Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért szeretsz tanulni?

Miért szeretsz tanulni?

Figyelt kérdés

Igen,tudom most jön a válasz: nem is szeretek tanulni... xD

De,engem nem ez érdekel!Hanem az,hogy aki szeret,az miért szeret tanulni,vagy mit szeret benne stb.:)

2011. jan. 7. 15:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Én azért szeretek tanulni, mert egyszer csak elkap a vágy, hohy milyen csodálatos és érdekes az az adott dolog, és nem tudok tőle utána szabadulni... és nem normál tantárgyról van szó.
2011. jan. 7. 15:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban azért szeretek tanulni, mert a megszerzett tudást később hasznosítani tudom akár saját akár mások javára. Másodsorban pedig azért, mert maga a tanulás folyamata számomra érdekes, izgalmas, leköt, próbák elé állít amit lassan megoldok. Kb olyan,mint aki szereti rejtvényfejtéssel eltölteni az idejét. Jó érzés gondolkodni.

Persze van úgy, hogy kipörgetem magamat és nagyon nehezen indulok neki és nehezen is marad a fejemben a tanulandó, de hát ez természetes, hisz nem vagyunk mindig ugyanolyan passzban.

2011. jan. 7. 15:51
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2011. jan. 7. 15:54
 4/8 anonim ***** válasza:
74%

Nálam kétféle tanulás létezik: az egyik azoknak a dolgoknak a tanulása amelyek valóban érdekelnek, a másik azoknak a dolgoknak a tanulása amelyeket olykor jobb megtanulnom, mint sem, de különösebben nem vonzanak.

Az első fajta tanulás természetesen azért tetszik, mert olyan dolgokról tudok meg információkat illetve olyan dolgokat értek meg, amelyek engem érdekelnek.

A második fajta tanulásnak számomra az a lényege, hogy tanulva megtanulok tanulni. Ugyanis általában ami nem vonz annyira azt nehezebb megtanulnod. Viszont amit nehezebb megtanulnod azon többet dolgozol. És minnél többet dolgozol annál jobb leszel az adott dologban. Tehát minnél többet dolgozol a tanuláson annál jobb leszel maga a tanulási képességben. És a tanulási képesség fejlesztése az egyik legfontosabb dolog, ugyanis minnél jobban fejleszted annál könnyebben tanulsz meg dolgokat és ha most nem is tanulsz mindent amit szeretnél, de később feleannyi ídő alatt fogod megtanulni azt amit akarsz, mint amennyi ídő alatt tanulnád, hogyha nem lenne gyakorlatod a tanulásban.

Különben ezt érdemes megjegyezni főleg azoknak akik nem értik, hogy miért kell olyasmit tanulni, amit nem szeretünk. Nos ezért. Nem maga a tanult dologért, hanem a tanulási képesség fejlesztéséért.

2011. jan. 7. 16:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Most, hogy így belegondoltam, fogalmam sincs :)... Néha egyszerűen érdekes dolgot tanulunk. De amúgy jó látni, hogy a szüleim örülnek a jó jegyeimnek. Meg van egy elvárásom magammal szemben - aki kb. úgy áll hogy legyek kitűnő ami persze nem jön össze... nem tudom, fontos a jövőm meg minden. Talán már cska úgy megszokásból szoktam tanulni :D
2011. jan. 7. 22:23
 6/8 anonim ***** válasza:
A tudas hatalom!
2011. jan. 8. 14:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Elozo voltam

egyebkent azert mert En nagyon szeretek uj dolgokat megtudni es jobban is erzem magam ha valamirol sokat tudok...

2011. jan. 8. 14:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Mert olyan boldog vagyok közben :)
2011. ápr. 24. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!