Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen jellem vagy a jellemren...

Milyen jellem vagy a jellemrendszerem szerint?

Figyelt kérdés

Röviden annyi, hogy a szerepjátékomhoz saját jellemrendszert tervezek, és szeretném tesztelni, mennyire működőképes.

Ez a fajta jellem csak az alapot határozza meg, erre lehet építeni a karakter és a játékos együttes jellemét.

Aki szeretné, olvassa el a leírást, és határozza be magát, melyikbe tartozik (ez azért fontos, hogy ne legyenek lyukak a rendszerben).

Aki megcsinálja, írjon véleményt, hogy szerinte milyen változtatás kellene, mik a hibái és az előnyei.

Íme:

2 részből áll:

1.rész: a karakter érzelmi megnyilvánulásainak alapjául szolgál, azt fejezi ki, hogy a karaktert mennyire befolyásolják a negatív vagy a pozitív érzelmei élete minden területén.

2.rész: a karakter alapvető gondolkodásmódját, az anyagi vagy a szellemi világban való hitét határozza meg.

1.rész lehet:

 Empatikus – teljes mértékben az érzelemitől függ az élete, képes átérezni mások pozitív vagy negatív érzelmi állapotát

 Érzelmes – az érzelmei gyakran felülbírálják a józan ész által sugalmazott döntéseket

 Komoly – a józan ítélőképessége és az érzelmei ugyanolyan arányban befolyásolják a cselekedeteit

 Érzéketlen – a legtöbb helyzetben képes megtartani a józan ítélőképességét az érzelmeivel szemben

 Pszichopata – az érzelmei egyáltalán nem befolyásolják az életét

2.rész lehet:

 Racionális – logikus döntések és ésszerű elvek alapján cselekszik. Nem hisz a megfoghatatlanban, előretervezi a jövőt, fontosnak tartja a tényeket és a szabályokat, következtetések, megfigyelések és összefüggések alapján tapasztal

 Kreatív – átmenet a racionális és az intuitív gondolkodásmód között. Egyszerre használja a logikát és a megérzéseket, elismeri a szabályokat, a megfigyeléseket, de nem zárja ki az anyagi világon túli létezést, a lélek mivoltát

 Intuitív – ösztönös megérzések, felismerések alapján cselekszik. Nem tartja fontosnak a tervezést, az átgondolást, hisz az anyagon túli értelemben, a sorsban, a lélek fejlődésében

Aki elolvassa, és megpróbálja magát behatárolni, válasszon az első részből egyet, majd a másodikból is egyet, és illessze össze. (pl. komoly kreatív, érzéketlen racionális stb)

2010. dec. 13. 12:52
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Én komoly kreatív vagyok!
2010. dec. 13. 12:59
 2/32 anonim ***** válasza:
100%

Komoly, kreatív, de inkább a racionális és kreatív között valahol.

Mi lesz ebből?

2010. dec. 13. 13:02
 3/32 anonim válasza:
100%

Hát én magamat Érzelmes Kreatív csoportba sorolnám.

Sajnos abban nem tudok segíteni, hogy mit változtass vagy jó-e, mert nem igazán értem mi ezzel a célod.

2010. dec. 13. 13:02
 4/32 anonim ***** válasza:
100%

Talán érzéketlen-kreatív.

De a komoly lehetőségét sem zárnám ki :S

Nem tudom pontosan behatárolni, ezek tág dolgok.

Nem tudnál konkrétabb dolgokat megfogalmazni?:$

2010. dec. 13. 13:04
 5/32 A kérdező kommentje:

Ez a leggyakoribb variáció a mai világban. Az érzelmek és az ész érvek körülbelül ugyanolyan mértékben befolyásolják a cselekedeteket. Az egyén két lábbal a földön jár, azonban gyakran hagyatkozik a megérzéseire, hajlik azokra a megoldásokra, amiket mindenféle gondolkodás nélkül, elsőre jónak lát. Am én is ilyen vagyok.

Várok még több tesztelőt:) (elsőnek pedig köszönöm, bár jobban örültem volna, ha van egy-két megjegyzés is :))

2010. dec. 13. 13:04
 6/32 A kérdező kommentje:
Huh, közben érkeztek még válaszok. 1 pill, és átnézem.
2010. dec. 13. 13:05
 7/32 haggyámán ***** válasza:
100%
Érzéketlen kreatív lennék.
2010. dec. 13. 13:07
 8/32 A kérdező kommentje:

Na:

"Mi lesz ebből?" -> ez csak egy alap, amikor karaktert alkotunk, ez lesz a jellem alapvonala, ami meghatározza, hogy egy helyzetben, egy döntésnél a karakter milyen utat választ a megoldásra (akit komolyabban érdekel: [link]

"Nem tudom pontosan behatárolni, ezek tág dolgok.

Nem tudnál konkrétabb dolgokat megfogalmazni?:$" -> épp ez a lényeg, hogy a jellemnek csak egy alapvonulata. Épp annyi, amennyit láttok, és ez emberenként változó, mégis, csoportokra lehet bontani.

2010. dec. 13. 13:09
 9/32 A kérdező kommentje:
Az érzéketlen kreatív egy érdekesebb jellem, ott tulnyomórészt az "ész" uralkodik az érzelmek felett. Hidegvér, megfontoltság jellemző. A kreatívot pedig már leírtam.
2010. dec. 13. 13:10
 10/32 A kérdező kommentje:
Am akkor lesz rossz a rendszer, ha valaki azt írja, hogy ő ezek alapján képtelen beazonosítani magát. Az azt jelenti, hogy a rendszer hibás, mert nem fed le minden lehetőséget. Aki azt írta, hogy konkrétabb dolgokat szeretne, annak mondom, hogy pont az a lényege ennek, hogy csak az alapvonal. Amikor kiválasztja magának a megfelelő jellemet, ő egészíti ki, ő pontosítja,
2010. dec. 13. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!