Kell egy nyugodt hely. Valaki segít?
Otthon nagy a hangzavar. Emeletes házba lakunk, felettünk, alattunk is üvöltenek. Éjjel-nappal megy a diszkó zene. Nincs ötletetek, hogy hol tudnék én nyugodtan olvasni, vagy hasonló dolgokat csinálni?
Köszi a válaszokat.
Üdv.
Vásárolj a gyógyszertárban füldugót. A szivacs-füldugókat gyorsan meg lehet szokni és nagyon hatásosak. A puhábbak alváshoz is megfelelőek. Vehetsz külső zajokat kizáró fülhallgatót is, amiben szólhat halk, nyugodt zene.
100 éve még Budapesten vagy Bécsben iszonyú zsúfoltságban éltek az emberek (a munkásoknál 1-2 család + 1-2 albérlő élt egy szobában, a polgároknál is általában egy szobában voltak, főleg télen), a lakások kicsik voltak, ezért aki olvasni akart, az kávéházba, könyvtárba, olvasókörbe járt. Ezért volt annyi kávéház. Ha egyetemista vagy, az egyetemed könyvtárában biztos sok csendes hely van. Az MTA könyvtára is csendes, nyugodt hely. Bár én az ilyen helyeket sose bírtam, a füldugó az ideális.
A másik módszer átaludni a délutánt és késő éjjel, illetve reggel aktívnak lenni.
> A másik módszer átaludni a délutánt és késő éjjel, illetve reggel aktívnak lenni.
Jó hangosan aktívnak lenni!
Ha te nem alszol, senki más ne aludjon!
Olvasni? Hát hol máshol, mint egy könyvtárban?
Nem is értem a kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!