Mért félek ennyire mindenhol? Részletesebben lent.
13:46 vagyok
19:09re:
teljesen mindegy, ki mit gondol, ha egy férfi fényes nappal elrabol egy gyereket, szép eséllyel van lehetősége ellógni. de ez csak 1 a sok közül. nézz meg pár "abc - what would you do" videót, és más esetekben sem igazán érdekli az embereket. sőt, ha színes bőrű vagy, férfi, netán hajléktalan is, súlyosbító tényező.
igen, kivéve ha cigány, ha hajléktalan, ha részeg... azok nem emberek. és nem is azért kell segíteni, mert felelősséggel tartozol másokért, hanem hogy megköszönjék és fontosnak érezd magad... :)
sajnálom de nekem ezek is csak kifogások
de biztos visszaszívnád, ha kiderülne, hogy a kérdező is cigány...
ezért nem hiszek igazán a tömeg segítségében
ez szerintem nem csak külföldön jellemző. nagyon jó példa volt, amikor egyik hírhedt bloggerünk végigsétált az utcán egy kalasnyikovval, lement a metróhoz, majd feljött és tovább sétált, elég soká állították meg a rendőrök. se a BKVsok se az emberek nem hívták a rendőröket. ez a közbiztonság.
a lehel tér annyira nem vészes, inkább a nyugati, blaha (ahol mellesleg a legnagyobb tömeg van). az igaz, hogy lehetsz 100 kiló is, hiába, ha sokan vannak. sajnos ilyen a közbiztonság. több, tisztességes munkát végző rendőr kellene.
én is szeretném azt mondani, hogy mi nem ilyenek vagyunk, de bizonyíték hiányában maradjon feltételezés. kíváncsi lennék magyar kísérletekre
19:43 a feketék vagy más színesbőrűek hajlamosabbak erre, de ők is csak azért mert őket már érte sok kellemtlen élmény a bőrszínük miatt. itthon a koszosmunkások sokkal segítőkészebbek néha mint az öltönyös emberek (na nem az alkoholista fajta). a legbunkóbbak pedig az öregek. van amikor szándékosan rátaposnak a másikra, de hallottam olyat is, hogy bottal fejbeverte a gyereket.
1 másik ötlet: ha szereted a reggaet, akkor barátkozz ilyen emberekkel, és máris lesz egy "bandád" amiben biztonságban érezheted magad. például ha facebookozol, ott van egy reggae klub, onnan megismerhetsz hasonló emereket.
és ha reggae, akkor lehet, hogy a capoeira tetszene neked, zenés jellegű táncolós harcművészet. emellett azért nem árt, ha elvégzel egy krav magát, vagy jiu jitsut alapfokon, vagy ha érdekel a magyar harcművészet, egy baranta alapfok. ami viszont mindent felűlmúl, az az mma - kevert harcművészet, a legegyszerűbb és leghatásosabb mesterséges harcművészet. ez viszont néha drága és veszélyes vállalkozás is, ez nem csak önvédelemről szól. nőknek nem igazán ajánlott (ha szeretne még gyereket)
itt találsz egy pár önvédelmi fogást [link]
még hozzátennék egy önvédelmi videót, elfelejtettem az utcai harcot megemlíteni, de ezeket csak óvatosan szabad gyakorolni, lehetőleg szakfelügyelettel. vannak akik harcklubokat rendeznek és ott javítják tudásukat
neked fölösleges, neki lehet hogy megtetszik valami.
az sem mindegy ki milyen szinten és mennyit edz. még a világbajnokok is voltak újoncok...
Nos Én inkább segítek egy szérszeg hajléktalannak mint egy cigánynak!!!Tolerancia van benem csak rasszista vagyok!!!És meg van rá az okom is!!!Én nem azért nem szeretem őket mert ez adivat meg ilyesmi...ez bennem már kiskorom óta bennem van!!!De aki nemérti meg a magamfajtákat üzenem neki hogy költözzön be olyan helyre ahol szinte csak cigányok laknak!!!Nem hiába van rasszizmus Magyarországon!!!
És volt már arra is példa hogy egy piás álatot állítottam le mert már véresre rugott egy csövest..Én odamnetem hogy ne a földönfekvőt rugdalja ha nem engem!!!Már is összeszarta magát a jellemtelen!!!
Amúgy azzal nemfogsz segíteni hogy rémtörténeteket mesélsz mert ezek csak rémtörténetek és ha meg is történt ott valami biztos ferdén lett előadva!!!
teljesen mindegy hány kutya harapott meg életedben, nem mindegyik harap. innentől kezdve nincs értelme fejtegetni.
ettől függetlenül értem miért vagy olyan, csak szerintem helytelen.
nem tudom milyen rémtörténetekről mesélsz. szerintem az se segítene, ha hazudoznék neki hogy szép a világ.
17:22 - itt a lényeg. statisztika. az 1% meg mindig lehetsz "éppen te". nem is tudom hol hallottam, hogy "a számok megnyugtatják az embereket"
nincs értelme félni, mert annyi veszély van az életben, hogy ha mind lekötne, elfelejtenénk élni. azért óvatosnak érdemes lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!