Milyen jellem vagy a jellemrendszerem szerint?
Röviden annyi, hogy a szerepjátékomhoz saját jellemrendszert tervezek, és szeretném tesztelni, mennyire működőképes.
Ez a fajta jellem csak az alapot határozza meg, erre lehet építeni a karakter és a játékos együttes jellemét.
Aki szeretné, olvassa el a leírást, és határozza be magát, melyikbe tartozik (ez azért fontos, hogy ne legyenek lyukak a rendszerben).
Aki megcsinálja, írjon véleményt, hogy szerinte milyen változtatás kellene, mik a hibái és az előnyei.
Íme:
2 részből áll:
1.rész: a karakter érzelmi megnyilvánulásainak alapjául szolgál, azt fejezi ki, hogy a karaktert mennyire befolyásolják a negatív vagy a pozitív érzelmei élete minden területén.
2.rész: a karakter alapvető gondolkodásmódját, az anyagi vagy a szellemi világban való hitét határozza meg.
1.rész lehet:
Empatikus – teljes mértékben az érzelemitől függ az élete, képes átérezni mások pozitív vagy negatív érzelmi állapotát
Érzelmes – az érzelmei gyakran felülbírálják a józan ész által sugalmazott döntéseket
Komoly – a józan ítélőképessége és az érzelmei ugyanolyan arányban befolyásolják a cselekedeteit
Érzéketlen – a legtöbb helyzetben képes megtartani a józan ítélőképességét az érzelmeivel szemben
Pszichopata – az érzelmei egyáltalán nem befolyásolják az életét
2.rész lehet:
Racionális – logikus döntések és ésszerű elvek alapján cselekszik. Nem hisz a megfoghatatlanban, előretervezi a jövőt, fontosnak tartja a tényeket és a szabályokat, következtetések, megfigyelések és összefüggések alapján tapasztal
Kreatív – átmenet a racionális és az intuitív gondolkodásmód között. Egyszerre használja a logikát és a megérzéseket, elismeri a szabályokat, a megfigyeléseket, de nem zárja ki az anyagi világon túli létezést, a lélek mivoltát
Intuitív – ösztönös megérzések, felismerések alapján cselekszik. Nem tartja fontosnak a tervezést, az átgondolást, hisz az anyagon túli értelemben, a sorsban, a lélek fejlődésében
Aki elolvassa, és megpróbálja magát behatárolni, válasszon az első részből egyet, majd a másodikból is egyet, és illessze össze. (pl. komoly kreatív, érzéketlen racionális stb)
Írom hogy miért változtam, fő okok, az egészet hosszú lenne leírni, majd egyszer könyvben:
régebben pszichopata racionális - elváltak a szüleim
aztán pszichopata kreatív - klinikai halál élményének feldolgozása, megérzések
most megyek át az érzéketlen kreatívba - rájöttem hogy csak elnyomtam az érzelmeimet, és most "tanulom" őket újra, gyerekként elég empatikus voltam másokkal szemben, pozitív értelemben. Csak ahogy a szüleim elváltak elnyomtam magamban minden érzést... évekig.
Az örömöt érezni nehéz... az első 2 év után is csak káröröm volt...de öröm volt és tetszett.
Amúgy jah sztem ezért sincs párom, mert hiába meg tudom játszani a társadalomnak az érzéseket, jó megfigyelő vagyok a mimika terén, le tudom kopizni az érzelmeket, de igazából nem érzem azt belül ami az arcomon van, a szavak pedig jó barátaim.
Ezért vonzom az olyan pasikat akiknek olyan társ kéne mint akit eljátszok - mert ugyebár ők csak azt látják- és nem olyanokat akik igazán illenének hozzám.
Öhm és utálom a pszichológiai teszteket, mindegyiken elvérzek, kijön hogy deviáns vagyok stb. De most vki elmondta mi a lényeg úgyh többet nem szívóznak velem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!