Mi az életfeladatod?

Figyelt kérdés

És hogyan jöttél rá?

Itt egy blog, ahogy pl. lehet (sajnos nekem eddig nem sikerült konkretizálni, a blogírónak segített):

[link]

2010. dec. 28. 21:40
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
100%
És a google-ban lévő találotok kezül melyik az a blog? :)
2010. dec. 28. 21:52
 2/25 A kérdező kommentje:

Bocsánat, rosszat másoltam be:

[link]

2010. dec. 29. 21:29
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Úgy jöttem rá, hogy elképzeltem, hogy ha adott lenne minden, amire szükségem van, akkor mi az, amit szívesen csinálnék, hogyan élném az életem. És másoknak is bejött :)
2010. dec. 30. 08:46
 4/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet, ezt is kipróbálom. És konkrétan mire jöttél rá, mi az életfeladatod?
2010. dec. 30. 12:44
 5/25 anonim ***** válasza:
Általánosságban a tanítás, mások segítése életútjukban azáltal, hogy a szerzett tudásom megosztom, csakúgy számomra idegen emberekkel, mint a hozzám közel állókkal. Adottságaim, tehetségem kiaknázása. És hogy mindeközben jól érezzem magam :)
2010. dec. 30. 18:37
 6/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bizalmat, hogy megosztottad velem!

Olvastam több oldalt erről, és van ahol felmerült, hogy ez egy nagyon tág kérdés. Mert pl. milyen mértékben kell ezt meghatározni? Ez is személyenként változó lehet. Nekem ezek túl általánosak, viszont ennél konkrétabbakat nem találtam:

"Szeretnék dolgozni erőm és lehetőségeim szerint, tudásommal, tapasztalataimmal, alkotó munkával vagy tanácsadással szeretnék az emberiség hasznára lenni."

"Adottságaim, tehetségem kiaknázása."

"szerzett tudásom megosztom"

Azt gondolom, hogy mivel mindenki a Szeretetből jön (Isten/Univerzum vagy nevezzük bárhogy), mindenki olyan feladattal születik, hogy adni valamit, amivel jobbá tesszük a Földet. És persze mit lehet adni: született képességekkel vagy megszerzett ismeretekkel kapcsolatosat, irányadó lehet az érdeklődési körünk (ami nálam nagyon széles skála, csakúgy mint a másik 2, viszont nem érzek kiemelkedő területet), de ennél tovább nem jutottam, eddig még nem tudtam jobban konkretizálni. És így nem érzem azt, hogy ott lebeg a szemem előtt a cél, erre megyek, hanem belső feszültséget okoz, szeretném jobban konkretizálni.

2010. dec. 30. 21:36
 7/25 anonim ***** válasza:

Nehogy azt hidd, hogy nincsenek sokan, akik ezeket a dolgokat nem tekintik életfeladatjuknak :) Csak te pont így gondolkozol.

Persze, hogy általános, mert a konkrétban elveszne a lényeg. A céljaid pedig neked kell kitűznöd ezek alapján, ezért a feszültség benned. Ha "cselekedni" akarsz, de úgy érzed nincs rá lehetőséged, akkor persze, hogy feszültség keletkezik benned. Mint ahogy írtam, tűzz ki célokat, személyeset, társadalmit, spirituálisat, családit, jólétit...

2010. dec. 31. 07:40
 8/25 A kérdező kommentje:
Köszi ezt is! :) Hát ezen vagyok...
2010. dec. 31. 08:12
 9/25 A kérdező kommentje:

"alkotó munkával vagy tanácsadással szeretnék az emberiség hasznára lenni." Elveszne a lényeg, ha konkrétan az szerepelne itt, hogy most vagy alkotó munkával vagy tanácsadással? Ha konkrétan szerepelne, hogy milyen alkotó munkával: könyvkötészettel vagy kerámiafestéssel?

"szerzett tudásom megosztom" -milyen szerzett tudás: informatika, horgászat, vagy tanító akarok lenni vagy könyvet írni - és egyáltalán, milyen területen akarok tudást szerezni, amit majd megosztok?

Sorolhatnám a többit is...

Tudom, hogy van, akiknek elég így kijelölni és így is haladnak a cél felé. Nekem ezekből, ha így jelölném ki, nem világos, mit akarok... Lehet, hogy így általánosságba kell először megfogalmazni, de ez még nem cél (nekem), innen még közelebb kell lépni, hogy célnak nevezhessem magamnak.

(Nem a rövidtávú célok, ezek rendben is lennének, hanem a 15-20 évesek, amit majd egyszer elkezdek, mert most még más tölti ki az időmet. Viszont a hosszútávút kellene először tudni, mert a rövidtávú "ebbe az irányba kellene, hogy nézzen", magyarul eszerint változhat...)

2010. dec. 31. 09:36
 10/25 anonim ***** válasza:

Azt neked kell tudnod, hogy mihez van adottságod, tehetséged, és ezek alapján mik a célaid rövid ill. hosszútávon. Nyilván azokat tudod kiaknázni, abban tudsz igazán kiteljesedni.

Adhatok személyes példát, de az nem tudom téged mennyire vezet rá. Az alkotó munka nálam a zene. A tanácsadás civil szervezet. A tanítás az angol. A szerzett tudás az informatika. A személyes út felölel mindemellett tudásbeli, családbéli stb. célokat.

A 15-20 éves célok nem a legjobbak (akkor meg főleg nem, ha most nincs időd rájuk). Érdemes azt csinálnod, hogy miután a fentebbieket átgondoltad szedd össze, hogy 3 hónap múlva hol szeretnél lenni a céljaiddal, aztán 6 hónap múlva mától, egy év múlva, két év múlva, öt év múlva. Ezáltal látni fogod a kibontakozását, struktúráját, fejlődését. Az abszolút cél az "ideális", amit sosem érsz el, de azt mutatja, hogy ha a világ minden erőforrása rendelkezésedre állna, akkor mi lenne az, amit el szeretnél érni.

2011. jan. 1. 16:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!