De azért nem reagálunk rá,mert egyensúlyban van az ösztönünk,érzéseink..Vagyis szeretnek minket annyira is amennyire elutasítanak..
Ha te mindig,és mindenkinél azt érzed,hogy elutasítóak,csalódnak benned akkor annak oka van..
Lehet,hogy a hangod váltja ki(amiről te nem tehetsz) az is lehet,hogy a viselkedésed az oka.
Ösztönösen érzik rajtad,hogy te nem a legjobb közösségi partner vagy..Mivel többen "csalódnak" így a "csordaszellem"érvényesül,és jön az eltávolodás,kiközösítés..
Mondok egy példát,hogy értsd miről beszélek..
Ugye szoktál nézni amerikai lányos filmeket? Amiben vannak a pom pom lányok akik szépek,gazdagok,jó alakúak,affektálósak..Viszont van egy lány aki okos,de kövér..A pom pom lányok közül egy valakinek nem tetszik,így ő eléri,hogy a többiek is utálják,piszkálják,kiközösítsék..(Nézd meg a Carrie filmet,nagyon jól példázza az emberek ösztönös viselkedését a más iránt)
Vagy vegyünk egy betegséget..Vannak betegségek ami nem fertőző,de elég csúnya látvány..Az emberek ösztönösen félni kezdenek tőle,és kiközösítik,csalódnak benne..
Ezeket csak azért írtam le,hogy tud igenis sokat számít az emberi ösztön..Nagyon sokan ösztönösen és nem tudatosan döntünk..
A te esetedben elképzelhető,hogy a viselkedésed,a kommunikációd váltja ki az ellenszenvet..Itt olvasva a válaszaidat is inkább az jön le nekem is,hogy "nem vagy szimpi" és nálam is ebben az esetben az ösztönöm súgja..
Lehet,hogy te úgy érzed,hogy nem bántasz senkit,hogy normálisan válaszolsz,hogy tudsz értelmesen is beszélgetni..de ezt csak te hiszed így..Az ember a saját hangját nem úgy hallja vissza ahogy a többiek..A viselkedésedet sem úgy látod ahogy mások..
Az is igaz,hogy a külső tényezők nagyon is befolyásolják az egyéni stílusunkat,viselkedésünket.
Hallodat már azt a mondást hogy "az vagy amit ettél?" Gondolom igen,és érted is ennek a lényegét..Nos ez a mondás akár igaz lehet arra is hogy "olyan vagy amilyen zenét hallgatsz" vagy "olyan vagy amilyen filmeket nézel" vagy "olyan vagy amilyen könyveket olvasol"
A zene,a könyv,a filmek mind mind befolyásolják,alakítják énünket..
Tegyük fel,hogy valaki állandóan vámpíros filmeket,könyveket olvas,és sátánista zenéket hallgat..Egy idő után elhiszi,hogy léteznek vámpírok..a butábbja el hiszi,hogy ő maga is vámpír,sőt van aki a zene hatására sátánista akar lenni,és ennek csakis a külső befolyások az okai..
Belehallgattam a zenéidbe..Számomra ezek a zenék,nyersek,durvák,és értelmetlenek amiknek semmi mondanivalója nincsen...De számodra egy nagyon jó zene,és gondolom neked sokat mondanak..Vagyis te ezekkel a zenékkel úgy vagy,hogy teljes mértékben egyetértesz velük,elhiszed amit mond(ezért is szereted) Tudat alatt már befolyásolt is..Vagyis az vagy amilyen zenét hallgatsz..Nem tudom milyen könyveket olvasol,vagy milyen filmeket nézel de ha hasonló értelmet,hasonló mondandója van mint a zenéknek akkor szinte azonosulsz is a témával..
Ezzel nincs is gond,ha a többség is hasonlóan érezne..De a legtöbb ember a vidámságot,életet,szerelmet,a jót szereti..Így számukra ösztönösen a szükséges rossz vagy..
Érted már?? A viselkedésedet sok minden befolyásolja..és ezek a külső tényezők alakítják a valódi énedet...
Én sem ismerlek..Én sem láttalak téged soha,de az hogy ennyi hozzászólásból képtelen voltál még most is megérteni,hogy mások mit akarnak mondani(volt aki szépen fogalmazott,és volt aki nyersen.)ez már egy bizonyos ellenszenvet váltott ki másokban..(ahogy bennem is)
Emlékszel mit írtam az elején..Mindig az első benyomás a legfontosabb..
Kedves leányzó..Tanácsolom,hogy valahogy tud meg az okát,hogy miért csalódnak benned,miért vagy ellenszenves mások szemében(ez a csalódás) és ha megtudod akkor eldönthetted,hogy mit csinálj tovább.
1.Megváltozol,és egyre többen fognak kedvelni,barátaid,szerelmek lesznek..
2.Nem érdekel a dolog téged, nem akarsz megváltozni,és elfogadod,hogy továbbra is csalódni fognak benned..
Minden csakis rajtad áll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!