2 (szerintem) egy súlyosabb mániám van, mit csináljak?
Vásárlásmániás vagyok: mindegy, h. mit veszek, van-e rám szükségem, megveszem. Vásárlás közben annyira boldog vagyok, h. az összes gondom elfelejtődik. Otthon utána bántudatom van, h. megint elköltöttem egy rakat pénzt. Nem hiszik el, de tényleg nehéz megállnom. Ha nem viszek magammal sem bankkártyát, sem készpénzt, akkor az interneten vásárolgatok.
A másik: hazudok. Annyira nehéz kibírni, h. ne hazudjak. Sokszor nincs jelentősége, mert hihetetlenül jelentéktelen dolgokról hazudok. Aztán jöttek a nagyobb dolgok. Mindent elhittek nekem, és bűntudatom van. Szeretnék megváltozni, de olyan ez, mint a dohányzás: nem elég megfogadni, h. nem gyújtok rá, amikor alkalom adódik rá, mégis megtörténik. Hogy vegyem rá magam ezek leküzdésére?
a vásárlás, hogy nincs bankkártya, és kézpénz és a számítógép kábeleket, meg oda adod vki olyannak aki nem fogja első kérésre vissza adni...
a hazugság pedig, hogy mindent elmondasz, ha később is akkor is!!!és tudom hogy nehéz, deh benned van erő, hiszen ezt akár itt is, deh elmondtad!!!
Sok szerencsét, és erőt kívánok neked ehhez!!!:D
Egyetemista vagyok, szükségem van a számítógépre és a netre, ezért nem mondhatok le róla. Ma sikerült visszafognom magam és csak egy könyvet vettem, amire valóban szükségem is van.
Hazugság: nem derülhet ki, h. hazudoztam. Mindenki csalódna bennem és soha többé nem hinnének nekem, ami jogos is, mert az én hibám. Közel olyan durvákat hazudtam, mint a barátok köztben Vanda. Ha valaki esetleg nézni.
Szerintem ezt meg kell beszélni valakivel.Akiben megbízol. Nekem van egy bnőm,kivel össze szoktunk néha veszni,de eszem ágába sincs elmondani a titkait. Evvel arra akarok kilyukadni ,hogyha van egy megbízható személy a környezetedben ,mond el neki ezeket.Min. meghallgat,is egy jó pont. Ha még tanácsot ad,az mégjobb :D
Vásárláskor gondolj arra ,hogyha ezt a pénzt megtartod,egy jobb nagyobb dolgot tudsz venni... Ha pedig ott vagy a boltban akkor csak tedd le (gondold végig,kell ez neked??)Vagy vegyél meg valamit,ha meg nem kell elcseréled valamire egy barátnőddel. (ha olyan szitu,könyv stb) ,vagy eladod. Szal nem vesztesz nagyokat,ha ilyeneken gondolkodsz. Sőt még a pénz iránti ítélőképességed is javul!!
A hazudásra meg most nem igazán jut eszembe semmi. Én is (nééééééha) hazudok (ez pl nem az :D) ,de nagyon kicsitet. Jelentéktelen,és nem ártok vele senkinek... Egy példa,amikor magamat csapom be : puskázok dogánál később bánom bánom,de ha nem volt időm megtanulni....
De ha mint már említetted nagy dolgokat hazudj,gondolkodj előre. Ez ellen nem tudom mit mondani.. Először gondold végig ,mégis mit kockáztatsz,mik lehetnek a következmények.
Sok sikert ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!