Szerintetek ez beteges? Bővebben bent. Normális válaszokat köszi.
Egy ismerősöm ezt írta: Mi az ember? Kérdezzem, de a válaszra nem várok, mert tudom. Az ember egy alattomos lény, aki ha tudja, hogy sorstársának szenvedést okoz, akkor nem enyhíti ezt a kínzó fájdalmat, hanem felerősíti. Szörnyű tettekre képes. Nem ismeri azt, hogy önzetlenség, kedvesség, segítőkészség, de főképp azt nem ismeri, hogy önfeláldozás.
Ennyi lenne. Kérlek azt is vegyétek figyelembe, hogy iskolás korábban mindenki bántotta (lelkileg), mert akármit csinált ő volt a rossz és nem ismerték el. Ezt most itt nehéz leírni. Szerintetek beteges, hogy így ír egy olyan ember akinek a legboldogabb gyerek éveit megkeserítették? Amúgy óvodáskorától kapta a pofonokat az élettől.
Szerintem jó válaszokat kaptál eddig...
De ez kortól és nemtől is függ,hogy hogy lehetne neki segíteni.Persze olyan fontos dolgok is,hogy jelenleg milyen a családi kapcsolata (pl. otthon megverik?), vannak-e barátai stb stb.
De semmiképp nem beteges!! Ez a normális,hogy így reagálja le. Persze előbb utóbb gondok lesznek ebből. Ha részletesebben leírod,tudok segíteni!
Osztályunkban volt felmérés / teszt (nem hivatalos, az egyik tanár kölykének kellett valami szakdolgozathoz, és aki akarta kitöltötte...)
Volt egy kérdés, gyilkolás témánál "Valaki veszélyezteti az életed, te megölöd: -emberi lénynek, -állatnak, -járulékos veszteségnek tekintenéd?"
Én azt válaszoltam, hogy "Semmiféleképpen sem veszteség, egyfajta akadály, amit ki kellett iktatni."
Csak én írtam ezt (kb. 100emberből), azt mondták pszichopata vagyok : )
Utolsó: akkor én is pszichopata vagyok. Szemet szemért, fogat fogért. Pusztuljon, ha meg akart ölni! Pusztuljon, ha a létem fenyegeti!
Az emberi faj egy utolsó szenny a Földön. Egyes emberek lehetnek bizalmat érdemlőek, jószándékúak, de ha egyben nézem az egészet, akkor rosszabbak vagyunk egy sáskahadnál. Minden beszennyezünk, magunknak megfelelővé alakítunk, mindegy milyen kárt okozunk vele. Szisztematikusan irtjuk egymást, összességében egy birkanyájnál könnyebben irányíthatóak vagyunk. Előbb utóbb magunkat is elpusztítjuk.
Egyénre lebontva: Minden megvehető, a szabadság, becsületesség és igazság mind magasztos légvárak. Egyedül nem élhetsz, de ha bízol valakiben, célponttá teszed magad. A boldogság maximum pillanatnyi állapot, tiszta csepp a szennyvíztározóban. A világ nem gonosz veled, egyszerűen csak nem érdekled. A világnak és a sorsod felett, nélküled döntőknek mindegy élsz-e, halsz-e. És úgy általában mindenkinek. Ha az utcán haldokolva feküdnél a betonon, jó eséllyel rég megpusztulnál, mire valaki venné a fáradságot, hogy megnézze mit keresel ott és tehet-e valamit érted. De miért is segítenének? Ők ugyanolyan jelentéktelenek, ugyanúgy senkit nem érdekelne a vergődésük. Létük értelmetlen és mulandó, pusztulásuk után maximum ideig-óráig hiányoznának talán egy maroknyi embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!