Mi az életfeladatod?

Figyelt kérdés

És hogyan jöttél rá?

Itt egy blog, ahogy pl. lehet (sajnos nekem eddig nem sikerült konkretizálni, a blogírónak segített):

[link]

2010. dec. 28. 21:40
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Érdekelnének további válaszok is!

Kinek mi konkrétan az életfeladata, és hogyan jött rá?

2011. jan. 15. 00:16
 12/25 anonim ***** válasza:

Moeghoditani a Földet, majd az egész világ egyetemet. Örröké akarok élni, és az összes szép lányt meg akarom d*gni.

19/F

2011. jan. 19. 14:31
 13/25 A kérdező kommentje:

Közben olvastam ezoterikus oldalakon, hogy nem jó, ha elmondod a célodat, mert:

- vagy negatívan reagálnak, és ez elbizonytalaníthat, elveszi a kedvedet, hitedet...stb, valahogy visszavethet,

- vagy pozitívan, gratulálnak, ez pedig a motivációdat vetheti vissza, ami a cél megvalósításhoz szükséges elengedthetetlen lépésekhez jó, ha van.

Megígérem, hogy nem reagálok sehogy a köszönömön kívül, ahogy az előttem írónak sem, csak írjatok már valamit! Azért zavar, mert konkretizálni szeretném, mivel az nem cél, ha nem konkrét, arról viszont elképzelésem sincs, jó lenne példákat tudni, mégis mik lehetnek célok? Ötleteket is várok!

Névtelenül írunk ide, és aki tart a fenti kritikáktól, akár be se nézzen többet ebbe a kérdésbe, azt viszont elkönyvelheti, hogy előre is köszönöm, nekem nagy segítség!

2011. jan. 19. 17:53
 14/25 anonim ***** válasza:

Hát én már kiskoromtól tudom az életfeladatomat. Sajnos elég gyenge az önbizalmam, mondhatjuk azt is rá, hogy oylan mint egy kártyavár: nagyon nehezen felépül, de bármikor nagyon könnyen összeomlik. Hogy közhelyesen fejezzem ki magamat nekem az a feladatom, hogy a művészeten keresztül romboljam le a társadalom által felállított falakat. Mindigis a rajzban voltam otthon, és ott érzem magam jól. Az életem értelme. Néha nagyon utálom, és nagyon nincs hozzá kedvem, de máskor pedig olyan görcsroham jön rám ha nem rajzolhatok. Egyszerűen elkap akkor a sírhatnék, remegek, mindenféle érzés fut át rajtam de valami boldogságféle is. Nem bírom ezt a helyet. Kiskoromóta szorongok, félek és egy valótlan álomképbe kapaszkodok. De közben tudom, hogy felkell szólalnom az igazságtalanság ellen és a sok ítékező ember ellen. Sokat tájékozódok, ha politikai beszélgetésben kellene résztvennem nem riadnék vissza, mert elég széleskörű az érdeklődésem és uttána nézek dolgoknak. De emellet mindenre nyitott vagyok. Érdekes nem szeretem az emberiséget, de az embereket igen. Az emberiség szóban kegyetlenség, felsőbbrendűség, mások leigázása rejlik. De közben minden emberben van szép, és lehet jó, mert nincs olyan hogy fekete fehér. Segíteni szeretnék azokon, akiket a társadalom, vallás kiutál. Szerintem mindig van egy járható ösvény mindenkinek. De nem bízok magamban. HA beszélek erről a dolgokról szüleimnek, tanáraimnak, barátaimnak kinevetnek vagy unalmasnak tartanak. De anyukámtól már aztis halottam, hogy ne beszéljek vele iylenekről, mert sokkal "érettebb" vagyok nála. Nemtudom hoygan lehetséges ez. Nem vagyok érettebb, mert igen kevés élettapasztalattal rendelkezem. Nemtudok megnyílni a világnak, mert nem hallgatnak meg. Félek, hogy soha nem fogok célba érni, ugyanis sokszor voltam már alkohol/fájdalomcsillapító hatása alatt. A lelkem rosszabbik része azt monda nekem, hogy szükségem van rá, és máshogy nemtudom feloldani a nyomást.

Kicsit hosszú lett, de ebbe szerintem belefglaltam az életfeladatomat.

