Megőrülök az olyan emberektől, akik nem hisznek az ezotériában! Hogy legyek úrrá ezen?
Komolyan mondom, az agybaj kerülget, mikor leírva látom itt a "tudomány" meg "tények" meg "racionalitás" meg "realitás" meg ilyesmi szavakat. Egyszerűen nem tudom figyelmen kívül hagyni, felidegesítem magam ezeken az embereken :S Engem leginkább az zavar, hogy olyan nagy arcuk van, egyébként se szeretem az olyan embereket, akik nagyképűek, de legalább ha már ilyen földözragadtak, hogy nem képesek észrevenni, hogy Mi van körülöttük, legalább szállnának magukba! Persze tudom, hogy ők meg azokat nézik hülyének, akik hisznek benne, NEM VITÁT SZÁNDÉKOZOM GENERÁLNI A KÉRDÉSEMMEL, csak leírtam, hogy miért zavarnak ennyire. A kérdésem pedig az lenne, hogy ti hogy tudjátok ezt "feldolgozni", hogy vannak ilyen "vak" de egyben nagyképű emberek? Szeretnék elfogadóbb lenni, de nem megy :S
(Egyébként "ezotéria" alatt olyan dolgokat értettem, mint reinkarnáció, lélek, szellemek, csillagjegyek)
erre nem reagálok kedves előző!
Mer az ilyen alpári embert még normális válaszra sem méltatom!:) nem, hogy vitába szálljak vele:)
Ó, bocs a poénért. Megosztom veled. :)
Jelentős, ennél a kérdésnél mit jelentgetsz? Annál, ami csak az ezosokhoz szól, még talán megértem. Tényleg rossz lehet olvasni a sok "de hülyék vagytok" témájú hozzászólást, aminek nem sok haszna van. (Bár ha nem trágár stb., akkor mégiscsak ahhoz szól hozzá az ember, amihez akar, a többiek meg max. nem vesznek róla tudomást. Ez lenne a legbölcsebb és akkor nem lenne veszekedés.) De ez a kérdés azért mindkét oldalt vastagon érintette.
Mi van körülöttünk? Nézzünk csak körbe. Van egy ágy, hangrendszer, gitár és a hozzá tartozó Ibanez erősítőm, tollak, telefon... Ja, hogy nem így gondoltad? Akkor nézzünk jobban körbe. Az este bármikor megtámadhatnak, ártatlanokat ölnek a katonák, bármikor seggbe b_szhatnak, ha megvéded magad, akkor te leszel megint a hibás, az ország hitelből fizeti a hitelt... Ja, hogy nem erre gondoltál.
Talán azért nem hisznek sokan az ezotériában, illetve én ide venném a vallást is, mert nem bizonyítható? Mert sok olyan "hitetlen" ember van, mint én, hogy nem hiszek el mindent.
17/F
"hogy tudjátok ezt feldolgozni...Szeretnék elfogadóbb lenni, de nem megy"
Úgy tudom elfogadni, hogy az én világom attól még kerek és egész, hogy az övüké nem. Nem mindegy, hogy ők mit hisznek, mit nem? :)
Az én világom attól még kerek, és egész... Nem kell bizonygatnom senkinek, mi van, és mi nincs. Hallgatni arany, és úgy gondolom, hogy aki nem nyitott arra a gazdagságra, amit átadhatok neki, csak ő lesz szegényebb, de ez az ő döntése. Nem ontom magamból kérés nélkül is, csak annak, aki hallani szeretné.
Ezek a reakciók, amikről írsz ("Megőrülök az olyan emberektől, akik ... az agybaj kerülget ... felidegesítem magam ... zavarnak"...stb) messze elkerülnek. Már csak azért is döntöttem így, hogy mindig egészséges legyek, mert pont miattuk érdemes-e magadat károsítani?
Még egy: sokszor olvasom pl. itt is a válaszokban, hogy "véleményem szerint", és sajnos ebből nem mindig derül ki, hogy ez egy megalapozott vélemény, tapasztalatból, vagy csak egy légből kapott elgondololás. A kérdésfeltevők pedig nem kérdeznek, hogy honnan tudod, hanem elhiszik és kész. Még ennél is viccesebb, amikor valaki ezt a légből kapott elgondolást úgy ontja magából, mintha megalapozott tény lenne, be akarja bizonyítani az igazát. A kérdést kiíróknak leginkább elrejtve kell megtalálni a sok válasz között azt az egyet, akit nem egyszer lepontoztak, aminek hasznát veszi. De ez is benne van a pakliban.
Az iskolai rendszer is ilyen, csupa olyan infót ömlesztenek az agyadba, amit akkor gondolkodás nélkül igaznak elfogadtál, pl. honnan tudod, hogy a Föld kerek, ha még nem is láttad? Jó esetben a fontos, gyakori kérdésekről később felülvizsgálod, amit lehet, de aki nem így áll hozzá, hogy utánajár annak, aminek lehet, az bizonygatja a betanultakat.
Ez egy ilyen világ. Az életem egyik alapszabálya: a lelki nyugalmam a legfontosabb, az érzelmi reakcióimat én határozom meg és nem engedem át másnak.
tegnapi 23:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!