Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen jellem vagy a jellemren...

Milyen jellem vagy a jellemrendszerem szerint?

Figyelt kérdés

Röviden annyi, hogy a szerepjátékomhoz saját jellemrendszert tervezek, és szeretném tesztelni, mennyire működőképes.

Ez a fajta jellem csak az alapot határozza meg, erre lehet építeni a karakter és a játékos együttes jellemét.

Aki szeretné, olvassa el a leírást, és határozza be magát, melyikbe tartozik (ez azért fontos, hogy ne legyenek lyukak a rendszerben).

Aki megcsinálja, írjon véleményt, hogy szerinte milyen változtatás kellene, mik a hibái és az előnyei.

Íme:

2 részből áll:

1.rész: a karakter érzelmi megnyilvánulásainak alapjául szolgál, azt fejezi ki, hogy a karaktert mennyire befolyásolják a negatív vagy a pozitív érzelmei élete minden területén.

2.rész: a karakter alapvető gondolkodásmódját, az anyagi vagy a szellemi világban való hitét határozza meg.

1.rész lehet:

 Empatikus – teljes mértékben az érzelemitől függ az élete, képes átérezni mások pozitív vagy negatív érzelmi állapotát

 Érzelmes – az érzelmei gyakran felülbírálják a józan ész által sugalmazott döntéseket

 Komoly – a józan ítélőképessége és az érzelmei ugyanolyan arányban befolyásolják a cselekedeteit

 Érzéketlen – a legtöbb helyzetben képes megtartani a józan ítélőképességét az érzelmeivel szemben

 Pszichopata – az érzelmei egyáltalán nem befolyásolják az életét

2.rész lehet:

 Racionális – logikus döntések és ésszerű elvek alapján cselekszik. Nem hisz a megfoghatatlanban, előretervezi a jövőt, fontosnak tartja a tényeket és a szabályokat, következtetések, megfigyelések és összefüggések alapján tapasztal

 Kreatív – átmenet a racionális és az intuitív gondolkodásmód között. Egyszerre használja a logikát és a megérzéseket, elismeri a szabályokat, a megfigyeléseket, de nem zárja ki az anyagi világon túli létezést, a lélek mivoltát

 Intuitív – ösztönös megérzések, felismerések alapján cselekszik. Nem tartja fontosnak a tervezést, az átgondolást, hisz az anyagon túli értelemben, a sorsban, a lélek fejlődésében

Aki elolvassa, és megpróbálja magát behatárolni, válasszon az első részből egyet, majd a másodikból is egyet, és illessze össze. (pl. komoly kreatív, érzéketlen racionális stb)

2010. dec. 13. 12:52
1 2 3 4
 11/32 haggyámán ***** válasza:
100%
Teljes mértékben igaz rám, kordában tudom tartani az érzelmeimet. Szerintem ez egy pozitív tulajdonságom. Sok sikert a játékhoz. :)
2010. dec. 13. 13:18
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Érzelmes Kreatív... De azért tényleg nem ártana több és konkrétabban megfogalmazott lehetöség....
2010. dec. 13. 13:32
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
empatikus kreatív
2010. dec. 13. 13:36
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Pszichopata racionális.
2010. dec. 13. 13:44
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
pszichopata racionális
2010. dec. 13. 13:59
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát rám az empatikus és az érzelmes kreatív is illik.

Az baj?

2010. dec. 13. 15:33
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Empatikus/komoly racionális
2010. dec. 13. 16:28
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Érzelmes/kreatív.
2010. dec. 13. 16:39
 19/32 A kérdező kommentje:

"De azért tényleg nem ártana több és konkrétabban megfogalmazott lehetöség...." -> már mondtam, hogy ez egy alap. Ennek NEM szabad meghatároznia a konkrét jellemet, csak egy alapot, különben játszhatatlan lenne az egész.

"...Az baj?" -> nem, egyáltalán nem baj, azt jelenti, hogy a határon állsz.

pszichopata racionális -> huh, ez a legkeményebb talán, mert együtt van a racionalitás az érzelemmentességgel. Egy kegyetlen főnököt képzelnék el így, aki mit sem törődik azzal, hogyha kirúgja az alkalmazottját (aki nem teljesít jól), akkor az 5 gyerekével együtt ők az utcán végzik.

Az érzelmes és az empatikus talán a lányokra jobban jellemző, ők azok, akik inkább a "szívük" szerint döntenek, mintsem ami logikus lenne bizonyos helyzetben.

Persze egy kemény férfi, aki hirtelen haragú, és afféle "előbb cselekszik, aztán gondolkoik" is ebbe a csoportba tartozik.

Az meglep, hogy egyáltalán nem írtatok intuitívet, minimum 1-re számítottam. Bár sztem ez témafüggő, ha az ezotériában tettem vona fel, akkor gondolom ott több intuitív lenne.

2010. dec. 13. 18:36
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Empatikus intuitív :) Én ez vagyok :)
2010. dec. 13. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!