Van olyan dolog, ami minden embernek jó, és senkinek sem szúrja a szemét?
az alvás és az evés.
a szex is létszükséglet, de az már sok embert zavar.
Ismétlem: NEKEM nem jó a szeretet.
Mellesleg a szeretet egy olyan érzelem, amely a túlélés kapcsán jött létre az emberben (akárcsak a többi). Az ember azért vonzódik a másikhoz, mert attól remél valamit. A gyerek szereti az anyját, mert függ tőle. Az anya szereti a gyereket, mert abban van a faj és a saját génjeinek továbbélése. Az ember barátkozik a hozzá hasonló emberekkel, mert így tartozhat valahová (közösségi érzés - valójában összefogás a külső dolgok ellen).
A szeretet is - mint az érzelmek igen nagy hányada (ha nem mind) - egyszerűen az emberi faj fejlődésének egyik következménye. Legerősebben a falkajellegű élőlények esetében kialakuló, a falkát egybentartó dolog, amely a falka mellett voltaképpen az egyén érdekét szolgálja. (Ergo voltaképpen önző dolog, de ez mindegy most.)
Ha ezt valaki belátja, megérti, akkor rájön, hogy a szeretet (és a többi érzelem) pusztán a faj- és létfenntartás miatt jött létre. És jelenleg már kiváltható tudatossággal - mint ahogy a legtöbb (ha nem mindegyik) érzelem. Ráadásul a tudatos (nem érzelemből, indulatból táplálkozó) cselekvés sokkal hatékonyabb.
Persze egyelőre még szükség van érzelemre, de szerintem nem sokra. És mindenkinek más-más érzelem lehet az a kevés.
(De ezen még gondolkodom, hogy tényleg kell-e. Nem vagyok 100%-ig meggyőződve róla.)
Oxigén: valóban. :)
Bár a szemünket szúrhatja a túl sok oxigén. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!