Miért lesznek az újabb generációk egyre felszínesebbek, beképzeltebbek, korlátoltabbak, hiszen nem kellene feltétlenül ezeket az utakat választaniuk, akkor miért dönt mégis így a többség?
Azért dönt így a többség,mert ez a rövidebb út és a könnyebb is.Sajnos nincs meg az egymás iránti tisztelet,átnéznek egymáson.Véleményem szerint ebben az elferdült világban az "menő"ha a másikat eltiporják,semmibe veszik és többet ér a külső mint a belső érték.Nincsenek meg azok az emberi kapcsolatok,mint régen.Úgy érzem ,hogy az a normális aki "nem normális".
Természetesen még vannak kivételek,csak egyre kevesebb.A szülő (ha egészséges családban élnek)hiába próbálja megvédeni a gyermekét a rossztól,sajnos akarata ellenére bekövetkezhet.Ehhez hozzájárulhat a média,rossz baráti társaság,és még lehetne sorolni.Ez a baj,hogy nagyon nehezen lehet kiküszöbölni ezeket.
Tehát ha fogékony a gyermek,nehezebb lesz a jó útra terelni.És azt viszik tovább,amit megtanultak.
A döntés rajtunk áll!
Egyetértek az előttem íróval. Nehezebb az, ha kedves vagy, segítőkész és a média is rengeteget ront a helyzeten. Örök hálával tartozom (emiatt IS) édesanyámnak, hogy én nem lettem és nem vagyok ilyen. És próbálom a környezetemben is "átadni" ezt a gondolkodást a korombelieknek. :)
15/L
Egyrészt a szülőknek nincs idejük, (tisztelet a kivételnek) a pedagógusoknak pedig nincs joguk "nevelni" a fiatalokat.
Egyébként egyetértek mind a kérdezővel, mind az előttem szólókkal, de lehet, hogy ez mióta világ a világ, mindig is probléma volt, és a jövőben is az lesz.
Most, hogy már túl vagyok néhány x-en, eszembe jut a régen hallott lemez: "Bezzeg az én időmben..." Mi is "kiakasztottuk" a nálunknál idősebb generációt, valószínűleg ők is a sajátjukét, és valószínű, hogy a mai fiatalokat is ki fogják akasztani az őket követők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!