14L 8. osztályos

2011. jan. 19. 18:39
 15/25 anonim ***** válasza:
18:39 vagyok. nyugodtan írhatsz kritikát, bármit, de szükségem van valamiféle visszajelzésre. Nem kapok semmiféle visszajelzést a környezetemből, és nem bírom ezt.
2011. jan. 19. 18:41
 16/25 anonim ***** válasza:
Az életcélom:Megfelelni másoknak és önmagamnak.Boldoggá tenni a körülöttemlévöket!És érzem hogy nagy dolgokra vagyok hivatott!
2011. jan. 19. 23:06
 17/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkét válaszolónak a bizalmat, segítséget!
2011. jan. 20. 11:19
 18/25 A kérdező kommentje:

18:39, kérésedre visszajelzés, észrevételeim:

Szerintem a rajzon át nemcsak életfeladatod lehet, hanem terápiás eszköz is, a benned lévő feszültség levezetésére, és szerintem nagyon jó úton jársz! Csak gratulálni tudok, hogy ilyen fiatalon tudod már, hogy ebben jövőd van! A célkijelölés arról szól, hogy ezt minél jobban lekonkretizálni.

"HA beszélek erről a dolgokról szüleimnek, tanáraimnak, barátaimnak kinevetnek vagy unalmasnak tartanak." Ez csak azt jelzi, hogy nem divat/sikk/menő beszélgetni ilyenekről, nincs nagyobb jelentősége. Van, akivel nem lehet, ez van.

Anyukád nyitottabb lehet ilyenekre, de azt csak tőle tudhatod meg, mit ért az alatt, hogy érettebb vagy nála. Nem tartom kizártnak, de csak nagyon óvatosan írom, hogy miközben ő a szülő, Te a gyerek, átveszed a kapcsolatotokban a szerepét (?), te támogatod őt lelkileg, miközben a gyereknek kéne támogatás a szülőtől ebben a korban. (Bővebben Bert-Hellinger családállítás.) Ha igen, megmondanám neki, hogy én az édes kicsi gyermeke szeretnék lenni, és törekednék csak a magam dolgaival foglalkozni, azt jól megoldani, az övét neki meghagynám. De igazából ezt gyerekként én is átéltem, mégsem tudom, gyerekként Te ezen mennyire változtathatsz, mert amihez anyu nem értett, el nem tudtam volna képzelni, hogy ne oldjam meg, mentve, ami menthető... (Ha egyáltalán így van nálatok, ez csak felmerült bennem, nem biztos...)

"máshogy nemtudom feloldani a nyomást" - alkohol, gyógyszer, kábítószer, ezeket lehetőleg NE, mert károsítja a testedet, de megértelek, akkor nem volt más. A jövőben, ha nincs már, ezekből minél kevesebbet/ritkábban/enyhébbet, míg jobb megoldást találsz. Javaslom spirituális oldalakon körülnézni, ott természetes megoldást kínál a lelki út, bár hosszadalmasabb,de az egyetlen, ami megoldást hoz. Pl. ujkorklub, vonzovera, harmonet, esettanulmanyok...stb.

Az önbizalom felépítéséhez: röviden az eredete, hogy kisgyerekkorunkban (első 3-7 év) mások nem tudatosan, nem direkt, de mégis úgy hatottak ránk, mi meg végül elfogadtuk, hogy ilyenek vagyunk. Az az igazi önbizalom, ami belülről jön, mert külső dolgok később az életben is bármikor lerombolhatják (ilyen világban élünk), tehát ne tedd függővé attól a magadról alkotott képedet, amit mások mondanak. Magadban mindig javítsd ki, tudd, hogy Te jobban tudod, mi van ott belül, vitázni nem érdemes. Idővel jobban fogod érezni, hogy bízol magadban, de ez nem 1-2 év, és most nagyon lerövidítve csak pár szót írtam, neten is utánanézhetsz ezügyben.

A Te életkordban teljesen érthető, hogy ezeket így éled meg, majd egyre jobban magadra találsz, mindig jobban csinálod és mindig jobb lesz!!

"Szerintem mindig van egy járható ösvény mindenkinek." Neked is, a tiédet kell csak megkeresni... Célt kijelölni kb. e 3 területen érdemes: családi, személyes fejlődés, munka. Ezen belül sorrendet felállítani, melyik a legfontosabb. Sok sikert!

2011. jan. 20. 11:25
 19/25 anonim ***** válasza:
Engem azért küldött a Microsoft vissza a múltba, hogy 2020-ban megakadályozzam a Bill Gates elleni merényletet, ezzel megváltoztatva a jövőt. De miközben indították az időgépet, lefagyott az a r*hadt windows, és itt kötöttem ki 2011-ben, és kezdem azt hinni, hogy a merénylőnek igaza lehet.
2011. jan. 20. 20:07
 20/25 anonim ***** válasza:
Bennem 2 szó fogalmazódott meg egy ideje: megbocsátás (másoknak és magamnak) és elfogadás. Azt hiszem, ezeket kell megtanulnom.
2011. jan. 20. 23:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!