24 éves vagyok. A szaktársaim 20-21. Joggal érzehetem, hogy én már kinőttem ezt a kort?
Igen, ebben a korban nagyon sokat számít az a 3-4 év. Egyébként milyen szakra jársz?
Mondjuk nem is csak kortól függ, hanem egyéni érettségtől is. Én is idősebb vagyok a csoporttársaimnál, 26 vagyok, ők meg 21. Most már nem érződik annyira, de mikor kezdtem a sulit, 23-24 évesen, ők 18-19 évesek voltak, és durva volt, mikor bekerültem egy csapat frissen szabadult gimis közé. Azóta mondjuk egyetemistává értek ők is, azért nem olyan durva a különbség.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Közgazon vagyok.
A következő kérdésem: Mentalitásra mitől 20 éves és mitől 24 éves valaki?
Kevertnek érzem a helyzetem. Úgy érzem magam mint egy 20 éves aki látja a jövőt. Miért vagyok 20? Mindenki az körülöttem és kóteros vagyok. Miért "látom" a jövőt? Felnőtt, céltudatos szakemberekkel dolgozom.
Szocializódás szempontjából érzem kicsit hátránynak ezt a korkülönbséget.
Szerintem erre ilyen általánosan nem lehet válaszolni, talán annyira nem is a kortól függ, ahogy korábban is írtam, hanem inkább az egyéni érettségtől.
De az tény, hogy _általában_ érettebb egy 24 éves egy 20 évesnél. De vannak tök érett, céltudatos 20 évesek, és vannak totál gyerekes 24 évesek is.
Miért érzed hátrányosnak szociális szempontból? Hogy vagy a csoptársaiddal? Ha kolis vagy, akkor elég sokat is vagy velük. Jól kijössz velük? Vagy ordító a különbség? Mesélj!
Kolisokkal jól kijövök, annak ellenére, hogy bizonyos szempontból "lehúz". 3 ágyas szobák, kreatív káosz (kupleráj), életstílus (buli,hányás, fekvés) bár jól érzem magam mégis valami azzal bököd, hogy már nem itt a helyem. Persze mindig is akartam kicsit ízlelgetni ezt az életet, de már más célok jöttek előtérbe, amik ennek az életvezetésnek ellentmond, és emiatt a szaktársaim savanyúnak tartanak. Én meg nem tudok már olyan laza lenni mint a rigalánc régen.
Szociálisan: Ez legfőképpen a csajoknál jön elő. Optikailag, nagyon megyőzőek, de a gondolkodásuk még gyermeteg, viszont rövidtávon kedvezőek a feltételek, de annak már úgy érzem vége van (lemaradtam) , hogy ízfokozónak használjam a nőt.
Nincs lehetőséged albérletbe menni? 24 évesen koliban kicsit tényleg terhes lehet már.
Amúgy meg... nem csak az egyetemen tudsz csajozni. :) De tökéletesen megértem amúgy a problémád. Sőt azt mondom, bizonyos szempontból jobb helyzetben vagy, mint én, mert én meg 26 évesen járok egy nagyon fiús szakra, csak hát az évfolyamtársaim meg 5 évvel fiatalabbak nálam. :) Így hát hiába van 90% férfi, ha egyszer nekem nem potenciális férfiak. :D De ez van.
Arra még nem gondoltál, hogy vállalnod kéne vmi munkát? Netán dolgozol is közben? Az azért helyrebillentené az egyensúlyt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!